Пълна газова бутилка - изпуска газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Пълна газова бутилка - изпуска газ

Мнениеот batmit » Сря 19 сеп 2012 22:06

Колеги, днес напълних газ и като завих капачето там от където се зарежда започна да изпуска, капачето натиска съчмата на зареждачката. Според мен клапана на бутилката не задържа. Бутилката е 30л, аз напълних 20л. Главата на бутилката е Feroni. Ако някой може да даде съвет.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Re: Пълна газова бутилка - изпуска газ

Мнениеот balamata » Чет 20 сеп 2012 5:56

Там където ти е зареждачката,имаш една гумичка на входа й.Там ляга съчмата и уплътнява.Но сигурно ти се е разместила гумичката и затова съчмата не ти е уплътнила добре.Друг път просто не навивай докрай капачката,за да не натиснеш съчмата.Ако и тогава пак изпуска без да си натиснал съчмата с капачката,ще трябва да разглобиш пълначката и да смениш гумичката.

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Чет 20 сеп 2012 6:31

Тази съчма държи само газта която е по тръбата до бутилката :!:
За да си сигурен че не изпуска самия клапан на бутилката след зареждане натисни съчмата с отверка да излезе тази газ и не завивай капачката до края ако се съмняваш,че опира в съчмата.
Ако клапана изпуска ще притисне съчмата отново в пълначката и ще трябва да ходиш да ти оправят клапъна на самата сонда на бутилката.

п.с. При мен миналата година нямаше клапан който да държи и харчеше повече като стои колата от колкото докато я карам 10л. газ за 7 дена :screwy

batmit

Мнениеот batmit » Чет 20 сеп 2012 9:15

Като има 15л и по-малко не изпуска, затова се съмнявам в клапана.

Потребителски аватар
ckochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ckochev » Чет 01 ное 2012 21:43

Колегата да ме извини,че се включвам в неговата тема.Бих искал да споделя и моя проблем ако някой го е имал преди това да споделя,значи при мен случая е сходен,като напълня бутилката започва да мирише на газ в купето от бутилката като отворя багажника миризмата е най силна там предполагам,че е от сондата,но не съм сигурен някой знае ли дали сондата сама по себе си има ли някакъв клапан който да задържа газ да не излиза или медните тръби които влизат в сондата имат буренца и са се прецакали.Вариант е да сменя цялата сонда или има друго спасение?

batmit

Мнениеот batmit » Пет 02 ное 2012 21:26

Колега, проблема беше в запушалката на зареждачката - много дълга резба, натиска съчмата и газта между клапана на бутилката и зареждачката изтичаше. Скъсих резбата и вече не изпуска.

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Съб 03 ное 2012 7:26

Тези турци кога ще се научат да правят сонди, дано не пострада някой докато се изучат, при италианските модели няма такива случайности, всичко е ОК, разликата в цената вече е нищожна. :да:

Потребителски аватар
ckochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ckochev » Съб 03 ное 2012 20:35

Ами при мен не е зареждачката,щото скоро е сменях.Мисля,че е от сондата,но тя си е италианска на Ловато ? -възможно ли е да изпуска от нея в купето?

batmit

Мнениеот batmit » Съб 03 ное 2012 22:22

Колега, провери тръбата между зареждачката и бутилката да не е спукана, като се натягат буренцата можа да се пукне.

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Нед 04 ное 2012 7:20

ckochev написа:Ами при мен не е зареждачката,щото скоро е сменях.Мисля,че е от сондата,но тя си е италианска на Ловато ? -възможно ли е да изпуска от нея в купето?

Ловато е най-сигурната сонда на планетата Земя, монтирал съм такива в продължение на 10 години без нито един случай на изпускане на газ, или друга застрашаваща безопасността ситуация, така че споко, грешката е в обслужването а не в сондата. :да:

Потребителски аватар
kiriko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiriko » Пон 05 ное 2012 0:13

eurogas написа:
ckochev написа:Ами при мен не е зареждачката,щото скоро е сменях.Мисля,че е от сондата,но тя си е италианска на Ловато ? -възможно ли е да изпуска от нея в купето?

Ловато е най-сигурната сонда на планетата Земя, монтирал съм такива в продължение на 10 години без нито един случай на изпускане на газ, или друга застрашаваща безопасността ситуация, така че споко, грешката е в обслужването а не в сондата. :да:

:да: :applause:

Върни се в “Автогазови уредби”