Палене на газ
- pavelkv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Палене на газ
колата няма бензинова помпа и от 2-3 години я паля само на газ. газовата е ловато . отскоро обаче се появи следния проблем . след като вкарам ключа и подам контакт диодчето за газ светва и в момента в който завъртя ключа и стартера започне да върти диодчето угасва не подава газ и не пали. къде да търся проблема?
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Пререди си газовата инсталация - работа за 15-20 минути
Другият вариант е ако ключа за превключване е с антена за обороти и превключва на обороти или е от типа: спира газта при липса на импулс от запалването
- и в двата случая ще имаш антена за импулси от запалването или вързана директно на "-" на бобината или ще е омотан кабел около дебелия високоволтов кабел на бобината/ите 

Другият вариант е ако ключа за превключване е с антена за обороти и превключва на обороти или е от типа: спира газта при липса на импулс от запалването

- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
И аз съм с Lovato, ако има значение за случая. На кабела от бобината към разпределителната капачка имам навит един проводник на 5-6 витки. Идеята му е като се подаде високо напрежение от бобината, в него да се индуцира ток, който разрешава подаването на газ /отваряне на газовия клапан/.
Ако по някаква причина имаш проблем в палеца, делкото или по-лошо изгоряла бобина /комутатор/ би трябвало да нямаш подаване на газ и да не може да запалиш.
Ако по някаква причина имаш проблем в палеца, делкото или по-лошо изгоряла бобина /комутатор/ би трябвало да нямаш подаване на газ и да не може да запалиш.
Върни се в “Автогазови уредби”