VW Polo 1.4 AEX 60 к.с. ГИ - Lovato

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
LuXeor
Автомобил:
Двигател:

VW Polo 1.4 AEX 60 к.с. ГИ - Lovato

Мнениеот LuXeor » Пет 01 фев 2013 18:18

Здравейте, настъпи дългоочакваното време, когато и аз ще слагам ГИ. Спрял съм се на Lovato, главно защото в момента е на промоция във Варна (живея във Варна) и е намален на 990лв. Някой ако има контакт с тези ГИ-та, ако може да драсни няколко реда, че искам да се съветвам преди да поръчам да го сложат. Мерси предварително на всички отзовали се. Газовият инжекцион е този http://www.autogas-varna.com/agu_ceni.html.

Потребителски аватар
Phenomenon
Автомобил: VW Polo 6N
Двигател: 1.4 AEX 1997

Re: VW Polo 1.4 AEX 60 к.с. ГИ - Lovato

Мнениеот Phenomenon » Пет 01 фев 2013 20:46

Принципно доколкото съм запознат Lovato са едни от лидерите на пазара при АГУ и мисля, че няма да сбъркаш в избора си.
Между другото и аз съм с същото Поло и почна замислянето за АГУ заради зверския разход от 10-тина литра и ще следя с интерес темата, ако има оборудвани колеги със същия мотор нека споделят през какво са минали и в момента как е разхода им, мен лично ме интересува как стоят нещата с бутилка на мястото на резервната гума и колко литра побира тя?

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Съб 02 фев 2013 9:03

Инжекциона на Ловато е слабичък.То е част от Ланди груп и запълва ниския ценови клас на групата.Избора на сервиз също е от много важно значение.Този сервиз представя една дузина марки.Сериозните сервизи представят една две за да ги познават перфектно силните и слабите им страни.Когато се рееш между много марки все нещо ще ти убягне.Порови във форума на Хонда там май точно за този сервиз имаше лоши мнения заради немарлив монтаж и лоши настройки.Лек ден и успех в избора!

LuXeor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LuXeor » Съб 02 фев 2013 9:43

От мненията до тук разбирам, че не трябва да се изкушавам от промоцията. Ако не това Lovato, предлагайте други ГИ-та, които може да се монтират качествено във Варна, като ограничим бюджета до 1000-1050лв. максимум. Знам, че за тези пари не мога да взема ГИ от върховен клас, но просто ми трябва нещо, което хем да ми даде малко икономия, хем да не ми съзвада много грижи (да ходя всяка седмица да го настройват).

П.С. Колега, Phenomenon, при мен става дума за газов инжекцион, а не за обикновенно АГУ. И аз мисля за бутилка на мястото на резервната гума, но жалко, че днеска съм на работа и няма да мога да се разходя из варненските сервизи.

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Съб 02 фев 2013 9:55

Точно на този мотор АЕХ, не виждам голям смисъл от газова уредба.Карам същия на СЕАТ Кордоба и разхода му е твърдо около 6/100 бензин.Естествено в града ще е малко повече, но си прави сметките кога ще ги избиеш тези 1000+лв.

LuXeor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LuXeor » Съб 02 фев 2013 10:03

Колата се кара бая. Пък като харчи малко на бензин, ако се сложи ГИ, разхода ще се увеличи максимум с 1 литър (поне така четох), пък с разликата между бензин и гас от над 1,20лв., както да го смяташ отвсякъде си е оферта.

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr

Мнениеот hayabusa_gsxr » Съб 02 фев 2013 10:16

Ти си знаеш колега.Щом ще я караш 3+ години,добре.
Чувал съм,че с ЛОВАТО можеш запалиш директно на газ,когато няма бензин в резервоара.Имай предвит,че някои ГИ палят САМО на бензин.

LuXeor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LuXeor » Съб 02 фев 2013 10:32

Аз искам да пали на бензин и като загрей тогава да прехвърля, а не да паля на гас. Колата смятам да я карам още дълко време, пък и да не я карам винаги може да се слави ГИ-то и да се сложи на друга кола, стига да е 4 цилиндъра. На година въртя по 10 000км. Ето една скромна таблица с мойте изчисления отностно разликата http://prikachi.com/images/975/5816975D.jpg . Ако някъде бъркам, моля поправяйте ме, все пак човек се учи от грешките си. :wink

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr

Мнениеот hayabusa_gsxr » Съб 02 фев 2013 11:25

Колега по принцип съм твърдо за АГУ. Но тези сметки не изглеждат точно така.Най-малкото докато загрее колата изразходва бензин. А това за паленето на газ, исках да кажа АКО се наложи Ловато-то спокойно си пали на газ(примерно ти свърши бензина някъде).Имам приятел с Вектра 2.0Екотек ГИ Бардолини и ако няма бензин просто и да е пълна бутилката с газ не запалва.Не е кой знае какво, но все пак...
п.с.Откъде пък 8/100 за АЕХ - ако е градско добре горе долу.
10 000км на година са малко за да се газифицира АЕХ (лично мнение).

LuXeor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LuXeor » Съб 02 фев 2013 11:48

8/100 главно градско, защото извънградско се кара 1 път в месеца, и то за 200км.(отива и връщане). Колата се кара главно градско. Не споря, че е много нужно този ГИ, но така съм решил, събрал съм пари и искам само да ме посъветвате, кой ГИ(като марка) до 1000-1050лв. е най-добре за този двигател.

mitaka_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitaka_ » Съб 02 фев 2013 13:30

Здравейте колеги
когато го монтираш ако не си вече де уточнете мястото на изпарителя ,че са много оскъдни от към пространство особено ако е с климатик.Когато си прехвърля на газ да ти настроят дюзите поединично или поне 2 по 2 да включват
не болка за умиране и всички на веднъж но това ти си го решаваш.И най важното да попаднеш на читав майстор да ти направи добри настройки.

Есента си сложих на същия модел поло ГИ само,че ланди вече е на 9 000км не съм имал проблеми досега.Разхода е около 9 л. градско сега в студеното време не съм го засичал.

Петър Христов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Христов » Нед 03 фев 2013 20:29

Аз сложих ГИ Тамона на реното на баща ми за около 500лв.без бутилка.С бутилка и монтаж- 900 1000лв.пали на бенз.и след 5 сек. ако мотора е над 30 гр.минава на газ.Разход ...26л газ + 8 л. бензин около 370км чисто градско.
Вярно че не е VW ама пак е 60 к.с. и теглото и е сходно...според мен си заслужава инвестицията при над 5 6 хил.км. годишно

LuXeor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LuXeor » Нед 03 фев 2013 23:47

От къде идва този разход на бензин (8 литра), при положение, че само се пали и след туй прехвърля на газ ? :aaaaa
П.С. Не че се заяждам, просто не разбирам (нов съм) и ми е интересно.

Потребителски аватар
Lonely-Wolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lonely-Wolf » Пон 04 фев 2013 0:02

Е нали до 30 градуса трябва да загрее някак си,да няма с бързовара да се стопли водата :)
п.с. Демек работи на бензин докато не стигне 30 градуса и прехвърля на газ :thup

LuXeor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LuXeor » Пон 04 фев 2013 9:15

Ама през лятото пак ли изразходва толкова бензин колкото и зимата. Мисълта ми е, лятото не прехвърля ли по-бързо ?

П.П. Спрях се на момчета от "Карамфил 23" (става дума за Варна) да ми поставят ГИ-то. Още не съм ходил при тях да ги разпитам. Някой имал ли е допир с тях и добре ли работят ? Какви ГИ-та поставят (като марки) ?

Върни се в “Автогазови уредби”