Плюсове и минуси /LOVATO срещу LANDI-RENZO/
- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Плюсове и минуси /LOVATO срещу LANDI-RENZO/
Ползвал съм и двата изпарителя и не съм имал проблеми с тях. Моля някой с технически познания и практически опит да сподели мнението си. Благодаря предварително.
Re: Плюсове и минуси /LOVATO срещу LANDI-RENZO/
Това което зная е че Ланди-Ренцо се счита за по "горен клас" Ловато. И че с Ренцо Ланди работят в Маргел на Ботевградско шосе. Е това е ...но и малко информация е по-добре от никаква, нали 
Предимството на Ловато е че почти всички работят с нея-т.е. по разпространена е и вероятно по лесна за поддръжка.

Предимството на Ловато е че почти всички работят с нея-т.е. по разпространена е и вероятно по лесна за поддръжка.
- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Ако не става въпрос за ГИ, смея да твърдя че Ловато е номер 1.Дава най-нисък разход и е безпроблемен и лесен за настройка.
- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
Ако говорим за обикновена система Ловато е най-доброто решение, ако питаш за ГИ твърдо съм за Ланди, въпреки че Ловато вече е собственост на Ланди груп. 

- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Става въпрос за вакуумни изпарители. С какво ловато е по-добър или обратно /чисто технически, като надежност и лесни настройки/ ?
Колега , дано тези линкове по долу са ти полза, но спора е стар почти колкото форума, изпарителя май е по скоро "консуматив" така че едва ли трябва да е водещ при избора ти/ според скромното ми мнение/:
viewtopic.php?f=22&t=13511
и още:
viewtopic.php?f=22&t=9052
и по скоро се интересувай от:
viewtopic.php?f=22&t=339892
viewtopic.php?f=22&t=13511
и още:
viewtopic.php?f=22&t=9052
и по скоро се интересувай от:
viewtopic.php?f=22&t=339892
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди много време карах на една и съща кола и от двата изпарителя.
С единия минах 60000км (Ловато), а с другия 40000км (Ланди Ренцо). След това продължи друг собственик.
Разликата между двата е че Ланди Ренцото е със серпентина, а Ловатото с мембрана (деляща водата и газта)
На бензин никога не съм палил (бях свалил помпата). При -20С Ловатото палеше при втория оборот на мотора. Ренцото му куцаше първото палене. Падаше доста въртене за да запаля зимата. Разхода също беше по висок с около литър и в същия момент малко по-слаба динамика.
За мен Ловатото е много по-добър изпарител.
С единия минах 60000км (Ловато), а с другия 40000км (Ланди Ренцо). След това продължи друг собственик.
Разликата между двата е че Ланди Ренцото е със серпентина, а Ловатото с мембрана (деляща водата и газта)
На бензин никога не съм палил (бях свалил помпата). При -20С Ловатото палеше при втория оборот на мотора. Ренцото му куцаше първото палене. Падаше доста въртене за да запаля зимата. Разхода също беше по висок с около литър и в същия момент малко по-слаба динамика.
За мен Ловатото е много по-добър изпарител.
- inzovo
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото съм запознат при гасене на автомобила Ловато изгаря гаазта в изпаарителя напълно а при Ланди остава малко което май не е добре Все пак нека кажат по запознати 

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като се замисля, може би е така.
Все съм се чудел защо Ренцото ми мириш на газ, като не работи колата.

Все съм се чудел защо Ренцото ми мириш на газ, като не работи колата.
при гасене на автомобила Ловато изгаря гаазта в изпаарителя напълно
И ,как става?
-
- Автомобил:
- Двигател:
За да се пише по дадена тема трябва да се уточни модела на редуктора на дадения производител.Уточнен е че става въпрос за вакумен редуктор и след това познанията ви се размиват защото се получава един микс от модели и преплитане на вакумен и електрически!Добре е да пише човек който е работил и познава двата продукта а аз от горе пишещитите не виждам такъв.Получава се някой видял друг чул и накрая нищо.Лек ден и успех!
- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Точно това искам. Някой да каже, кой е по-добре замислен и е по-сполучлив.
- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
ЛОВАТО, всеки газаджия ще ти го каже, няма равен по дълготрайност, елементарна конструкция която не се нуждае от никаква поддръжка.....само караш, какво повече искаш да чуеш ??? 

Върни се в “Автогазови уредби”