Малко помощ за настрйка на газова...

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
minimalistix
Автомобил:
Двигател:

Малко помощ за настрйка на газова...

Мнениеот minimalistix » Съб 13 юли 2013 19:09

Здравейте колеги вкарах се в страхотен филм.... и сега ми е супер криво...
Колата не е VW, Mоно 95г надявам се че това не е проблем да получа съвет. Изпарител Нимгаз...
Положението беше следното.... Разхода ми беше 10/100 градско и извънградско... Дразнеше ме факта че извънградско е същия като градско и реших да отида на газаджия и от там ми почнаха всичките проблеми... Ходих при един така я направи че само се давеше и гаснеше ходих 3 пъти и на 4-я му казах да го затваря помещението защото нищо не става от него....
Ходих на втори като че ли беше по добре ама и там имаше забележки които ми идват в повече като цяло двигателя не работеше добре... накрая отидох при 3-ти който ми го похвалиха.. направи ми я по слух което не ми вдъхна много доверие но като почнах да я карам всичко беше добре може би съвсем леко беше по спъната от преди но както споменах съвсем леко... Викам си аа май ще стане работата.... до тук добре... Стана така обаче че разхода ми не е много добър със същите пари които давах преди сега карам с около 20км по малко всеки път... Дали ще може да ми помогнете да поправя проблема и да подобря леко разходата защото знам че може поради факта че преди си беше по-добър разхода... просто трябва леко да се бутнат настройките... обадих се на газаджията ама той не е в Града и сигурно няма да си идва скоро така, че нямам избор трябва сам да се мъча.... попитах го по телефона дали трябва само черното кранче но той ми каза че може и да може само с него но по скоро ще трябва да се бутат и другите копчета при положени че бутна кранчето защото ще се променят и ниските обороти нещо такова ми спретна може и да не съм го разбрал правилно за това се допитвам до вас със снимков материал.
Както казах сега всичко е ок.. двигателя работи прилично оборотите са добре не глъхне не гасне само да да подобря леко разхода защото сега 20км надолу:( Тръгнах на газаджия да подобрявам нещата те станаха по зле :(

Изображение

Пробвах да затегна копче 1 с 1/4 но двигателя почна да не работи равномерно и леко да тресе... та го върнах както си беше преди.. но ако пък го разхлабя с 1/4 почва да работи по-равномерно и лекото спъване изчезна но сега сигурно ще ме удари повече в джоба.. явно сега трябва да се играе с копче 2 и 3..... но нямам и идея как да го правя.. да ходя на газаджия е безсмислено защото няма добри в града... станното е че уж моно инжекция уж обикновенна газова а не могат да го направят както трябва да е :(...

Благодаря на всички...

Последна промяна от minimalistix на Съб 13 юли 2013 21:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Малко помощ за настрйка на газова...

Мнениеот Bai Sando » Съб 13 юли 2013 20:45

Отвии винт 1 с четвърт както си направил и щом е изчезнала мудноста значи това му е.
Щом като го завиеш с четвърт и почва да тресе на ниски можеш да компенсираш това с винт 2 като го отвиеш докато изглади работата,но ме съмнява че ще върви така :no
Пробвай с отвиване малко,да си върви като хората и засечи отново.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 18 юли 2013 7:20

Хубаво е да бутнеш малко предварението.Ако съветите на бай Сандо не помогнат с разхода-буташ 2мм.делкото на ляво,завиваш винт 1 до първоначалното положение и от винт 3 си наместваш оборотите да са максимално стабилни.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 20 юли 2013 20:59

Това не е VW, а Рено, май. Няма делко.
И не се върти на ляво, или на дясно, а по посока на часовника, или обратно.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 20 юли 2013 21:01

Да,посоките на часовника са по-ясни.А от къде му се прави предварението без делко?

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Съб 20 юли 2013 21:22

Iezekil написа:Да,посоките на часовника са по-ясни.А от къде му се прави предварението без делко?

ЕКУ-то го определя.

Върни се в “Автогазови уредби”