При студено време не иска да превключи на газ
При студено време не иска да превключи на газ
Колата е Пасат 1.8 АБС с обикновено газово БРЦ.Поставено е преди 4-5 месеца.Имаше много проблеми от сорта на високи обороти, заради поставена плочка на обратно
и некадърна настройка(браво на "майсторите")и супер висок разход след оправянето на плочката(15л-80км),които вече са оправени.Остана само един кусур.Колата по принцип пали на бензин и превключва на 2000 об.Обаче сутрин при студено време не превключва.Паля на бензин и я оставям да позагрее докато чистя стъклата от скреж,качвам се давам газ да превключи ама не иска.Превключва чак като мина около 1,5 км.Това нормално ли е?Четох в една тема,че антифриза не бил загрял достатъчно и т.н.Питах едно приятелче с Венто със същия мотор и почти същото газово,но при него го няма този проблем,но колата му е настроена да пуска вентилатора за охлаждане на 75 градуса(не знам дали има нещо общо с превключването).Не знам дали е проблем или е нещо нормално,някой по-разбиращ ако каже,ще съм много благодарен.

- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Re: При студено време не иска да превключи на газ
да няма термоелемент на изпарителя? Аз съм термоелемент и колкото да я форсираш докато на позагрее малко не превключва, но това не ти пречи да цъкнеш копчето на газ.
Последна промяна от 4i4o-dido на Чет 07 фев 2013 18:24, променено общо 1 път.
Май няма термоелемент доколкото знам.А за директно цъкане на газ не ми е дошло на ум,даже не съм пробвал дали ще запали на газ в студено време.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Denzi написа:Май няма термоелемент доколкото знам.А за директно цъкане на газ не ми е дошло на ум,даже не съм пробвал дали ще запали на газ в студено време.
След като запалиш на бензин,превключваш когато решиш на газ.
- berkant3008
- Автомобил: PASSAT B3
- Двигател: ABS-93
- Контакти:
Интересно и мойта беше така,но не разбрах как се оправи по самосебеси.
на газ няма да запали-пробвай като запалиш на бензин да изфорцираш 2-3 пъти след като обърне на газ-аз така правих
на газ няма да запали-пробвай като запалиш на бензин да изфорцираш 2-3 пъти след като обърне на газ-аз така правих
- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
При правилна настройка ще си пали и директно на газ.. Аз попринцип преди на моята кола имах някво ключе брц елеганс.. страшна помия, с някви импулси и т.н. Предеше ми, не винаги превключваше. Сложих едно старо копче и го направих на 2 вариянта. надолу газ, нагоре бензин.. и палеше и се движеше според настроението ми и копчето... без такива до 2к оборота на бенз и т.н.
- IvanCHyZz
- Автомобил: Audi A4 1.9 TDI
- Двигател: AHU
kr1sh0 написа:При правилна настройка ще си пали и директно на газ.. Аз попринцип преди на моята кола имах някво ключе брц елеганс.. страшна помия, с някви импулси и т.н. Предеше ми, не винаги превключваше. Сложих едно старо копче и го направих на 2 вариянта. надолу газ, нагоре бензин.. и палеше и се движеше според настроението ми и копчето... без такива до 2к оборота на бенз и т.н.
Сажалявам че спамя тематА но колега обясни малко за тази правилна настройка защото си оттърсих за така наречената Зимна настроика за газ и нищо...Благодаря предварително :)
Върни се в “Автогазови уредби”