Силно съскане
-
- Автомобил:
- Двигател:
Силно съскане
Здравейте, преди 1 седмица заредих газовата бутилка до горе и след като потеглих някъде на 50 тия метър се чу силно съскане от преде (двигателя) спрях отворих капака нищичко не забелязах, карах го градско за проба, съскането се появяваше понякога и миришеше на газ, включих го на бензин, там всичко беше нормално, карах го 10 ина километра и проблема изчезна и до сега го няма това съскане но се притеснявам и искам да ратоазбера защо ме е намразил това поло, с газов инжекцион ловато съм. Благодаря предварително.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Re: Силно съскане
Намразилло те е ,защото има комплекс че му казват че е малко
Едва ли съскането е било от газта,може да е било от капачката на казанчето
Сега като го няма не се вкарвай във филми и си карай полото.Те наистина са много гадни малки коли

Едва ли съскането е било от газта,може да е било от капачката на казанчето
Сега като го няма не се вкарвай във филми и си карай полото.Те наистина са много гадни малки коли

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Съскало ти е предпазния клапан на изпарителя.Имат го тоя дефект ловатото при Г.И. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
не е от казанчето поне за това съм сигурен, а каква е ролята на този предпазен клапан, до сега нямах такъв проблем, това значи ли че след всяко зареждане на макс да очаквам такова силно съскане че чак човека който веше на автобусната спирка се стресна
и на схема някой има ли ко този изпарител за да разбера къде се намира тази клапа?

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
На мен почна да ми изпуска газ от пълначката
...Опасно ли е ? В смисъл, опасно е разбира се, но след някой друг километър вече не изпуска...в тръбичката ли остава тая газ която връща и по-скоро защо връща газта....за смяна пълначката ли е ? Трудно ли се сменя? 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем има в бутилката, не трябва да се пълни до горе! Смисъл, предпазния клапан изпуска излишната газ, това е нормално. Иначе ако не изпусне газ-та
Карайте смело, но не пълнете на макс :)

- Bai Sando
Ей това черното оградено в червено е шибания клапан,при Ловато съм виждал и преди тоя дефект.
Не знам дали се ремонтира,но можеш да запушиш с тънко маркучле и болт в него.Явно с времето спира да държи и в жегите като се разшири газта в бутилката и му идва в повече на клапанчето

Не знам дали се ремонтира,но можеш да запушиш с тънко маркучле и болт в него.Явно с времето спира да държи и в жегите като се разшири газта в бутилката и му идва в повече на клапанчето

- Bai Sando
vucata написа:На мен почна да ми изпуска газ от пълначката...Опасно ли е ? В смисъл, опасно е разбира се, но след някой друг километър вече не изпуска...в тръбичката ли остава тая газ която връща и по-скоро защо връща газта....за смяна пълначката ли е ? Трудно ли се сменя?
Съчмата ти се е скапала и не държи,газта която излиза е от тръбата до бутиката.Споко.

Пробвай да я почистиш тая съчма с някой спрей,ако ли не нова пълначка.10-15 лв е.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Бате Сандо, сигурен ли си, че това е изпускателен клапан при високо налягане ?
То по тая логика в голямата жега трябва да съска редовно, а пък не е ли опасно да съска покрай нагорещения двигател ?
То по тая логика в голямата жега трябва да съска редовно, а пък не е ли опасно да съска покрай нагорещения двигател ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
azrod написа:Бате Сандо, сигурен ли си, че това е изпускателен клапан при високо налягане ?
Да и аз това се чудя. Схема не може ли да се намери отнякъде за да разберем дали иззобщо съществува такъв клапан. Иначе се радвам ако от това е моят проблем..
- Bai Sando
Момчета,това е.С черния щуцер.Другия е за вакума.Виждал съм и друг път такива изпарители с този проблем и повечето бяха запушени с маркуч и болт
Но хората така си ги карат.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодарим БАЙ САШО 

Върни се в “Автогазови уредби”