Голф 4 пресяцва на газ !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 пресяцва на газ !
Колеги имам проблем,който ме мъчи от месец. Колата ми е Голф 4 1.4 16в с ГИ. Когато ми е превключила вече на газ почва да пресяцва много,дори и когато си махна кракът от педала,и като му подам се оправя. Това го прави и загряла на 90 градуса. Но има и друго,като почне да го прави това натискам съединителя и го задържам оборотите играят от 900 до 1000. Мислех си,че е от свещите(нищо че са чисто нови качени) и реших да му върна старите да видя дали не е от тях,но не пак го прави. Почистих си и отдушника,че ми беше избивало масло през щеката и си помислих да не е от това,но пак греда Ако може да ми помогнете някак си ще съм ви много благодарен !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 пресяцва на газ !
Хайде колеги мнения нямате ли по въпроса?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ако на бензин е добре,значи проблема е в газовата.Така дистанционно няма как да ти се помогне! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
А бе и на бензин го има ама е мнооого леко,а и ходих при газаджиите,защото още ми е в гаранция и те ми казаха,че няма проблем. Аз пък от там ходих на елком и той ми каза,че от свещите идва и от там кабелите. Та сигурно ще сменям 1-во свещите да видя как ще се държи и ако продължава да го прави идва ред на кабелите!
на какъв елкон си ходил щом не могат да хванат избил кабел.Елконаджия които си разбира от работата би трябвало с едно закачане да хване съответната свещ кабел или бубина която не работи.Но за такова придърпване проблема ти е запалителен.
Само един въпрос: какво означава "пресяцва"?
Ако имаш завишен разход тогава наистина един цилиндър не бачка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега направи си проверка на ламбда сондата,може от това да ти играят оборотите,ако е умряла.
-
- Автомобил:
- Двигател:
manta написа:на какъв елкон си ходил щом не могат да хванат избил кабел.Елконаджия които си разбира от работата би трябвало с едно закачане да хване съответната свещ кабел или бубина която не работи.Но за такова придърпване проблема ти е запалителен.
Той човека 1-во каза,че било от свещите,защото били триполюсни,а те трябвало да бъдат еднополюсни.Каза че щом колата се кара и на газ трябвало да бъдат еднополюсни.Колко е вярно това незнам,защото на мен ми казаха,че за моята били триполюсни. На кой да вярвам незнам !!! Та после закачи кабелите и каза,че от 1-вия дава няква грешка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:Само един въпрос: какво означава "пресяцва"?
"пресяцва" колега означава "придърпване" и честно да ти кажа незнам какъв ми е разхода,защото карам на бензин докато загрее колата и тя сама си превключва,но може и да леко повишен. А уж свещите са нови,ГИ-то и то е на 3 месеца някъде...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Христо Стайков написа:Колега направи си проверка на ламбда сондата,може от това да ти играят оборотите,ако е умряла.
Виж за това не съм се сетил,но тя няма ли да излезе като грешка на елкона ?
Последна промяна от GaMzA на Чет 24 яну 2013 23:43, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днеска ми казаха,че за моята кола Голф 4 1.4 16в трябвало да бъдат 3-полюсни свещи,а не 1-полюсни такива трябвало да бъдат за моя блок.И друго ми казаха че разхода щял да ми се дигне ако съм бил сложил 1-юсни. Вече незнам на кой да се доверя и за това се допитвам до вас 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Кой ти ги говори тия глупости за еднополюсни свещи?Ти да не караш Жигула...
Щом от завода са казали,че трябва да са триполюсни,никой не може да ме убеди в обратното
Ако ти сяца повече на газ и по-малко на бензин е много вероятно проблема да е от кабели,бобина,свеши.
Щом от завода са казали,че трябва да са триполюсни,никой не може да ме убеди в обратното

Ако ти сяца повече на газ и по-малко на бензин е много вероятно проблема да е от кабели,бобина,свеши.
Върни се в “Автогазови уредби”