2 проблема след монтиране на АГУ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
antoanidis
Автомобил:
Двигател:

2 проблема след монтиране на АГУ

Мнениеот antoanidis » Пет 25 яну 2013 0:09

Здравейте, колеги.Скоро монтирахме АГУ на полото и се появиха 2 проблема.Единия е, че парното изчезна духа много леко топло, а колата е обезвъздушена, 90 градуса вдига нормално и радиаторчето на парното е чисто ново на 1 месец.Втория проблем е, че колата държи високи обороти на бензин, повече от обичайните, тъй като нямам оборотомер не мога да преценя, но са някъде около 2000-2200, а и докато карам и след като пусна педала на газта още ги държи тези високи обороти.Това според мен не е нормално.На газ колата работи перфектно без никакви проблеми.Искам да уточня, че преди това колата работеше на бензин перфектно.Моля, ако някой е иал подобен проблем да сподели за разрешаването му.Благодаря ви предварително

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: 2 проблема след монтиране на АГУ

Мнениеот snupeca » Пет 25 яну 2013 0:21

Ииииииии... мотора на Полото е какъв? (Да знам че е с вътрешно горене) :mrgreenfun От кога е с газовата? Пробвай с откачане на акумулатора за 5 мин.

raix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот raix » Пет 25 яну 2013 0:30

ами изгубило ти се е парното зачото си хванал водата от входната траба за вода на парното а не от изходната ;)

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 03 фев 2013 20:32

Парното може да се изгуби от изпаритела или от новото радиаторче.Ако си успял да го пробваш/радиаторчето/преди монтажа на газ,значи е изпаритела.Или не е правилно въран,или му е голям дебита и водата върви предимно през него,вместо през радиаторчето.
Що се отнася до оборотите,явно трупа грешки от газовото.Просто си откачи а малко акумулатора и ако се оправи после на бнзин,ходи да искаш ресет реле да ти сложат газаджиите,ако си моно.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 03 фев 2013 21:41

Парното е слабо,защото най-вероятно са вързали изпарителя с тройници,демек сега на водата и е по-лесно да върти през изпарителя а за радиаторчето каквото остане.
А за оборотите пробвай да откачиш клемите и ако има ефект,значи трябва да ти вържат комп.да се ресетва с всяко палене.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 04 фев 2013 8:53

Е,всички сме с тройници и имаме парно.Без тройници може да се върже само на колекторите.Но това с дебита се хваща лесно с пипане на маркучите и изпаритела,може да прегъне маркуча към изпаритела или да го стисне с нещо и така да го изолира,дойде ли парното-ясно,не дойде ли-пак ясно.По принцип новите радиаторчета не топлят като старите....

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 04 фев 2013 19:08

На моя не съм с тройници,а последователно.На стария ми голф беше с тройници и зимата парното не беше толкова силно колкото преди монтажа на Г.И.За това на този реших да го вържа така(то и без това няма кран,който да спира водата) и съм доволен.

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Пет 08 фев 2013 14:57

Аз съм с троиници 18/16/18 да не са ти сложили троиници 16/16/16 или 18/18/18 ,16 е към изпарителя и си имам супер парно чак припарва на краката.Не е проблема в дебита.Или си купил кофти радяторче за 20 кинта или са ти заминали клапите.Казвам го от личен опит есента смених радятора с нисен и избуших скапания дунапрен и си облепих клапите .Това са проблемите.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 08 фев 2013 20:20

raix написа:ами изгубило ти се е парното зачото си хванал водата от входната траба за вода на парното а не от изходната ;)

Абсолютно е възможно,или са разменили маркучите.
За оборотите сигурно ти набива грешка от газта.

Върни се в “Автогазови уредби”