Колеги, иамм един въпрос към вас...
Става въпрос за мощен изпарител за около 200к.с. До тук колата е с томасето артик(уж предвиден за коли до 240 к.с.), който за мен е пълен боклук. ЧИсто нов не можа да захрани 190 коня форд скорпио 24кл. Обърнах нет-а наопаки и видях една руска статия за "тунинговане" на артик, с което достигал горе-долу заводски зададените си параметри. И как да няма нужда от такова преправяне, след входа за газ-та който е 8мм тръба, следва стеснение 4мм, след което 3.5мм?!?!? Разширих отворите, но въпреки това във високите има проблем особено след захлаждането. Очевидно с този глупав изпарител няма да стане работата.
Та ПРЕПОРЪЧАЙТЕ изпарител за около 250к.с., тъй като колата я очакват известни доработки и не е лошо да има запас. Аз лично четох за Меджик, Романо и Заволи, като за сега най-много добри отзиви съм прочел за Меджик, но все пак ако може да споделитe мнение и препоръка.
Какъв изпарител за 250к.с.
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какъв изпарител за 250к.с.
Меджик съм слагал от по малките и съм доволен там където съм монтирал.
Романо последно на МЛ 3.5 272к.с-държи се перфектно.Колега е монтирал на А8 300к.с-по негови думи всичко е наред.
Заволи имат някаква пружина(топлообменник)която много се задръства с графит,но все пак нека каже някой колега който е монтирал такива,аз само съм правил профилактика на два.
В крайна сметка,щом ще има доработки помисли за възможноста със 2 изпарителя.
Романо последно на МЛ 3.5 272к.с-държи се перфектно.Колега е монтирал на А8 300к.с-по негови думи всичко е наред.
Заволи имат някаква пружина(топлообменник)която много се задръства с графит,но все пак нека каже някой колега който е монтирал такива,аз само съм правил профилактика на два.
В крайна сметка,щом ще има доработки помисли за възможноста със 2 изпарителя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, преди да пристъпиш към покупка на по-мощен изпарител опитай да го форсираш! Ето една тема на един колега от форума на Ауди със същите проблеми и същия изпарител, който е направил упражнението и ефекта е осезаем
http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=118264

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=118264
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Много добра тема в Ауди форума 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Bai Sando написа:Много добра тема в Ауди форума
Да, колегата там е много голям пич

- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
Ако ще търсиш високи спортни резултати Арктика няма да свърши никаква работа, опита ми показва че колкото и да го дупчиш по тези схеми, резултата ще бъде достигане на проектната му мощност, има си един лимит който неможе да надскочи.
Заволито не го препоръчвам, колегата горе е описал защо, за Меджика само хубави неща мога да кажа, монтирал съм много и се държи отлично, колкото повече го газиш, толкова по-хубаво му става, и вместо да спада дори си повишава налягането, желателно е да избереш големия за 350 коня, с него може спокойно да си тунинговаш колата, и винаги ще имаш отличен дебит.
Заволито не го препоръчвам, колегата горе е описал защо, за Меджика само хубави неща мога да кажа, монтирал съм много и се държи отлично, колкото повече го газиш, толкова по-хубаво му става, и вместо да спада дори си повишава налягането, желателно е да избереш големия за 350 коня, с него може спокойно да си тунинговаш колата, и винаги ще имаш отличен дебит.

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
БРЦ имат един изпарител, кола оригинално досега(разбирай докъм 450 коня) не го е изтаванила.
доста е голям на размери- черен, с правоъгълна форма. Не му помня модела обаче. Не е проблем да го намеря.
доста е голям на размери- черен, с правоъгълна форма. Не му помня модела обаче. Не е проблем да го намеря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите колеги. Томасетото е вече разпробито дори малко повече отколкото колегата в ауди форума е направил и въпреки това му пада налягането, а и темперетурата при настъпване...
Иначе с един друг колега си говорихме за Romano RRIS03.
Според него бил също много добъри до сега не го е изтаванвал. Питането ми е такова според вас кой да избера с уговорката, че колата ще се кара в наддув - Magic 3 Power(350hp) или Romano RRIS03? Предварително благодаря!
Иначе с един друг колега си говорихме за Romano RRIS03.
Според него бил също много добъри до сега не го е изтаванвал. Питането ми е такова според вас кой да избера с уговорката, че колата ще се кара в наддув - Magic 3 Power(350hp) или Romano RRIS03? Предварително благодаря!
- eurogas
- Контакти:
pe6kata написа:БРЦ имат един изпарител, кола оригинално досега(разбирай докъм 450 коня) не го е изтаванила.
Имам точно такъв "куб" BRC на Гранд Чероки 4.7 V8, така ми дойде от Италия, много добре се държи при продължително натоварване, незнам дали още ги произвеждат, мисля че може да се намери.
Романо е отличен изпарител, монтирам ги но предимно на по-слаби мотори, за съжаление нямам наблюдения над толкова мощни коли, а докато не видя не вярвам, Меджика съм го виждал много пъти и гарантирам за него.

-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
На BRC изпарителя се казва Genius MAX и е до 240kW и все още се произвежда, но цифрата му е сериозна.Мисля беше някъде около 300 лева.
- eurogas
- Контакти:
Не си заслужава BRC-то на такава цена, Меджика 350 коня излиза почти наполовина. 

- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
а нестава ли с два Артика, и инжектори 2х2 или 3х3 (зависимост от бр. на цилиндрите) ?
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Да повдигна малко темата, ще монтирам Фобос 1 на кола 2.0 16в турбо -165 коня . Чудя се какъв изпарител да избера. Това Романо, ще върши ли работа ?
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Моя ако не се лъжа е точно такъв! Колата ми е около 200к.с. +- и се справя чудесно. Нямам оплаквания от него 

Моя мотор е 252 к.с. вече 100 х.км. го карам и все още не съм имал проблем с него.Изпарителя е Романо МАКС.
Върни се в “Автогазови уредби”