Разход на бордкомпа при каране на газ
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Разход на бордкомпа при каране на газ
Колеги, когато карам на газ, бордовият комп кой разход показва? На бензин или на газ?
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Re: Разход на бордкомпа при каране на газ
При мен, при 11/100 по комп, ми дава 16/100 реално на газ. Това градско. При извънградско 7/100 по комп, разхода на газ е 9-10/100. На бензин съм го засичал и каквото си пише- това дава.
-
- Автомобил: VW GOLF 3 GT
- Двигател: 1.6 AEK
дава какъв би бил разхода ако караше на бензин
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
malinakis написа:дава какъв би бил разхода ако караше на бензин

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Всичко зависи как е инсталирана газовата!На мен ми показва разход на газ на борда и е точен +/- 0.2/0.3!като си включа на бензин ми показва разхода на бензин!
- Bai Sando
Е ама си с Г.И.А там разхода е почти като на бензин или да ти качи макс.половин литър.
Иначе няма как софтуерно да ти вържат борд ком. на колата към Г.И.и той да показва разхода на газ.
И при теб ти показва разхода на бензин.Просто на газ е почти като на бензин и за това ти излизат сметките.
Иначе няма как софтуерно да ти вържат борд ком. на колата към Г.И.и той да показва разхода на газ.
И при теб ти показва разхода на бензин.Просто на газ е почти като на бензин и за това ти излизат сметките.
- k_garchev
- Контакти:
Не,не!Все още не ми е настроен автомобила на газ както трябва и ми дава разход 50% повече от на бензин!Незнам как са го вързали,но си показва!На предния ми автомобил пак с ГИ показваше само разхода на бензин,но на този е съвсем различно!
- Bai Sando
С какъв инжекцион си?
Правихме на един Сеат Г.И. с двигател като твоя и много му се кефех докато го пробвах
Правихме на един Сеат Г.И. с двигател като твоя и много му се кефех докато го пробвах

- k_garchev
- Контакти:
Томасето!може ли да споделиш какъв разход дава тоз пасат?
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Student_pravo написа:Колеги, когато карам на газ, бордовият комп кой разход показва? На бензин или на газ?
Показва бензиновият разход.
Ако си с ГИ, сложи едни маакс 10-20% отгоре на отчитаното от БК и горе-долу това ти е реалния разход на газ.
При мен по борд на бензин 7.7, на колонката за газ 8.2-8.5 литра, в зависимост от времето и мястото на зареждане.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Управляващия блок на колата (не борд компютъра, а ECU-то) прави едни сметки, на базата на куп показания от датчици, като температура в охладителната система, количество въздух минало през дебитомера, качество на изгорелите газове при ламбда сондата, положение на коляновия вал .... и в зависимост от резултата от тези сметки, подава в някакъв момент, на определена дюза, импулс за отварянето и за такова време, колкото да изплюе точно пресметната порция гориво в цилиндъра.
Е те тази стойност, за дозата гориво на дюзите, бордкомпютъра (който вече е в таблото) я бута в едни нови сметки вързани с изминати километри, за колко време, от там средна скорост и т.н. та в резултат на тези сметки показва на дисплея стойностите на моментния и средния разход.
Съгласете се, че няма как да ти показва разхода на газ, защото няма откъде да вземе информация какво количество са пуснали инжекторите. Просто борда продължава да ти показва какви биха били стойностите, ако караш в същия момент на бензин, а не на алтернативното гориво. Още повече, че връзка между газовото ECU и таблото няма никаква.
Е те тази стойност, за дозата гориво на дюзите, бордкомпютъра (който вече е в таблото) я бута в едни нови сметки вързани с изминати километри, за колко време, от там средна скорост и т.н. та в резултат на тези сметки показва на дисплея стойностите на моментния и средния разход.
Съгласете се, че няма как да ти показва разхода на газ, защото няма откъде да вземе информация какво количество са пуснали инжекторите. Просто борда продължава да ти показва какви биха били стойностите, ако караш в същия момент на бензин, а не на алтернативното гориво. Още повече, че връзка между газовото ECU и таблото няма никаква.
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
А ако газовия инжекцион има OBD връзка с ECU-то пак ли стоят така нещата? Реално погледната и аз съм съгласен, че няма как да показва средния разход на газ, но все пак 

- k_garchev
- Контакти:
Готов съм да се обзаложа с който си поиска!!!Басът ще е да ми се плати газовата!Ако аз не съм прав ще дам двойно сумата за газовата!
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ми позволиш, ще ти дам един съвет - Не се хващай на такъв бас, защото ще го загубиш.
Грамотно момче си и съм сигурен, че ако се замислиш, сам ще си отговориш откъде ти идват разликите в бордкомпютъра при двата режима. Ако не ти се мисли, пусни един VAG COM докато колата работи на газ и ще видиш показанията на кое не са ти в нормата. После се върни при газаджиите да си оправят връзките.
Толкоз с жокерите.
Грамотно момче си и съм сигурен, че ако се замислиш, сам ще си отговориш откъде ти идват разликите в бордкомпютъра при двата режима. Ако не ти се мисли, пусни един VAG COM докато колата работи на газ и ще видиш показанията на кое не са ти в нормата. После се върни при газаджиите да си оправят връзките.
Толкоз с жокерите.
- Bai Sando
Ами и аз това исках да му кажа,ама...По принцип се занимавам малко с газови уредби и ми стана интересно какъв е този инжекцион който се връзва по някакъв начин с комп. на автомобила и му "дава" инфо за газовото впръскване и той вече да си изчислява разхода с това гориво 

Върни се в “Автогазови уредби”