Здравейте колеги!
Чудя се дали 30лв. е нормална цена за смяна на изпарител.
Ходих при един майстор в Княжево, близо до НИЛАНА и той ми обяви 70лв. за изпарител Feroni + 20 за смяна което е равно на 90лв. но разбрах че взима изпарителя на 50лв. което даже за работа излиза повече от 30лв.
Въпроса ми е Заслужава ли си да дам 90лв. за изпарител Ферони + смяна или да си взема същия изпарител от GAS MAGAZIN за 50лв. и да си търся друг да ми го смени?
От ГАС МАГАЗИН ми дават 1г. гаранция а майстора ми дава 6 месеца.
Дайте съвет
Цена за смяна на изпарител
- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Цена за смяна на изпарител
Може и сам.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Винаги взимай тоя по-голяма гаранция, но питай при какви условия не важи, че скоро щях да избухна от смях един като ми заяви, че ако се сипвала от на ЕКО газта не важела гаранцията, че имала некви добавки и трепала бързо мембраните на изпарителя...
Иначе може и сам, но после може да се наложи да идеш до майстора да ти я настрой и той съответно може да те глобне още едни 20 кинта и пак ще излезе същата сметката + това, че ще си загубиш доста лично време ако всичко не пасне 1:1 като свалиш стария изпарител (може да се наложи да сменяш "буренцата", смени си задължително маркучите за антифриза, че много се вдървяват и прокапват като не могат да се стегнат със скобите) и така.
Иначе може и сам, но после може да се наложи да идеш до майстора да ти я настрой и той съответно може да те глобне още едни 20 кинта и пак ще излезе същата сметката + това, че ще си загубиш доста лично време ако всичко не пасне 1:1 като свалиш стария изпарител (може да се наложи да сменяш "буренцата", смени си задължително маркучите за антифриза, че много се вдървяват и прокапват като не могат да се стегнат със скобите) и така.
- fissikela
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1.6
Значи горе долу като цена е добре... като се има в предвид че няма да мога сам да се оправя.
А какво ви е мнението за изпарителя?
А какво ви е мнението за изпарителя?
-
- Контакти:
Нисък клас, доколкото съм чувал, не подлежат много на ремонт, щото след 50к км се изкривява основата и не знам много хора да са сменяли мембрани на такъв. Аз съм с Мимгаз и да ти кажа като нов даваше много културен разход, сега го качи и още малко като се качи и направо смяна с нов...
- fissikela
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1.6
А твоето мнение колега по въпроса ми от първия пост.?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Като не знаеш как да го направиш - ползвай услугите на сервиз, какво толкова има да го мислиш... А това, че си слага лев отгоре - нормално е, нали и той къща храни. Ти си проучи при други майстори и си реши при кого. 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Много пари бе..баси 90 лв.
При нас същия изпарител с монтаж и настройка е 65 кинта.
Потърси и други майстори,не се спирай на първия
При нас същия изпарител с монтаж и настройка е 65 кинта.
Потърси и други майстори,не се спирай на първия

-
- Автомобил:
- Двигател:
azrod написа:Нисък клас, доколкото съм чувал, не подлежат много на ремонт, щото след 50к км се изкривява основата и не знам много хора да са сменяли мембрани на такъв. Аз съм с Мимгаз и да ти кажа като нов даваше много културен разход, сега го качи и още малко като се качи и направо смяна с нов...
какво значи 50к това колко км са

- Bai Sando
Значи 50 000 км,но съм виждал и на повече,дето още работят 

-
- Автомобил:
- Двигател:
и как са като качество , питам защото моя е ловато но вече, си е доста стар !и мисля вече за смяна, или да му правя ремонт. кое ли ще е по удачно? 

- Bai Sando
Ми за парите си са добри.Аз също съм с Ловато,което е 2 пъти по скъпо от турските.
Турските карат по 50-60 хил,ловатото по 80-100 хил.(може и повече да избутат и двата вида).
Така,че тук важи "за толкова пари толкова"
Турските карат по 50-60 хил,ловатото по 80-100 хил.(може и повече да избутат и двата вида).

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ловато къде се произвеждат?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Bai Sando написа:Ми за парите си са добри.Аз също съм с Ловато,което е 2 пъти по скъпо от турските.
а.като разход има ли разлика аз с ловато 12 градсцо-10 извън градцко 1.8 ми:rolleyes
-
- Контакти:
И при мен са подобни показанията, но съм вече на около 40к км от смяната на Мимгаза.
Като нов извънградско гореше около 8-8.5, градско към 9,5-10. Но това е със сравнително малко докосвания на педала на газта до ламарината :)
Като нов извънградско гореше около 8-8.5, градско към 9,5-10. Но това е със сравнително малко докосвания на педала на газта до ламарината :)
Върни се в “Автогазови уредби”