Газов инжекцион и въздушен филтър
Газов инжекцион и въздушен филтър
Въпроса ми е, ако сменя въздушния филтър, ще трябва да ли да ходя да ми настройват ГИ-то наново ? Също така, ако не е сменян филтъра над 7000-8000км., възможно ли е да гори повече газ и след смяната на филтъра разхода да спадне ?
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Газов инжекцион и въздушен филтър
N3wb1e написа:Въпроса ми е, ако сменя въздушния филтър, ще трябва да ли да ходя да ми настройват ГИ-то наново ?
Не
N3wb1e написа:Също така, ако не е сменян филтъра над 7000-8000км., възможно ли е да гори повече газ и след смяната на филтъра разхода да спадне ?
Да
Пък ако ГИ-то ми е настроено на "мръсен" филтър на над 7000км., ще трябва ли да ходя наново да го настройват. Мисълта ми е, че ми сложиха ГИ, пък забравих да сменя филтъра преди това (не беше сменян от над 7000км.).
N3wb1e написа:Пък ако ГИ-то ми е настроено на "мръсен" филтър на над 7000км., ще трябва ли да ходя наново да го настройват. Мисълта ми е, че ми сложиха ГИ, пък забравих да сменя филтъра преди това (не беше сменян от над 7000км.).
Колегата по-горе ти отговори...
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
PuShE_ написа:N3wb1e написа:Също така, ако не е сменян филтъра над 7000-8000км., възможно ли е да гори повече газ и след смяната на филтъра разхода да спадне ?
Да
Ако въздушния фолтър се сменя регулярно с маслото на 10 000км. примерно, забележимо повишаване на разхода на газ при ГИ няма. Но ако се прекали и възд. се сменя през една смяна на маслото, тогава се усеща донякъде, но ефектът от повишаване на разхода е по-слаб, отколкото при обикновена АГУ. ГИ е по-слабо чувствителен в известни граници, към задръстване на въздушния филтър, отколкото АГУ.
Върни се в “Автогазови уредби”