Газов инжекцион SIMGAS

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Hacko
Автомобил:
Двигател:

Газов инжекцион SIMGAS

Мнениеот Hacko » Съб 17 фев 2007 2:14

Здравейте,
събирам мнения за газов инжекцион и след доста използване на търсачката неможах да се ориентирам какъв точно да избера.
Интересува ме някой слагал ли си е от Старгаз газов инжекцион и какви са му впечатленията.Интересува ме СИМГАС-модела, но и информация за други газови инжекциони няма да ми е излишна.

Предварително благодаря

Потребителски аватар
pokeer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pokeer » Съб 17 фев 2007 12:20

Наскоро и аз слагах газов инжекцион. И аз като теб се чудех доста и събирах информация. Общо взето това което разбрах е:
Симгас, Каргас и Фобос са газови инжециони с български компютри. Останалата част - изпарител, дюзи, филтър, маркучи и т.н. са италиански или испански. бутилката също е българска. Цената е около 1200 лв.

Всички останали газови инцекциони които се предлагат - BRC,Bigas, Stargas, Easy Jet, Lovato ... са изцяло италиански. цената за тях е 1700 - 2000 лв. Единствените които имат официално представителство за България са BRC - сервиза им се намира в София в квартал Дружба. Във форума има и мнения за този и други сервизи.

В крайна сметка най-важната част е поставянето и настройката на инжекциона за което ти трябва добър сервиз.

Потребителски аватар
Hacko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hacko » Съб 17 фев 2007 14:45

Благодаря за инфото,
а може ли да споделиш ти за какъв газов инжекцион се реши и къде ти го монтираха.Доволен ли си и какви са ти впечатленията.
Аз много съм скиптичен към българския комп. на Симгас и затова исках да си кажат мнението хора,които имат такъв,защото не всичко българско е лошо.Най-добре да споделят колеги вече изпробвали тази система.

Потребителски аватар
pokeer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pokeer » Съб 17 фев 2007 16:44

И аз бях много скиптичен към българския компютър, но се оказа че шефа на газсервиза където ми слагаха газовата е познат и ми препоръча именно българския. Газовия инжекцион е Каргас и е с испански изпарител, италиански дюзи и български компютър. Карам от 2 седмици и за сега съм доволен. Разхода ми е като този на бензин, вървежа също. Единственото което забелязвам е, че при по- рязко потегляне е малко по тромава докато набере след това всичко си е както и на бензин.
ГИ е монтиран в Бул Автосервиз - София ул.Руй планина 3.

nikigada
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikigada » Нед 18 фев 2007 23:16

Здрасти колега и аз се чудя за г. инж. не разбрах само на какъв мотор си монтирам този инжекцион ако можеш да ми кажеш ще съм ти благодарен. Да не би да става въпрос за версиата 1,6 101 коня?

Потребителски аватар
pokeer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pokeer » Пон 19 фев 2007 0:12

nikigada написа:Здрасти колега и аз се чудя за г. инж. не разбрах само на какъв мотор си монтирам този инжекцион ако можеш да ми кажеш ще съм ти благодарен. Да не би да става въпрос за версиата 1,6 101 коня?

да за същия става въпрос.

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Пон 19 фев 2007 22:38

Аз съм с Фобос и съм много доволен до момента. Момчетата постоянно развиват софтуера, и според мен е доста сполучливо направен. Сега ако ме питаш, си мисля пак за бензинова кола, разбира се отново с газов ижекцион. Доброто на системата, е че могат да ти програмират според желанията ти. Ако искаш икономия, караш спъната кола, както е писал колегата. Ако искаш вървеж, ти я настойват така, разбира се забравяш за разхода.
Аз съм съм със спортен въздушен филтър, и съм доволен. Вървежа е същия като на бензин, даже в спортен режим направо подивява :D

Успех с избора!

Потребителски аватар
LDD
Автомобил:
Двигател:

Re: Газов инжекцион SIMGAS

Мнениеот LDD » Пет 23 фев 2007 1:34

Hacko написа:Здравейте,
събирам мнения за газов инжекцион и след доста използване на търсачката неможах да се ориентирам какъв точно да избера.
Интересува ме някой слагал ли си е от Старгаз газов инжекцион и какви са му впечатленията.Интересува ме СИМГАС-модела, но и информация за други газови инжекциони няма да ми е излишна.

Предварително благодаря

Карам с SIMGAS вече повече от 75000 км, Поло 1.6i, 101 к.с.
Като цяло съм доволен, разхода ми е 8-8,5/100 (на бензин беше 7,5-7,8), колата си върви добре...Имаше някой проблеми в началото, но после всичко се оправи. Монтираха ми го в Карлово - предо около 2 години не беше толкова разпространен този инжекцион. Български са компютъра е редуктора, инжекторите са италиянски мисля....Има и инжекциони по 1700-1800 лв, но ...
Абе с две думи - препоръчвам го, нямам оплаквания.
Ако те интересуват повече подробности - пиши ми, от Старгаз не са ми платили още да им правя реклама тук:)

Потребителски аватар
pokeer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pokeer » Пет 23 фев 2007 12:26

LDD написа:

Предварително благодаря

Като цяло съм доволен, разхода ми е 8-8,5/100 (на бензин беше 7,5-7,8), колата си върви добре...Имаше някой проблеми в началото, но после всичко се оправи. Монтираха ми го в Карлово - предо около 2 години не беше толкова разпространен този инжекцион. Български са компютъра е редуктора, инжекторите са италиянски мисля....Има и инжекциони по 1700-1800 лв, но ...
Ако те интересуват повече подробности - пиши ми, от Старгаз не са ми платили още да им правя реклама тук:)

Какви са ти били първоначалните проблеми?

Потребителски аватар
LDD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LDD » Пет 23 фев 2007 23:03

pokeer написа:
LDD написа:

Предварително благодаря

Какви са ти били първоначалните проблеми?

Компютъра обръщаше на газ веднага след като запаля двигателя, без да изчаква да се сгрее газта до 45 градуса (както е по настройки), и аз понеже нямах опит и впечатления - не му обърнах внимание веднага....но сле доколо 500 км спря изобщо да обръща на газ - явно компютъра и ли датчика бяха дефектни още при монтажа....Отидох в сервиза и ми ги смениха без проблем. След около 3000 км прекъсна намотката на единият инжектор, смениха го....От тогава съм сменял само филтъра на газта и толкоз. Отначало се бях стреснал за инжекторите - викам си - ако ще ги сменям на 3000 ....Те тогава ползваха цяла рейка - прекъсва единият- сменяш 4-те, но после ми казаха че ги сменили с други и при дефект се сменя само проблемният.
Трябва да се внимава при смяната на филтъра - когато е нов филтъра от резбата на щуцерите му лесно се отделят финни стружки и могат да запушат някой инжектор, но пък от друга страна това е повод да си почисти човек инжекторите, че въпреки филтъра такива боклуци се набиват - не е истина ....
Ааа - един път ми се запуши тръбата между бутилката и газовият клапан - смятай с каква чиста газ караме .....
Това са ми "проблемите" общо взето ....С две думи - ако сега слагам инжекцион - пак този ще сложа, и пак в Карлово...те момчетата там са обучили хора по градовете, ама ...от цървул обувка не можеш да направиш :D

Потребителски аватар
Hacko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hacko » Вто 06 мар 2007 0:13

След доста мъдрене най-накрая си сложих газов инжекцион.Сложих го в същия сервиз,който спомена и колегата по-нагоре,а именно на Руй Планина 3 в София.От много хора събрах все хубави мнения за този сервиз и наистина се оказа добър.Системата е италиянска с български компютър.Много съм доволен.Колата върви без никаква разлика на бензин и газ, а също и разхода е почти еднакъв.

Потребителски аватар
vejliv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vejliv » Пет 18 мар 2011 9:50

Аз също сложих газов инжекцион в Карлово в Симгаз (на изхода за Пловдив), ГАЗОВАТА УРЕДБА Е ДОБРА, НО НЕ И ОБСЛУЖВАНЕТО, след монтажа се оказа, че са надупчили колата на още доста места ,на които уж нямаше да се дупчи, счупиха пластмасата на щеката за маслото, и газта, която първоначално ми сложиха (на мен ми казаха за 10 лв.) свърши за 12,8 км. Това си е моя случай, всеки сам си решава

Върни се в “Автогазови уредби”