Проблем с нов ГИ Фобос

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
petar_asenov
Автомобил:
Двигател:

Проблем с нов ГИ Фобос

Мнениеот petar_asenov » Чет 21 мар 2013 11:21

Здравейте колеги,
Проблемът е следния:
когато двигателя е студен (стрелката за температура на водате не е излязла от белия сектор) като изключа от скорост и гасне. Това го прави само на студен двигател. Загрее ли работи като часовник. Ако е на место, и прехвърли на газ си работи нормално, но подам ли малко газ и пусна педала директно гасне без колебание на обороти или каквото и да било. Газовата я сложих преди няколко дни, минал съм 500км. с нея, и това и е единственния проблем. Автомобила е Голф 2 GTI двигателя е PB. Моля за помощ!

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Re: Проблем с нов ГИ Фобос

Мнениеот eurogas » Чет 21 мар 2013 19:20

Ако е моя колата, първо ще си почистя хубаво дроселната клапа, после ще почистя степера за празен ход, и тогава вече ще отида при газаджията с чиста съвест че проблема не е в моята кола.

Ще го помоля да погледне внимателно настройките на празен ход, и ако е възможно бих оставил колата да преспи една нощ в сервиза, на сутринта майстора ще може да направи корекции по температура на газта ( има специална таблица)
, и ще зная че като я взема всичко ще ми е наред. :th_up

petar_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petar_asenov » Чет 21 мар 2013 20:34

Така и ще направя. Имам уговорка да му я оставя петък вечер, така че да може да си я гледа почивните дни. Ще пиша за резултата.

petar_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petar_asenov » Вто 26 мар 2013 20:07

Направих каквото посъветва колегата, и оставих колата на майстора. На другия ден си я взех, и сега работи като часовник. Майстора каза че е правил малко настройки по компютъра, но сега всичко си е наред. Може да заключвате темата!

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Вто 26 мар 2013 21:06

Браво колега, така се прави, понякога майстора няма шанс да направи всички настройки от първия път, затова обичам да оставя колата една нощ в сервиза, на сутринта аз я запалвам и чакам да превключи на газ, после я подкарвам малко да видя как работи с настройката която съм направил предишния ден на топъл мотор.

Ако има нещо дребно за корекция го правя, и чак тогава давам колата на клиента, за съжаление повечето клиенти бързат и искат още в същия ден на монтажа да си получат автомобила, именно тогава има вероятност да се наложи такава донастройка впоследствие. :th_up

Върни се в “Автогазови уредби”