Силиконови маркучи за след изпарителя?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Силиконови маркучи за след изпарителя?

Мнениеот brum » Пон 10 дек 2012 14:35

До сега системата беше с нормалните газови маркучи. Ама за половин година се одървиха и като разбутам рейката с дюзите съскаха. Сложих 11мм силиконови (от тия сините) с оплетка (като на снимката, но 11мм и стените са доволно дебели, с поне 2 слоя оплетка). И чак тогава се замислих - силикона има ли проблеми с газта?

Тия дето свалих толкова се бяха одървили, че скъсах щуцера дето влиза в колектора докато ги дърпах след махане на скобата дето ги държеше...

Изображение

brum

Re: Силиконови маркучи за след изпарителя?

Мнениеот brum » Чет 03 яну 2013 15:30

Тъй, никой нищо не каза. Затова ще пиша аз :) .

За сега маркучите държат идеално. Маслоустойчиви са със сигурност. До колкото разбрах ги ползват и за гориво, така че все си мисля, че ще оцелеят.

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Чет 03 яну 2013 16:51

Ще оцелеят разбира се, газта не е толкова страшна колкото маслото което идва с нея, щом са маслоустойчиви и имат оплетка за високо налягане всичко е ОК. :да:

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Чет 03 яну 2013 17:09

моите 5мм. от рейката до дюзите ги изхвърлих ведна след монтажа. Сложих на семперит , но с вътрешен 4мм.

brum

Мнениеот brum » Чет 03 яну 2013 17:22

Аз и там сложих силиконови, но вакуумни. Без оплетка (ама колата е атмосферна и там има вакуум, не налягане). Сложих 3мм, че влизаха със зор и излизат с още повече зор. И ги оставих без скоби. В началото ги проверявах често, но не мръднаха. Тия дни ще видя пак дали има промяна.

Потребителски аватар
начко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот начко » Чет 03 яну 2013 23:05

Семперита е боклук,пука се бързо,ползвал съм го,относно тез силиконовите дето ги мислите че са,НЕ СА :idea3 ,но не се плашете не са опасни :D Вие да сте пипали силикон зимата,предполагам не сте.Чиста пластмаса са тез маркучета и се спичат от топлото и улягат :D .А когато се махат,може да се нагрее малко.

Върни се в “Автогазови уредби”