Почистване на газови инжектори?
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Почистване на газови инжектори?
След като ми обявиха скромните 80лв. за рециклиране на рейката(без последваща гаранция)или замяна с нова за 160лв. се хванах да си рециклирам сам рейката с инжекторите,всичко мина перф,но идва въпроса след тази процедура трябва ли да се прекалибрират или да се мине на стенд рейката,ходих при 7 различни газаджий и половината казаха да,другата половина не...и двата вариянта имат смисъл,но кой е по-правилен
Бубинките са по 1.5 ома

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Почистване на газови инжектори?
Да.
Каква е рейката ? Рейл най-вероятно.
Закарай я, да ти е мирна главата
Каква е рейката ? Рейл най-вероятно.
Закарай я, да ти е мирна главата

- PuShE_
- Контакти:
Рейката мисля е Ланди ще погледна после и ще кажа 

- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
Без калибровка всеки цилиндър ще получава различно количество гориво, все едно да смениш струните на китарата и да не я настроиш, много е непрофесионално някой да каже че няма нужда от калибровка, след всяко отваряне на рейката стойностите на хода на буталцата са различни ??? 

- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Както е казал колегата eurogas, освен че ще спечелиш от много по-добрата настройка, сумата за калибровка така или инъче не е нещо страшно. Освен калибровка на рейката, задължително и настройка на ГИ след тази операция, за да има наистина смисъл от цялата дейност.
- eurogas
- Контакти:
Точно така, след всяко пипане по рейката, трябва да се проверят и времената в таблицата, почти винаги има леки разлики, разбира се ако искаш всичко да е ОК, ако не държи човек на точните неща.....то пък тогава няма смисъл изобщо да чистиш рейка. 

- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
ето примерен вариант как може да се направи:
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=124336
http://clubcitroen.bg/forum/viewtopic.p ... 1e7062fa1c
а само да попитам при нова рейка има ли нужда от калибровка?
http://clubcitroen.bg/forum/viewtopic.p ... 1e7062fa1c
а само да попитам при нова рейка има ли нужда от калибровка?
- eurogas
- Контакти:
Аз винаги ги калибрирам и новите рейки още преди монтаж на колата, оказва се че италианеца калибрира на 0.65, което за Италия е добре, само че тук в БГ газта е много мръсна и затова ги намалявам до 0.45 или 0.50, според марката на рейката и според съпротивлението на бобинките, така постигам по-малък ход и значително по-малко износване, поради значително по-малкия удар на буталцето.
- PuShE_
- Контакти:
eurogas написа:Аз винаги ги калибрирам и новите рейки още преди монтаж на колата, оказва се че италианеца калибрира на 0.65, което за Италия е добре, само че тук в БГ газта е много мръсна и затова ги намалявам до 0.45 или 0.50, според марката на рейката и според съпротивлението на бобинките, така постигам по-малък ход и значително по-малко износване, поради значително по-малкия удар на буталцето.
Добре,от каде мога да си купя макрометър и има ли нещо по-специфично с работата му,почти всеки майстор се опитва да ме изкара малоумник и че не знам какво правя,мисля че при разход от 12/100 с калибрована(разхода когато взех колата и който е давала на предишния собственик)и сегашен с калиброване на око 13/100 мисля,че съм се справил горе-долу добре,всички майстори ми викат че рейката била хубава(рейл)до момента в който им кажа че аз съм си правил ремонта,след това се почва ама тя рейката е много товарена ама тя трябва да се смени ама ремонта и е над 80лв

- niki1_j
- Контакти:
Еми тегли му една майна на въпросния майстор. Все да си пробутат тъпата стока и после върви по дяволите. Намери си майстор, който не вижда в тебе торба с пари, а човек който да ти обърне внимание.
Инъче ако искаш да си я направиш сам, ти трябва МИКрометър и ще се наложи да преспособиш една излишна дюза, за да можеш да забодеш уреда в гнездото. След това нулираш и подаваш захранване. Регулираш ги всичките да са с еднакъв ход. Мисля че на 55 ще си безкрайно доволен. След това настройка на ГУ-то и ако всичко е наред, нещата ще заспят.
В общи линиии ей товао са инструментите, от които имаш нужда:
http://forum.fiat-bg.org/files/1111111111_179.jpg
Най - добре са го описали нашите колеги от офф роуда форума:
Чисто информативно - какъв е ГИ, на колко са ти пробите дюзите и долу горе на какви времена работи на бензин и след това на газ, за да видим какви коефициенти си постигнал
Инъче ако искаш да си я направиш сам, ти трябва МИКрометър и ще се наложи да преспособиш една излишна дюза, за да можеш да забодеш уреда в гнездото. След това нулираш и подаваш захранване. Регулираш ги всичките да са с еднакъв ход. Мисля че на 55 ще си безкрайно доволен. След това настройка на ГУ-то и ако всичко е наред, нещата ще заспят.
В общи линиии ей товао са инструментите, от които имаш нужда:
http://forum.fiat-bg.org/files/1111111111_179.jpg
Най - добре са го описали нашите колеги от офф роуда форума:
Чисто информативно - какъв е ГИ, на колко са ти пробите дюзите и долу горе на какви времена работи на бензин и след това на газ, за да видим какви коефициенти си постигнал
-
- Автомобил:
- Двигател:
Я да попитам, калибрираха ми рейка. Валтек на 0.55, след няма и 600км я закарах на същия майстор за проверка и 4те хода бяха различни. Възможно ли е сама да се разцентрова за такъв пробег ?
Сега я оставих на 0.45
Сега я оставих на 0.45
- niki1_j
- Контакти:
Ако е на място където има силни вибрации от мотора да речем е възможно да.
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
Моите след почистване ги калибрираха, но мисля, че може да минеш и без тази процедура. Свали инжекторите, почисти ги и пробвай как върви колата. Също така виж и как работи на празен ход. В краен случай ходи при газаджията за тази процедура 

- eurogas
- Контакти:
emzobg написа:Я да попитам, калибрираха ми рейка. Валтек на 0.55, след няма и 600км я закарах на същия майстор за проверка и 4те хода бяха различни. Възможно ли е сама да се разцентрова за такъв пробег ?
Сега я оставих на 0.45
Може и сама да се разцентрова, напоследък е много лесно, зареждаш газ само на ЕКО и си готов, в газта имат повишена киселинност, гумичките се раздуват и намаляват хода на буталцата, от 0.6 за няколко месеца хода се затваря на 0.45 - 0.50, всеки ден се налага да пренастройвам такива рейки.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Метан в случая, но благодаря за пояснението.
Върни се в “Автогазови уредби”