Здравейте, аз съм нов в форума, но го чета редовно. Така нашите коли са всичките немски имаме два Golf-a и Ауди А4.
Така искам да попитам Golf-a 1.8 газ моно ми гори 10 градско и извънградско 8.9 и е куц кон с турски испарител е, искам да попитам вашите колко горят? Дали това е нормално да гори толкова много? Чувал съм че 1.8 горят доста по малко около 7 градско? Благодаря ви.
Golf 3 1.8 гори много на газ.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Golf 3 1.8 гори много на газ.
Много си се объркал,7 газ може да ти гори извънгадско само и то,ако караш с 60.Явно е скопена но ако искаш да върви нормално ще ти гори 12-13 градско и 8 минимум извън.
- yordannnnnn
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
колега,на мен откакто я имам под 13-14 градско не пада,така че не е за оплакване 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
saimanski написа:Здравейте, аз съм нов в форума, но го чета редовно. Така нашите коли са всичките немски имаме два Golf-a и Ауди А4.
Така искам да попитам Golf-a 1.8 газ моно ми гори 10 градско и извънградско 8.9 и е куц кон с турски испарител е, искам да попитам вашите колко горят? Дали това е нормално да гори толкова много? Чувал съм че 1.8 горят доста по малко около 7 градско? Благодаря ви.
И под 7 трябва да ти гори градско, ако си с дизел. Особено, ако си в някой провинциален австралийски град с 20 къщи...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Много забавна тема. Абонирам се и ще следя с интерес как ще разрешим проблема на колата с високия разход на газ от 10/100 градско 

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Ако наистина ти гори 10 л. в града , една препоръка от мен......завари предният капак..
Този мотор с твоят разход си е истинско постижение.

Този мотор с твоят разход си е истинско постижение.
-
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: 1.6 AEA
Не бутай мотора. Разхода ти е перфектен. Моя 1.6 моно 75 коня ми гори градско 10-11 газ чак ме е страх да си сменя капачката и палеца 

- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Моя ABS съм го свалял до 9л градско. Но си карах бавничко без ръчки по светофарите.. Иначе последно ми даде 13л..
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
xalerrelax написа:Ако наистина ти гори 10 л. в града , една препоръка от мен......завари предният капак...
Не мога да спра да се смея

Това за мен е лафа на седмицата и изчерпва темата

Не знам защо му се подигравате на човека. Колегата казва, че гори толкоз, но и не върви като хората. Колега, според мен е заради гадния турски изпарител. Аз също карах дълго време с едно Ланди Ренцо дет уж било марка и не знам си какво и струваше една торба пари когато го слагах. Резултата беше, че м/у 3000 и 4000 колата не искаше да върви (трябваше да и се молиш, мотора ми е ADZ). Онзи ден и се вгледах и аз на разхода и я закарах на газ анализатор. Момчетата я въртяха 15мин. и казаха, че изпаритела не може да си държи настройките. На мен само това ми треаше, сложихме едно ново BRC 100kw и ела да видиш чудо. Колата върви на куршум. Направо не мога да я позная. Преди като пуснех климатик и всичко приключваше, сега като го пусна почти не се усеща. С две думи смени го този турски изпарител с нещо читаво (за мен това е BRC или Lovato). За разход не мога да ти кажа точно но по борд комп ми даде 7.5 извън градско и смесено 9. Това е приблизително, понеже не съм имал възможност да изгоря една бутилка само извънградско за да вида точно колко е. и за тези, които ще ми се нахфърлят да кажа, че по книжка на двигателя му дават да гори 6.5 извън града.
- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
Ако щеш и изпарител за 2 торби пари да си сложиш,като е с лоша регулировка,файдата се сещаш каква е!Шест години карам с Турски боклук и съм страхотно доволен,предния ми голф,сега АБФ-а и още една 3-ка имам 1,6 отново с турски изпарител!1,6 ми дава към 8 извън градско и 10-11 в града!Като дойде време за смяна на мембрани и слагам от тези дето ги дават за Ланди и съм си 6!Спор няма,че доста други марки изпарители като се сложат и забравяш кога е било и не бараш нищо,но казвам,че и турски върши работа,важно е кой ще бърника по него!
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Карал съм същия голф и разхода ми беше около 11-14 градско и към 8 извънградско ! Не я пипай колата.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Не, че нещо, ама много мислих над това! Правите колите на газ, за икономия, а също така искате да вървят много
Как става това нещо не ми е ясно! Да не ядеш, и да искаш да надебелееш
Колегата пуснал темата, да не пипа колата, да не се окаже, че може да харчи и повече от това!
Ако не е сменял палец, д.капачка и кабели, да го направи, друго не виждам какво може да пипа освет предварението на делкото!
По принцип разход се засича на бензин, и ако там е висок се гони проблема, ако е нисък а на газ е по-висок не мисля, че има проблем, освен изпарителя да е дал фира!

Колегата пуснал темата, да не пипа колата, да не се окаже, че може да харчи и повече от това!
Ако не е сменял палец, д.капачка и кабели, да го направи, друго не виждам какво може да пипа освет предварението на делкото!
По принцип разход се засича на бензин, и ако там е висок се гони проблема, ако е нисък а на газ е по-висок не мисля, че има проблем, освен изпарителя да е дал фира!
Iezekil написа:Много си се объркал,7 газ може да ти гори извънгадско само и то,ако караш с 60.
За до 90км/ч Пасат Б3 комби наистина си гори 7. Предполагам Голф до 100-110 извънградско.
Градското си е перфектен разход, колкото и относително понятие да е това 10-15л все е нормален разход.
Разхода определено не е проблем само заради него не пипай. ако искаш вече пъргавина тогава пробвай реглаж на изпарителя или направо смяната му.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Чшшш, алооо, спрете се! Тролът, започнал темата , не е влизал повече, откак се е регнал и пуснал мухата. Най-вероятно е n-та регистрация на някой форумен досадник...