Какъв ГИ за Голф 3 АБФ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
merckx1990
Автомобил:
Двигател:

Какъв ГИ за Голф 3 АБФ

Мнениеот merckx1990 » Вто 12 мар 2013 13:40

Колеги решил съм да си монтирам ГИ на колата. И започна чудене какъв да бъде. Имам оферта за 600 лв за Тамона
всичко готово за монтаж , но с изпарител и дюзи Мимгаз. Другата ми идея е да си взема Блутроник компютър чисто нов и да си взема изпарител и дюзи някакви по-хубави. Например бях се спрял на Томасето Арктик, но след
мненията,които изчетох по вероятно е Меджик , и дюзите Рейл Апачи. Бих се радвал на мнения относно кое да избера и знам, че не е най-доброто на пазара.Четох за доволни и недоволни от двата компютъра с различни конфигурации. Ако може да се сравнят предимства и недостатъци и евентуално алтернативен вариант за бюджет около 700 лв. Настройката мисля да я правя сам с лаптоп, така че варианта и от към софтуер кой е по-добър.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Re: Какъв ГИ за Голф 3 АБФ

Мнениеот Petrolhead » Вто 12 мар 2013 14:25

merckx1990 написа:Какъв ГИ за Голф 3 АБФ

никакъв

merckx1990
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот merckx1990 » Вто 12 мар 2013 17:27

И защо така.Обосновка има ли или просто защото на АБФ било грехота да се съсипва от газ. Налага ми се да пътувам повече и нямам нефтена плантация в двора все още.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 13 мар 2013 8:47

Вземи си кола с друг мотор.
Ако абф ти харчи много, особенно на дълго, значи не ти трябва двулитрова бензинова атмосферка

merckx1990
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот merckx1990 » Сря 13 мар 2013 11:42

Пробвах с колело , ама много манджа отива и стигам бавно надалеч. Стига с тоя спам. Решил съм , че ще ми е по-изгодно с газ, питам за мнения за газови инжекциони , не каква кола да си взема.Не искам да обидя никого , но съм задал конкретен въпрос , а Вие господин Petrolhead ми казвате да си сменя колата. Нещо проблем ли е , че карам този двигател и искам да бъде на газ. И НЕ не ми харчи много литри , но като обърнеш в пари има и по изгодно.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 13 мар 2013 12:01

колега, рядко говоря просто ей така.
цената на ГИ е доста трудно да бъде избита от икономия с този мотор. трябва да минаваш много километри и да се примириш с бутилката в багажника, намалената динамика, намаления ресурс на мотора, голямата първоначална инвестиция и забраните за използване на подземни паркинги.
по-добре смени колата

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 13 мар 2013 12:30

Петроления, ще уточниш ли с какво този мотор се различава от другите от тези години, за да кажеш "цената на ГИ е доста трудно да бъде избита от икономия с този мотор"? Цените на газта и на бензина не зависят от мотора или може би греша?
Ресурсът на мотора как се пресмята на газ и на бензин за да сравним? Интересувам се, защото и аз карам на газ и искам да знам кога ресурсът ще бъде изчерпан - да се подготвя за ремонт или смяна на двигател.
За динамиката - искаш ли да направим един експеримент - ще те повозя като превключвам от газ на бензин и обратно, а ти ще трябва да познаеш на какво карам в момента? Ще направим същото и с АБФ, ако искаш. А после и с 2Е.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 13 мар 2013 12:37

myrshavija написа:Петроления, ще уточниш ли с какво този мотор се различава от другите от тези години, за да кажеш "цената на ГИ е доста трудно да бъде избита от икономия с този мотор"? Ценита на газта и на бензина не зависят от мотора или може би греша?
Ресурсът на мотора как се пресмята на газ и на бензин за да сравним? Интересувам се, защото и аз карам на газ и искам да знам кога ресурсът ще бъде изчерпан - да се подготвя за ремонт или смяна на двигател.

много бърза сметка.

разход 10л/газ или 13.00 лева на 100 километра

разход бензин 7л или 18.20 лева на 100 километра

печелим 5.20 лева на 100 километра извънградско
според цената на ГИ зависи за колко време ще си избиеш.

ако искаш да се возиш за без пари има по-добри двигатели от АБФ.

на останалите въпроси не искам да ти отговарям, имам лични впечатления, които не искам да споделям.

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Сря 13 мар 2013 12:50

какъв е тоя инжекцион с 3 литра отгоре? :stumm
Имам няколко приятели с инжекцион колкото гаz толкова и бенzин им хар4и.Ти му даде да дига раzхода с 30%

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 13 мар 2013 12:54

Може може, аз пиша каквото съм видял

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 13 мар 2013 12:56

Petrolhead написа:много бърза сметка.

разход 10л/газ или 13.00 лева на 100 километра

разход бензин 7л или 18.20 лева на 100 километра
...
Сметката ти е смешна. Ако имаш ГИ, който ти дава с 40%(според твоите сметки даже е над 40%) повече разход на газ в спрямо този на бензин, значи просто си се набутал с едни пари хвърлени на вятъра. При мен разликата е 1-2л между газ и бензин, което е около 5%. Мисля, че има разлика между 5% и 40%, нали? На теб ли да вярвам или на това, което зареждам?
Колкото до това, че имаш някакви впечатления, които няма да споделиш - стана малко като "моя тати е по-силен от твоя тати" - приказки от детската градина.
За мястото в багажника - бутилката ми е на мястото на резервната гума и имам резвервна гума пак там.
Ще кажеш ли нещо за ресурса или беше просто празни приказки?

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 13 мар 2013 13:04

Мършав, радвам се за теб. Със здраве си карай автомобилите. На мен не ми обръщай внимание

Потребителски аватар
toshko160
Автомобил: mk3
Двигател: 1.6 AFT

Мнениеот toshko160 » Сря 13 мар 2013 13:11

колега такива дето ти казват ,че било грехота да се слага ГИ на абф им кажи да са живи и здрави аз имах абф преди 3 години и му сложих ГИ и бях мн доволен разхода ще ти се дигне с около литър аз бях с АГ Инжекцион и бях мн доволен нямал сам никакви проблеми.Проблеми ще имаш в ако и преди това колата ти е имала проблеми но просто на газта ще почнат да се усещат повече .При мен както беше ми бяха малко оголени кабелите на датчика на свободния ход и на бензин нямах проблеми, но след като му сложих газ това се почна да мени обороти с малко изолир бан всичко се оправи.Така че ако намериш добър майстор всичко ще е ОК.
И извинявай за спама ама не се здържам какво е абф наи бавната кола в класа си и било грехота пак да ви кава че с ГИ колата варви доста добре дори и на газ ако не тарсиш икономия може да варви и поече от на бензин .

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 13 мар 2013 13:15

Напротив, ще ти обръщам. И с нетърпение очаквам да отговориш на въпросите, които ти зададох. Да ти ги препиша ли или ще ги прочетеш по-нагоре? Ти каза разни неща, моля те, обоснови се!
Аз ще го направя - за 11130км при сегашните цени на горивата бих дал 3072лв за газ и бензин и 1950 за монтаж на ГИ. Разход на газ 19/100 средно и 1.75/100 бензин - общо е малко под 21/100. Сумата е 5022лв. При среден разход само на бензин от 18/100 сумата би била около 5200лв. Ако не вярваш, че събирам газова бутилка от 65л(събира 58л) и резервна гума под пода на багажника, ще ти направя снимки.
П.С. Числото 18 за разход на бензин е измислено. Няма как да кажа със сигурност колко би ми горяла колата за последните 11к км само на бензин. Това, което съм засичал е 22-23 газ градско и 21-22 бензин.

Последна промяна от myrshavija на Чет 14 мар 2013 16:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 13 мар 2013 13:33

мършав, все ми е едно кое къде събираш.

но да караш V8 от началото на 90те на газ, лично за мен е абсолютно неразбираемо.

Върни се в “Автогазови уредби”