Здравейте,
От близо 2 години карам със ГИ Landi на VW Bora 1,6 16V 105hp ATN. До сега мямах абсолютно ниакакъв пробелм. Преди около месец (не знам дали това е причината)махнах катализатора (много дрънчеше)и се появи следния проблем.
Когато колата е загряла и работи на газ на място при рязко подаване на газ двигателят се разтриса и почти иска да изгасне. Когато се движа на скорост 2,3,4 при обороти около 1800-2200 и подам газ колата започва да ускорява но на тласъци (прекъсвания). Извън тези обороти няма проблем. Когато автомобила е на безнин няма никой от посочените по горе проблеми. Ходих на майстора който ми монтира газовото и според него проблема идва от Ламбда сонда или MAF сензор. Кабели и свщи са сменяни скоро. Въздушен и газов филтър също. Бих желал да получа някакви мнения защото не ми се смянят на халос разни датчици при това доста скъпи.
Благодаря предварително.
Газов инжекцион Бора 1.6- проблем!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Газов инжекцион Бора 1.6- проблем!
kъде е монтиран ? При Слави ли ?
Не ми се рови сега , но с колко сонди си ?
П.П. А на мястото на катализатора - тръба или резонасно гърне имаш ?
Не ми се рови сега , но с колко сонди си ?
П.П. А на мястото на катализатора - тръба или резонасно гърне имаш ?
Последна промяна от kris11 на Сря 17 апр 2013 11:05, променено общо 1 път.
Да при Слави. Но не съм сигурен с колко сонди съм. Мисля че е една преди катализатора(който вече го няма). Днес ходих в Аутотреид да ми пуснат една диагностика и ми казаха че няма проблем и няма записани грешки никъде по блоковете в колата.
На мястото на катализатора ми сложиха едно подобие на тръба но мисля че е по скоро гърне. :)
На мястото на катализатора ми сложиха едно подобие на тръба но мисля че е по скоро гърне. :)
Последна промяна от Jege на Чет 18 апр 2013 15:52, променено общо 1 път.
Хайде бе Колеги,няма ли някой с този проблем и най-вече с решение?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Jege написа:Хайде бе Колеги,няма ли някой с този проблем и най-вече с решение?
Има желязно правило -търси там където е пипано последно.
Тест тест, ама я провери дали сондата е в час изобщо .Има ли въобще някакви импулси - гледай на осцилограматана ВагКома
Може катоса рязали катализатора да са скъсали кабели на собндата., може да са я натиснали яко, може да се опитвали да я развият и ауит.Може въобще да не са закачили куплунга на сондата - така само гадаем. 1 осцилограма дава отговор.
Последна промяна от kris11 на Нед 21 апр 2013 18:57, променено общо 1 път.
Благодаря Kriss 11,но понеже не съм много на ясно с VAG COM, ако ламбда сондата е заминала нямаше ли да даде някаква грешка при теста който правих в Аутотреид? В крайна сметка ще ходя по майстори , но както писах в началото не ми се смяенят разни датчици само по предположенията им и понеже "този модел имал проблеми с това и това",
Върни се в “Автогазови уредби”