Една колица е с ГИ и има монтирана "система" за омасляване на клапаните.
Маслото в казанчето е на привършване, а за същото ми искат 60лв. за литър.
Досега не съм ползвал подобно нещо, но ми се стори скъпо, затова и питам тук.
1. Има ли различни видове/типове такова масло ( тоест старото да ми е било 1 вид, аз да взема друг и нещо да се прецака)
2. Ако нямат разлика какво масло да си взема, а също така и откъде, предвид цената.
3. Има ли смисъл въобще от това омасляване или е просто направено за да се продава това масло?
В момента мисля, че се ползва това масло.
Засега го намерих на тази цена, иначе ги продават по 60лв./литър, думи нямам.
http://www.shop.stargasvedrare.com/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-1,0%D0%BB.-JLM?keyword=JLM
Омаслител за клапани
- beky1
- Автомобил: VOLVO V70
- Двигател: B5202S.
Re: Омаслител за клапани
да,трябва да си го ползваш.защото ще искривиш клапаните.японците са си напривили колите да работят на бензин,и когато си слажиш алтернатива (газ)му тябва смазка инак претрива водачи и става мазало .предполагам е 16 вентила и опашките на клапаните са много тънки.за мнасло го има в всички газ магазини наи различни марки и цени.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Тук го има за 38 левчета/литъра http://www.flashlube.bg/bg/prices .Само да добавя ,че за мен си е пълен т@шак тая "смазка" ( т.е. от този тип система за смазване- без значение фирма и други ) Какво ще ми маже тя ?! И дали въобще маже нещо ?! Или просто си е начин да ни "отмъкнат" още някой и друг лев , ей тъй за спорта ! Ще изкриви клапани - друг път
Ай сега някой да ми обясни как пък аджеба бензина "маже", че кат' и сложим газ- няма "мазане" ?! Щото просто бензина нищо не маже , а ако нещо смазващо влиза , то е през отдушника за картернте газове
пък и то е валидно в по-голяма степен за смук. клапани , а за изпускателните ... отделно самите опашки на клапаните си се мажат от самата мазилна уредба на мотора ( е верно има си гумички на клапаните , но все пак нещо си остава по тях
). Така ,че колегата, задал питането сам да си отговори дали има файда от "смазителя на клапани"
. За сведение нямам опит с "чесънчета",но карал съм на газ един Галант V6- 150 к.с. около 15-ина к.км. ,така я купих , на газ е била откак е станала кола
еми и сега я карат в Разград вече около четири години , и то предимно на газ - няма криви клапани , ами "страда" от криви джанти и дървета край пътя 

Идеята май е охлаждане ,не мазане.
Няколко познати с японски без такава система и от доста време ги чакат да се счупят
Няколко познати с японски без такава система и от доста време ги чакат да се счупят

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Това масло е добро за развиване на ръждиви и запекли резби, в комбинация с други течност - за това го ползвам.
Ако сте загрижени за клапаните, не сменяйте гумичките - омасляват доста по-добре!
А боклуци като това:

пускат максимума на празен ход, при голямо разреждане в смукателния колектор, и по-малко на пълна газ, когато вакуума след дросела е по-малък. Който не вярва, да прочете инструкцията за монтаж!
Ако сте загрижени за клапаните, не сменяйте гумичките - омасляват доста по-добре!
А боклуци като това:

пускат максимума на празен ход, при голямо разреждане в смукателния колектор, и по-малко на пълна газ, когато вакуума след дросела е по-малък. Който не вярва, да прочете инструкцията за монтаж!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
muns61 написа:Това масло е добро за развиване на ръждиви и запекли резби,..
То кат' ще е за ръждясали гайки и спирачна течност (ползвана)е ефикасна

- passat_for_life
- Автомобил: Vw Passat B3 GT
- Двигател: 9A 1992
Работил съм в сервиз на Субару и да ви кажа,при тях се вкопават самите легла на клапаните,и в един прекрасен момент клапана не може да затвори,едното от Субару-тата беше със такава система с масло и пак ги беше хапнала.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Който желае, мога да го заимам с такова масло на доста по-прилична цена.
- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички, засега взех и го ползвам, колко е нужен нямам идея, но щом са го сложили би трябвало да има причина 

Върни се в “Автогазови уредби”