Здравейте,
събирам мнения за газов инжекцион и след доста използване на търсачката неможах да се ориентирам какъв точно да избера.
Интересува ме някой слагал ли си е от Старгаз газов инжекцион и какви са му впечатленията.Интересува ме СИМГАС-модела, но и информация за други газови инжекциони няма да ми е излишна.
Предварително благодаря

Газов инжекцион SIMGAS
Наскоро и аз слагах газов инжекцион. И аз като теб се чудех доста и събирах информация. Общо взето това което разбрах е:
Симгас, Каргас и Фобос са газови инжециони с български компютри. Останалата част - изпарител, дюзи, филтър, маркучи и т.н. са италиански или испански. бутилката също е българска. Цената е около 1200 лв.
Всички останали газови инцекциони които се предлагат - BRC,Bigas, Stargas, Easy Jet, Lovato ... са изцяло италиански. цената за тях е 1700 - 2000 лв. Единствените които имат официално представителство за България са BRC - сервиза им се намира в София в квартал Дружба. Във форума има и мнения за този и други сервизи.
В крайна сметка най-важната част е поставянето и настройката на инжекциона за което ти трябва добър сервиз.
Симгас, Каргас и Фобос са газови инжециони с български компютри. Останалата част - изпарител, дюзи, филтър, маркучи и т.н. са италиански или испански. бутилката също е българска. Цената е около 1200 лв.
Всички останали газови инцекциони които се предлагат - BRC,Bigas, Stargas, Easy Jet, Lovato ... са изцяло италиански. цената за тях е 1700 - 2000 лв. Единствените които имат официално представителство за България са BRC - сервиза им се намира в София в квартал Дружба. Във форума има и мнения за този и други сервизи.
В крайна сметка най-важната част е поставянето и настройката на инжекциона за което ти трябва добър сервиз.
- Hacko
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за инфото,
а може ли да споделиш ти за какъв газов инжекцион се реши и къде ти го монтираха.Доволен ли си и какви са ти впечатленията.
Аз много съм скиптичен към българския комп. на Симгас и затова исках да си кажат мнението хора,които имат такъв,защото не всичко българско е лошо.Най-добре да споделят колеги вече изпробвали тази система.
а може ли да споделиш ти за какъв газов инжекцион се реши и къде ти го монтираха.Доволен ли си и какви са ти впечатленията.
Аз много съм скиптичен към българския комп. на Симгас и затова исках да си кажат мнението хора,които имат такъв,защото не всичко българско е лошо.Най-добре да споделят колеги вече изпробвали тази система.
И аз бях много скиптичен към българския компютър, но се оказа че шефа на газсервиза където ми слагаха газовата е познат и ми препоръча именно българския. Газовия инжекцион е Каргас и е с испански изпарител, италиански дюзи и български компютър. Карам от 2 седмици и за сега съм доволен. Разхода ми е като този на бензин, вървежа също. Единственото което забелязвам е, че при по- рязко потегляне е малко по тромава докато набере след това всичко си е както и на бензин.
ГИ е монтиран в Бул Автосервиз - София ул.Руй планина 3.
ГИ е монтиран в Бул Автосервиз - София ул.Руй планина 3.
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Аз съм с Фобос и съм много доволен до момента. Момчетата постоянно развиват софтуера, и според мен е доста сполучливо направен. Сега ако ме питаш, си мисля пак за бензинова кола, разбира се отново с газов ижекцион. Доброто на системата, е че могат да ти програмират според желанията ти. Ако искаш икономия, караш спъната кола, както е писал колегата. Ако искаш вървеж, ти я настойват така, разбира се забравяш за разхода.
Аз съм съм със спортен въздушен филтър, и съм доволен. Вървежа е същия като на бензин, даже в спортен режим направо подивява
Успех с избора!
Аз съм съм със спортен въздушен филтър, и съм доволен. Вървежа е същия като на бензин, даже в спортен режим направо подивява

Успех с избора!
Re: Газов инжекцион SIMGAS
Hacko написа:Здравейте,
събирам мнения за газов инжекцион и след доста използване на търсачката неможах да се ориентирам какъв точно да избера.
Интересува ме някой слагал ли си е от Старгаз газов инжекцион и какви са му впечатленията.Интересува ме СИМГАС-модела, но и информация за други газови инжекциони няма да ми е излишна.
Предварително благодаря
Карам с SIMGAS вече повече от 75000 км, Поло 1.6i, 101 к.с.
Като цяло съм доволен, разхода ми е 8-8,5/100 (на бензин беше 7,5-7,8), колата си върви добре...Имаше някой проблеми в началото, но после всичко се оправи. Монтираха ми го в Карлово - предо около 2 години не беше толкова разпространен този инжекцион. Български са компютъра е редуктора, инжекторите са италиянски мисля....Има и инжекциони по 1700-1800 лв, но ...
Абе с две думи - препоръчвам го, нямам оплаквания.
Ако те интересуват повече подробности - пиши ми, от Старгаз не са ми платили още да им правя реклама тук:)
LDD написа:Hacko написа:Здравейте,
Предварително благодаря
Като цяло съм доволен, разхода ми е 8-8,5/100 (на бензин беше 7,5-7,8), колата си върви добре...Имаше някой проблеми в началото, но после всичко се оправи. Монтираха ми го в Карлово - предо около 2 години не беше толкова разпространен този инжекцион. Български са компютъра е редуктора, инжекторите са италиянски мисля....Има и инжекциони по 1700-1800 лв, но ...
Ако те интересуват повече подробности - пиши ми, от Старгаз не са ми платили още да им правя реклама тук:)
Какви са ти били първоначалните проблеми?
pokeer написа:LDD написа:Hacko написа:Здравейте,
Предварително благодаря
Какви са ти били първоначалните проблеми?
Компютъра обръщаше на газ веднага след като запаля двигателя, без да изчаква да се сгрее газта до 45 градуса (както е по настройки), и аз понеже нямах опит и впечатления - не му обърнах внимание веднага....но сле доколо 500 км спря изобщо да обръща на газ - явно компютъра и ли датчика бяха дефектни още при монтажа....Отидох в сервиза и ми ги смениха без проблем. След около 3000 км прекъсна намотката на единият инжектор, смениха го....От тогава съм сменял само филтъра на газта и толкоз. Отначало се бях стреснал за инжекторите - викам си - ако ще ги сменям на 3000 ....Те тогава ползваха цяла рейка - прекъсва единият- сменяш 4-те, но после ми казаха че ги сменили с други и при дефект се сменя само проблемният.
Трябва да се внимава при смяната на филтъра - когато е нов филтъра от резбата на щуцерите му лесно се отделят финни стружки и могат да запушат някой инжектор, но пък от друга страна това е повод да си почисти човек инжекторите, че въпреки филтъра такива боклуци се набиват - не е истина ....
Ааа - един път ми се запуши тръбата между бутилката и газовият клапан - смятай с каква чиста газ караме .....
Това са ми "проблемите" общо взето ....С две думи - ако сега слагам инжекцион - пак този ще сложа, и пак в Карлово...те момчетата там са обучили хора по градовете, ама ...от цървул обувка не можеш да направиш

- Hacko
- Автомобил:
- Двигател:
След доста мъдрене най-накрая си сложих газов инжекцион.Сложих го в същия сервиз,който спомена и колегата по-нагоре,а именно на Руй Планина 3 в София.От много хора събрах все хубави мнения за този сервиз и наистина се оказа добър.Системата е италиянска с български компютър.Много съм доволен.Колата върви без никаква разлика на бензин и газ, а също и разхода е почти еднакъв.
Аз също сложих газов инжекцион в Карлово в Симгаз (на изхода за Пловдив), ГАЗОВАТА УРЕДБА Е ДОБРА, НО НЕ И ОБСЛУЖВАНЕТО, след монтажа се оказа, че са надупчили колата на още доста места ,на които уж нямаше да се дупчи, счупиха пластмасата на щеката за маслото, и газта, която първоначално ми сложиха (на мен ми казаха за 10 лв.) свърши за 12,8 км. Това си е моя случай, всеки сам си решава
Върни се в “Автогазови уредби”