След 5 годишно каране на газ дойде и моят ред да пусна тема в раздела.
Проблема е следният:Бабата от гаража не ще да върви на газ.Всимисъл върви ама с големи мъки.
Не че е супер самолет попринцип,обаче след последните ми 2 зареждания на газ направо тотално умря.
Нагледно описание:Карам си на 5-та с 90-100.Решавам да подам газ...няма никой вкъщи едвам едвам след 100 часа вдигна 120.
Пробвах и на 4-та като съм с 80-натискам газта ,ама нищо не се случва.Все едно съм закачил някой форд да го тегля

Максимална скорост на газ в момента е малко над 140,като от 120 до 140 са и нужни около 2км права

Няма проблем с паленето сутрин-нито прекъсва,нито нищо,закрепва 950 оборота и кротува.
Проблеми нямам и с карбуратора,но уточнявам модела за всеки случай.
Изпарителя е нов.Въздушния филтър и той е нов-според мен проблема е във втория,но тъй като в момента нямам стария няма как да се уверя в правотата си.
Подчертавам,че колата с нов филтър попринцип прекъсва(пробвано е с 3 филтъра на 3 различни смени на масло и филтри) и затова дълго време си карах със стария без никакви грижи.За съжаление,изпуснах едно обслужване на колата и башата го е сменил и като резултат е тая ситуация.
С тоя не прекъсва,ама е умряло куче.
Дори,ако има колега да ми услужи с един омаслен филтър за пробата поне ще съм благодарен.
Пускам темата в автогазови,въпреки че и на бензин не е много по-розово.Модовете ако решат нека я преместят в технически,аз не знам къде е по-правилно.
Разхода на газ на това дереже е дори над 10 на извън градски път,но си го обяснявам с това ,че по баирите вървя с газ до долу,и все се мъчи моторчето
Накратко това е!