Та, прочетох всичко свързано с високия разход на газ при другите съфорумци. Надявам се някой да ми помогне, доста пари хвърхлих по колата, защото я харесвам и защото съм фен на модела но този проблем е за сега, необясним.
Разходът на газ е 20-22/100 градско, и около 19 извън градксо, колата е с газов инжекцион компа е "ESGI" 5.01. (Най - различни методи на засичане съм използвал, всичките дават 20-22/100 градско зиме, лете все тая). Разходът на бензин е 12-14/100 нормално/ пъргаво каране градско.
Нещата които съм направил досега, в опит да реша проблема.
- нови маркучи на газта (всички)
- нов изпарител/редуктор
- нова рейка на ВАЛТЕК 3 ома
- нови клапани на ловато (преден и заден на бутилката)
- евро сондата е оригинална на томасето
- ламбда сондата е сменяна и работи. Замервана както с мултицет, така и с ваг-ком
- нови темп. датчици
- проверка на всевъзможни течове със "сапункена вода" и уред за засичане на течове (няма такива)
- колата е минала, не малко пъти, на настройка на газта, адаптации и всичко е в норми, поне според всички газаджии при които съм бил (налягания, температури, смес т.н).
- всички вакумни маркучета по колата са сменени (нямам клапи за климатик)
- профилактично съм изчистил стъпковото моторче и дроселовата клапа (без интервенция) с спрей за карборатори.
- НОВИ: свещи на НЖК за газ, кабели на БЕРУ, дистр. капачка и палец оригинални на БОШ и бобината е на БЕРУ (цената за всичко е

- пробвал съм и с нормални свещи, разхода е същия
- компресията на добре загрят мотор (88 градуса на маслото) е около 10. (+, - 0.05 на цилиндър) нормата до колкото знам е межу 7-13
- посетил съм всички газостанции, случайно да не е кофти газта, не е от това.
- километража си работи идеално ( т.е. случайно да не ми дава по малко изминати километри от реалното) (джантите са си 15ки с гуми 195 60 15 за зимата и 205 60 15 за лятото)
- колата върви супер, както на газ така и на бензин
- не ми губи антифриз, подгорва масло (най-вероятно следващата интервенция ще е смяна на гумичките на клапаните с такива на ВИКТОР РАЙНЦ)
- колата беше с оригинална генерация, която беше премахната и е само с първо и крайно гърне. Разходът си е същия от преди и след интервенцията.
Незнам какъв би могъл да е проблема, но ще съм ви безкрайно благодарен ако ми помогнете. Не искам да се разделям с колата заради подобно нещо, харесва ми, направил съм още много освен изброеното (няма оптичен или силов тунинг и т.н,)
Предварително ви благодаря, и се извинявам за дългата тема, просто съм в безизходица.