Моля за помощ за марка изпарител

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
nikitopuzov
Автомобил: vw passat b3
Двигател: 1.8 abs 1993

Моля за помощ за марка изпарител

Мнениеот nikitopuzov » Пон 04 мар 2013 17:59

Здравейте колеги,предстои ми смяна на изпарител. До сега бях с турски волтран или нещо такова над 60000км пробег само на газ (пали се на газ) общо взето съм доволен .Та вапроса ми е дали ще намаля разхода (сега 12-13градско)с друга марка испарител или да сменям мембрани или пак такъв ама нов, колата е b3 1.8mi abs комби.

Потребителски аватар
potrebitel19
Автомобил: VW PASSAT 35I
Двигател: AAA

Re: Моля за помощ за марка изпарител

Мнениеот potrebitel19 » Пон 04 мар 2013 19:06

Здравей колега.Моето мнение е направо да сивземеш нов италиански изпарител. Не си вземай нов турски много по-некачествени са от преди, менят обороти и въобще не ми харесват. Аз си бях зел преди две години, защото и бащами беше с турски 5 години и никакви проблеми докато не смени платната. Сега съм с Landi Renzo-стар със сменеи платна и съм доволен.

Потребителски аватар
nikitopuzov

Мнениеот nikitopuzov » Пон 04 мар 2013 19:42

а за тези star gas нещо някои може ли да каже? http://www.autogasbg.com/shop/products/205.html

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 05 мар 2013 8:52

1,8 АБС карах с Волтран 6 години близо.Започна да изпуска клапана му и ,купих пак изпарител Волтран и си го смених сам.На следващата година започна да изпуска клапана му отново.Колегата Радо обърна Пловдив да ми търси гумичка за буталцето/понеже там всъщност е проблема/ но точно такива не намери,не се поддържа ремонтен комплект за тоя изпарител/не говоря за мембрани/.Та прати ми едни дето бяха най-близо но проблема не се реши.Та след четене по форума се ориентирах към БРЦ.
Ако си мислиш,че си бил доволен от Волтран/като мен/ си грешал.
С новия /вече 1 година/ БРЦ ми се реши един проблем-трудно второ палене на студена кола!Сега паля и гася без да се притеснявам за следващото палене.
Неочакване падане на разхода ми градско.С турския имах 8 на 14 разход,смесено ми идваше 11-12 лятото.
Сега през зимата смесено БРЦ ми дава 10,5.Отделно части бол.
Та моя съвет е сложи още 50-60 лв. за покупката,във времето те ще ти се върнат...

Потребителски аватар
nikitopuzov

Мнениеот nikitopuzov » Вто 05 мар 2013 11:39

Да и аз го имах това с второто палене особено на загрят мотор. brc ама кои модел? срещнах не добри отзиви от модела tehno и евентоално от каде да го взема на добра цена става дума за Софиа?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 05 мар 2013 13:19

E,като пуснеш една търсачка ще си намериш евтино,ако ще го правиш сам.Ако ли не -търсиш си газаджия поддържащ съответната марка.
За Техно мога да дам съвет,още преди да го сложат да ти сменят пластмасовите щуцери с метални,това е.Отзивите не са добри наистина,понеже трудно се настройва според някои.За мен не е така,просто ти трябва шестограм.Но наистина,можеш да си вземеш АТ 90.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 11 мар 2013 13:03

Аз го смених преди месец с АТ 90, сложих му и метални щуцери на антифриза, че на предния се счупиха с времето.. Разхода не падна, но колата държи добри обороти на празен ход и по добре се развърта (все едно е 300коня, го казах) Изпарител като изпарител. Има части ако ти потрябват и 1г. гаранция.
Тоя разход е много добър за Б3. Ако си върви и не ти дава ядове си го карай и не пипай.

Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Мнениеот Lifeguard » Сря 13 мар 2013 1:10

Аз наскоро си рециклирах БРЦ АТ 90 -Разхода ми за сега не падна почти.Винта за празен ход не реагира и не знам защо? На празен ход сякаш се дави малко.Единствено ми харесва,че пали много леко по всяко време :wink
Иначе имам Ланди Ренцо,БРЦ,Ловато и Рег ОМВ като от последния май най - много съм доволен.Но пак зависи на ква кола се кара.

Върни се в “Автогазови уредби”