Голям проблем с ГИ Блуемек

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
VW Golf 4 1.8T - GTI
Автомобил:
Двигател:

Голям проблем с ГИ Блуемек

Мнениеот VW Golf 4 1.8T - GTI » Пет 15 мар 2013 22:53

Здравейте колеги , имам проблем с ГИ-то както се прибирах от работа преди наколко дена колата на газ започна да тресе и мени обороти към гаснене , дори като подам газ нестава за каране и много придръпва и разхода скача по борд над 16л. Карам я на бензин за момента и няма никакъв проблем . Мотора е 1,8Т с чип. Газовата е слагана в Аргус и като отидах да видя какво й е ми казаха че рейката е за смяна и работи на 3 цилиндъра а дюзата била изгоряла . Дори ми показаха като махнаха 4тя маркуч от май 4-тия цилиндър и колата си остана както трепери с непроменен мотор . Искат ми над 200лв за нови дюзи апачи май бяха модела работили с тоя софт Блуемек космос 3.нещо си версия . Когато и да съм отивал при тях под 20 кинта не са ми взимали и се проблеми с газовата. Като цяло успява да захрани чипнатият мотор но на последната настройка като давам газ до ламарината не можеше да захрани колата и прехвърля на бензин , а преди успяваше :( Разхода и е много на газ почти 15 градско и около 10 извън (поне преди сега не съм карал скоро ) . Гледах в продавалник софт с кабел някакъв универсален за около 30лв (кракната версия но работела ) дали ако го взема и отида при някой газаджия ще успее да ми оправи газовата ?

Можете ли да ми препоръчате някой добър сервиз за газовата? Ако взема рейка с дюзи апачи гледах в нета от 75 - 85лв за 4 цилиндрова кола с различни ома дали ще стане ?

Благодаря Ви Предварително ! :)

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Re: Голям проблем с ГИ Блуемек

Мнениеот eurogas » Съб 16 мар 2013 8:37

Защо да не стане, сменяй си рейката и си готов, гледай само омовете да са същите, предполагам че си със сиви бобини от 1.5 Ома, това е бърза рейка за бързи коли, а защо ти искат 200 лева за това не се сещам, да не би още нещо да включват в тази цена, за едно Апачи са много пари ? :th_up

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Съб 16 мар 2013 9:04

както е казал колегата щом са казали че е реика купуваи и слагаи ще тръне без настроики защото самата реика няма настроики освен разпробиванете на дюзите ама може да ползваш твоите вече разпробити

Потребителски аватар
VW Golf 4 1.8T - GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW Golf 4 1.8T - GTI » Съб 16 мар 2013 9:24

Значи искат ми 220 лв май - беше за новите дузи с рейката , презапойка и нова комп. настройка . Да ама при тях освен да им искарвам заплатата друго не искат. Последните 2 пъти даже настройките ми ги правиха на място , а не както трябва в движение . Не бих стъпил тям при тея некадърници повече :banghead . Колега Еврогаз ако дойда да видиш за какво става дума и ако се окаже рейката да купя и да дойда да ми я поставите дали ще може ? :)

между другото моята рейка е накаква като капсолована за 4 цилинцъра после ще я снимам и ще я кача . Мерси колеги ! :) :love.vwclub

горе долу нещо такова в нета намерих - Изображение

а това е софтоера с настройките Изображение

emzobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emzobg » Съб 16 мар 2013 12:15

Това е Матрикс рейка.
И е твърде възножно ГИ да не работи с друга рейка.
Но пък са много здрави рейки и има репеър китове ;)

Последна промяна от emzobg на Съб 16 мар 2013 12:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 16 мар 2013 12:20

http://www.bgmaps.com/map/search
http://progas.bg/gazov-injekcion.html

Тия са пичове, отиди да видят за какво иде реч

Върни се в “Автогазови уредби”