И така добър вече, имам едно въпросче относно горенаписания автомобил, (Голф 3 1.4 АБД) и така проблема е че изпаритела замръзва без видима причина. Избива антифриза от тръбата в която влиза антифриза в изпарителя, странно защото в изпарителя няма как да има запушване (поне аз не виждам логика).. Интересното е че може да НЕ го прави 20 дни и след това да го направи и после отново така и пак ... нз вече и така допълнително ще кажа че наскоро съм сменил:
-Водното съидинение (охлюв) (под дистрибуторната капачка)
-Капачката на разширителното казанче
-Тръбата от водната помпа към двигатела
-И няколко от маркучите на водната система ..
Давайте идеи откъде може да е благодаря предварително!
Замръзване на изпарител.. ЗАЩО?! Голф 3 1.4 АБД
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: Замръзване на изпарител.. ЗАЩО?! Голф 3 1.4 АБД
Обезвъздушена ли е добре системата колега?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
местя в правилния раздел
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Имаш нарушена циркулация, по всяка вероятност от неплътност около изпарителя. Като работи мотора, може да не тече, но като изстива, засмуква въздух и после нямаш нормална циркулация. А може и някъде другаде да е! 

- Golfan_93
- Автомобил: Golf MK III
- Двигател: ABD 1992
Значи колата се обезвъздушава перфектно няма проблем парното яйце да сложиш, на катран ще стане охлажда се както си му е реда ... достига си 94-5 градуса хоп термостата отваря няма проблем .. така да споделя че предишната зима когато температурите бяха минус 20 палеше на газ без проблем сега няма и 0 паля я на газ и хоп .. така не се досещам какъв е проблема .. ;х
А допреди не го правеше, за сега стегнахме всички сглобки отново тя се обезвъздуши карах я даже. Но така и не знам каква е причината..
Какво може да го кара да прави налягане че да търси слабо място за да изби, при положение че аз нещата които ме съмняваха ги смених нз вече .... ;хххх
А допреди не го правеше, за сега стегнахме всички сглобки отново тя се обезвъздуши карах я даже. Но така и не знам каква е причината..
Какво може да го кара да прави налягане че да търси слабо място за да изби, при положение че аз нещата които ме съмняваха ги смених нз вече .... ;хххх
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Не ти се обезвъздушава изпарителя, не парното...
С какъв изпарител си?
С какъв изпарител си?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Доста интересно изпълнение на газовата с маркучи по два метра
Сега на въпроса ти - вероятно наистина се касае за въздух в системата. Иначе няма причина да замръзва изпарителят. Това показва, че течността, която циркулира през него е недостатъчна да го загрее дотолкова, че изпаряването на газта да не може да го обледи.

Сега на въпроса ти - вероятно наистина се касае за въздух в системата. Иначе няма причина да замръзва изпарителят. Това показва, че течността, която циркулира през него е недостатъчна да го загрее дотолкова, че изпаряването на газта да не може да го обледи.
- Golfan_93
Ти за дължината на маркучите ми не се притеснявай те са си добре, но откъде да го вкарва тоя въздух не мога да разбера откъде .... сменини са водните й съйдинения капачките маркучите са притегнати вече и аз нз ..... ;ххх
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Това е ел изпарител Ловато нали,аз преди 1 седмица си монтирах газовата на колата си и изпарителя ако е такъв какъвто си мисля е същия като моя не съм го обезвъздушавал изобщо,но така като гледам къде се намира твоя мисля че е малко височко и не може да се обезвъздуши хубаво пробвай да го сложиш на малко по ниско 

- Golfan_93
Ма интересното е че карам колата от 1 година на газ аз и сложих газовата като си я зех ... 1 година студ жега квото се сетите въртя ключа и дим да ме нема.. сега какво й стана идея нямам и нз към какво вече да се насочвам ма май ще е към смяна на изпаритела утре ще го снижа малко надолу изпаритела 2-3 санта май мога аванс от стойката му и нз вече .. странно е да се обезвъздушава и върви 10 дни и на единайстия да не иска и да прави проблем? Прави го когато си поиска .. и нз ;хх
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Golfan_93 написа:Ма интересното е че карам колата от 1 година на газ аз и сложих газовата като си я зех ... 1 година студ жега квото се сетите въртя ключа и дим да ме нема.. сега какво й стана идея нямам и нз към какво вече да се насочвам ма май ще е към смяна на изпаритела утре ще го снижа малко надолу изпаритела 2-3 санта май мога аванс от стойката му и нз вече .. странно е да се обезвъздушава и върви 10 дни и на единайстия да не иска и да прави проблем? Прави го когато си поиска .. и нз ;хх
Колега първо послушай stefan4o прав е за маркучите колкото по къса са двата маркуча от тройника до плочката толкова по добре

относно изпарителя 2-3 сантиметра не вярвам да ти помогнат аз моя го монтира до стойката на акумулатора и нямах проблем в обезвъздушаването

- Golfan_93
Ще го мисля още, да вида кво ше излезне на яве..
Колкото до маркучите за сега така са добре, плочката ми е в такава позиция че няма как за момента да скъса маркучите за сега това ми е последната грижа хвърчи като изтребител не е проблем вървежа и не тия маркучи ми създават проблем, проблема е това изхвърляне на течност и замръзване на изпарител .. днеска пак прегледахме всички сглобки стягахме даже свалях тоя нахуйник дето е държи маркуча на влизащия антифриз в изпарителя щото се усамних да не би по някакъв начин гумичката да е заминала .. но .. ;х
Колкото до маркучите за сега така са добре, плочката ми е в такава позиция че няма как за момента да скъса маркучите за сега това ми е последната грижа хвърчи като изтребител не е проблем вървежа и не тия маркучи ми създават проблем, проблема е това изхвърляне на течност и замръзване на изпарител .. днеска пак прегледахме всички сглобки стягахме даже свалях тоя нахуйник дето е държи маркуча на влизащия антифриз в изпарителя щото се усамних да не би по някакъв начин гумичката да е заминала .. но .. ;х
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Огледай щуцерите и маркучите на изпарителя!
Е, чак сега отворих снимката, искаше ми регистрация!
Мястото на изпарителя е перфектно, ама вярно дълги маркучи на газта!

Виж тези сините щуцери на изпарителя, имат гумени уплътнения.
Е, чак сега отворих снимката, искаше ми регистрация!
Мястото на изпарителя е перфектно, ама вярно дълги маркучи на газта!

Виж тези сините щуцери на изпарителя, имат гумени уплътнения.
- Golfan_93
Ми както сам виждаш, няма как да ги скъся защото нема как да застанат плочката е шибана тряря си зема с кривки нно както казах това не ми е проблем в момента ... ;ххх щуцера както ти каза тоя на влизащия антифриз го свалих прегледах почистих и гумичката почистих сложих го пак , притегнах предоволно и така ..