висок разход и неще да загрява голф 3 АБУ
-
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABU 1993
висок разход и неще да загрява голф 3 АБУ
здравейте колеги.проблема е следния колата загрява максимум до 75 градоса и има страшно висок разход на газ.двигател 1.6 75кс. АБУ изпарител BRC AT90 електрически
- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: висок разход и неще да загрява голф 3 АБУ
1. термостат да речем
-
колега термостата е сменян преди месец някаде
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
mitaka_kb написа:колега термостата е сменян преди месец някаде
Може и да си късметлия и да си набарал калпав..
- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
провери го. може и смяната да е некачествена :П)
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
И при мен разхода е висок, термостата е сменен с оригинален BEHR, колата се кара с антифриз, между другото мотора е същия - ABU. При движение в града не минава 80 градуса, ако се задържа на светофар отива към 90, и пуска перката. Извънградско държи 70 и малко градуса с 120км/ч, но парното грее яко. Като сменях термостата гледах като индианец като видях че заводско дават термостата да отваря на 84 градуса - щом така е решил шваба, така ще е. Карам всеки ден 5-6 км до работа и 5-6 км от работа до вкъщи, пределно ясно е че колата не може да загрее за това разстояние. Дава ми ок. 17 на газ с това каране от вкъщи до работа и обратно, като карам колата на по дълги разстояния в града, нещата се нормализират, това зимата. Лятото - ок. 13 до работа и обратно, като карам повечко 10-11.
- yordannnnnn
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
при мен на 1,8 АБС парното духа нормално-топло,но едва минава 70 градуса,и гори около 16 газ,вече се отказах да мисля че има проблем и че е нормално за зимата
-
да де колеги ама то и на бензин пак толкова загрява.дане би да си похапва понеже от един месец карах сас спортен филтър(коносен)и от там дами е качило разхода малко апак и малко я ръчках.сеха съм със нормален хъртиен филтър.а колеги забравих да спомена че и леко оборотите ми са ниски на бензин и на газ някаде около 800 са.
- daniel golf 3
- Автомобил:
- Двигател:
колега термостата може най лесно да го провериш.и при мен в момента е така,и мисля че е нормално.парното като ти духа няма как да вдигне 90 градуса.моя мотор е ABD и сега на студа държи около 80-82 градуса,но като пипна долния маркуч на радиатора е лед студен,което значи че термостата не е мръднал да отваря.пипаш долния маркуч на радиатора,ако е топъл преди да си вдигнал 80 градуса отваря рано,нищо че е нов за смяна е,ако не вс си е нормално с него търси проблема другаде.но ако маршрута ти е около 5-6 км градско на този студ мисля че и разхода си е нормален,не бъзикай колицата 

-
колеги термостат е бомба няма грешка.долният маркуч е студен.а за разхода сас 32лит.газ съм изминал 15км грацко и 240км извън грацко по моите сметки излиза някаде 12/100 разход.грацкото е на каси разстояния 2/3 км максимум
- daniel golf 3
- Автомобил:
- Двигател:
малко ми се струва висок този разход,но явно някъде другаде има нещо,пък и това извънградско ако ти е на няколко пъти а не наведнъж може и да е нормално.много успехи колега 

-
ми на 3 пъти колека ми е извън градското
Така да питам въздушен филтър кога е сменян.На къси растояния от порядъка на 1 или 2 или 3 км може да ви гори и 30.Факта че на испарителя се натрупва замръзнала газ и кат си изгасите колата после се изпарява и оделно харчи повече газ на студено защото испарителя не работи коректно сметнете само за 20 км това са поне 6 паления по 100 грама да губите е 600 грама .Не се ли научихте и все почват теми зимата колата ми гори 100 на 100 газ.Това е караите си на бензин зимата като карате 3 км.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Колко струва термостата ще провериш по много прост начин с пипане на двата гумени привода към радиатора и мерене директно на температурата с живачен максимален термометър потопен в изравнителното казанче.Термостатът трябва да отваря напълно на 87 гр,а перката да включва на 92.Направете това упражнение,просто като сутрешна гимнастика, и ще имате доста изненади.
Върни се в “Автогазови уредби”