Здравейте
До колкото разбрах в момента е голям хаос по отнощение на нормативната уредба при монтиране на газова уредба има разни стари /нови правила изисквания.
Към момента Март 2013 какви документи по закон трябва да ми дадът от сервиза при монтаж на Нова газова уредба за да нямам проблеми по годишния технически преглед.
Знам че има разни паспорти и темподобни но пък други документи са спрели да ги издават
Нов монтаж на газова/ Какви документи хаос?
- gtifen2012
- Автомобил: 1.8T AUM 2002
- Двигател:
Re: Нов монтаж на газова/ Какви документи хаос?
Само за гаранцията може да си искаш някакъв документ. Паспорт - не! Ако те пратят някъде за паспорт само ще ти вземат парите. Миналата седмица правих ГТП и ми казаха, че паспортите вече не важат, както и стикерите. Просто в големия картон от ГТП-то ти пише, че газовата също ти е заверена и нямаш проблеми.
Все пак нека споделят и другите колеги де...
Виж и тази тема: viewtopic.php?f=22&t=344314&start=15
- gtifen2012
- Двигател:
delpi написа:Само за гаранцията може да си искаш някакъв документ. Паспорт - не! Ако те пратят някъде за паспорт само ще ти вземат парите. Миналата седмица правих ГТП и ми казаха, че паспортите вече не важат, както и стикерите. Просто в големия картон от ГТП-то ти пише, че газовата също ти е заверена и нямаш проблеми.
Добре де на мен ми е правен ГТП миналата година и тогава нямах газова и в ГТП-то картона което имам съответно не става дума за газ.
Ако отида да ми сложат газова ми я слагат и нищо не ми дават какво правим ?
Спират ме полицаите и аз като им дам големия картон от ГТП-то там няма да пише че имам газова и предполагам това ще е проблем ?
Това означава ли че дори и да не ми е изтекал стария ГТП(когато съм още само на бензин) сега трабва да си правя ново ГТП само за да ми опишат и газовата в големия картон от ГТП-то.
може ли да се прави нов ГТП преглед преди стария де е изтекъл ?
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
С две думи-щом си минал преглед,полицаите ги боли ...... дали си с газово или не 

gtifen2012 написа:...
Това означава ли че дори и да не ми е изтекал стария ГТП(когато съм още само на бензин) сега трабва да си правя ново ГТП само за да ми опишат и газовата в големия картон от ГТП-то.
...
Не! Не трябва! Точно за това го питах човека на ГТП-то и той ми каза, като ти сложат газова си караш така докато дойде следващия преглед и тогава се описва всичко. Нямало да има проблем с полицаите!
- gtifen2012
- Двигател:
delpi написа:gtifen2012 написа:...
...
Не! Не трябва! Точно за това го питах човека на ГТП-то и той ми каза, като ти сложат газова си караш така докато дойде следващия преглед и тогава се описва всичко. Нямало да има проблем с полицаите!
Мерси колега :)
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
На прегледа ще ти искат задължително лепенка "ГАЗ"на задното стъкло.
kris11 написа:На прегледа ще ти искат задължително лепенка "ГАЗ"на задното стъкло.
Аз нямам и не ми искаха, те дали въобще гледаха?!?
Явно зависи къде си правиш ГТП...
Всъщност и да ми искат, като си тръгна след това от сервиза и я махам и какво?
Явно затова и не искат!
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
delpi написа:kris11 написа:На прегледа ще ти искат задължително лепенка "ГАЗ"на задното стъкло.
Моли се да не попаднеш на оправен КАТ аджия /който е в час/
Има го изискването за лепенка- това е в случай на пожар , както и за влизане в поземни паркинзи. http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=18752[url][/url]Заради мислещи като тебе тази държава никога няма да се оправи. Има закон спазвай си го
kris11 написа:delpi написа:kris11 написа:На прегледа ще ти искат задължително лепенка "ГАЗ"на задното стъкло.
Моли се да не попаднеш на оправен КАТ аджия /който е в час/
Има го изискването за лепенка- това е в случай на пожар , както и за влизане в поземни паркинзи. http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=18752[url][/url]Заради мислещи като тебе тази държава никога няма да се оправи. Има закон спазвай си го
Ти пък как разбра аз как мисля?

Не съм получил такава лепенка и затова нямам а и нямам намерение да си купувам нещо, което би трябвало да са ми дали. На ГТП-то има камери и може да се види дали съм бил с лепенка когато са ми дали гаранция за изправна кола, така, че според мен няма как който и да било катаджия да ми направи проблем.
В подземни паркинги не влизам!
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
delpi написа:Ти пък как разбра аз как мисля?Това дето го написах горе беше просто питане и не значи, че бих постъпил точно така.
Не съм получил такава лепенка и затова нямам а и нямам намерение да си купувам нещо, което би трябвало да са ми дали.
Лепенка можеш да си купиш, ако не ти е много да дадеш 1-2 лв. за това

Колегата над теб ти е дал мъдър съвет, а ти отново остроумничиш... Лепенката е задължителна, когато имаш монтирана газова уредба или метан, за да се знае, че има повишен риск при евентуален пожар / ПТП и т.н.
Аз се надявам да доживеем да затегнат така прегледите, че да минават само изправните коли - 70-80% от собствениците ще изпищат тогава...
А по темата - не се изисква нищо, поне на този етап. Отиваш, монтираш си, дават ти гаранционната карта и друите документи към газовата и това е.
Smeagol написа:Аз се надявам да доживеем да затегнат така прегледите, че да минават само изправните коли - 70-80% от собствениците ще изпищат тогава...
И аз се надявам все някога да затегнат не само прегледите а и цялата система, имам предвид конкретно в случая тези, които монтират уредбите или знам ли и аз точно кой в случая е трябвало да ми даде тази лепенка, но съм сигурен, че не е мое задължение да ходя да си я купувам. Ясно, е че не съм за 1-2 лева, принципа е важен.
Иначе сте прави за самата идея и предназначение на лепенката...
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
delpi написа: които монтират уредбите или знам ли и аз точно кой в случая е трябвало да ми даде тази лепенка, но съм сигурен, че не е мое задължение да ходя да си я купувам. Ясно, е че не съм за
Пак не си наясно. Не всички фирми, които монтират ГУ до влизане на новата разпоредба за ГТП имаха право да узаконяват ГУредба. Лепнката се дава при узаконяването на уредбата- т.е. един ти монтира, а се ходеше при друг да се узакони и да се издаде паспшорт. Е имаше и фирми които монтират и узаконяват- зависи къде си попаднал.
Върни се в “Автогазови уредби”