Въпрос относно ресет на ЕКУ-то при всяко гасене на мотора?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
KARMANN
Автомобил:
Двигател:

Въпрос относно ресет на ЕКУ-то при всяко гасене на мотора?

Мнениеот KARMANN » Вто 04 юни 2013 14:52

Здравейте, имам газова уредба на Поло 1.4 ANX '98, искам автоматично да ресетва ЕКУ-то при всяко гасене на мотора.
Как да го направя?
Мерси!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Въпрос относно ресет на ЕКУ-то при всяко гасене на мотор

Мнениеот Bai Sando » Вто 04 юни 2013 15:42

Не знам при теб дали е полезно това.Смисъл да не се побърка дросела от толкова ресетване.Иначе набарваш дебелия сноп кабели които вървят към компютъра и от тях намираш най дебелия червен.Мериш го и би трябвали постоянно да има + на него.Резваш го и края който отива към компютъра го връзваш от + на бобината да речем.Понего има + само когато си на контакт.Мисля че беше дебел черен кабел(премери го за всеки случай) и това е.Така всеки път щом дадеш контакт комп. се захранва и щом изгасиш се гаси и той,все едно сваляш клемите на акумолатора.

Потребителски аватар
KARMANN
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно ресет на ЕКУ-то при всяко гасене на мотор

Мнениеот KARMANN » Вто 04 юни 2013 18:06

Мерси колега, направих го и получих желания ефект. Колата от доста време е на газ и върви добре, но сутрин на първия старт(на бензин) работеше много нестабилно, явно сместа на газ не е коректна, опитвахме да я настроим, но явно не с точните действия. Единствено с ресет паленето сутрин е идеално, дано да няма допълнителни усложнения.

Върни се в “Автогазови уредби”