Карам Пасат 4 96г. 1.6 пълна инжекция. Колата ми е с метални колектори и позволява да сложа както Газов инжекцион, така и обикновенна газ. Помагайте кое да избера ?
1. Коя от двете системи ще запази динамиката на колата и на газ ?
2. Коя е по-икономична (харчи по малко при правилна настройка и на двете) ?
3. Коя е по-надеждна ?
4. При коя система като застана зад колата и работи на газ, няма да усещам гадна миризма на газ ?
Също бих искал да знам основните плюсове и минуси и на двете системи ?
Вярно ли е , че ако си сложа ГИ ще ми надупчат мотора, и след време ако реша да махна газта трябва да плащам скъпи ремонти и да сменям нови части ? Чел съм също така, че на Газовия инжекцион му е по-скъпа поддръжката в сравнение с обикновенната газова. В какво по-точно се изразява тази по-скъпа поддръжка ? Ако е възможно с ориентировъчни суми ?
Засега е това, ако има нещо друго кажете го, и аз ако се сетя ще допълвам с нови въпроси. Благодаря
Пасат 4 97 г. 1.6 ГИ или АГУ ?
- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
Re: Пасат 4 97 г. 1.6 ГИ или АГУ ?
Отговора на всичките ти въпроси се нарича газов инжекцион, не се занимавай с обикновени газови системи, няма да постигнеш съвършенството към което явно се стремиш.
Недей да слушаш полуграмотни хора, според които двигателя ще бъде надупчен, повечето коли имат газови инжекциони и не сме им надупчили двигателите, така че спокойно може да си поставиш един инжекцион в грамотен сервиз и да започнеш да спестяваш.
Недей да слушаш полуграмотни хора, според които двигателя ще бъде надупчен, повечето коли имат газови инжекциони и не сме им надупчили двигателите, така че спокойно може да си поставиш един инжекцион в грамотен сервиз и да започнеш да спестяваш.

- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имат някакви клапи в колектора и ако гръмне ства лошо
- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
Навремето имах такъв Пасат, тогара още нямаше газови инжекциони, карах с обикновена, веднъж гръмна жестоко и строши тази пластмасова клапа, мотора я глътна и пластмасата се залепи по клапаните, няколко се бяха изкривили, правих доста скъп ремонт на главата, това е накратко. 

- Cekcu
- Автомобил: Passat 6
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте колеги. Утре отивам за монтаж на газовата. Майстора ми препоръча газов инжекцион 4ц. TOMASETTO STAG200 Alaska. Какво ви е мнението ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Карам голф 3 2Е 115 кончета и сложих газов инжекцион изминалата пролет.За лятото съм повече от доволен грацко 10 на 100 с тежкия крак извъм грацко за морето ми падна на 7 на 100 !! до тук добре колата варви еднакво както на бензин всичко е мн хубаво,слагаш бензин от време на време и всичко е 6..и ето идва лошата част:Зимата ако караш на къси растояния ще караш на бензин защото при -10 градуса навън сещаш ли се кога ще загрее колата до 30 градуса .. както си решиш иначе ГИ е по добар варянт ако караш на дълги растояния дори и грацко..успех 

- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
каквото и да сложиш тая кола и без газ пак няма динамика, така че по добре си сложи по ефтиното.Само немога да разбера еното 1.6 защо е с пластмасови колектори а другото не е.
Върни се в “Автогазови уредби”