1.6 АЕК - Проблем с ГИ BSM компютър Veda

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
parabadabal
Автомобил: VW Golf 3 GT
Двигател: AEK
Контакти:

1.6 АЕК - Проблем с ГИ BSM компютър Veda

Мнениеот parabadabal » Нед 02 юни 2013 17:27

Миналото лято ми сложиха нов газов инжекцион на колата (1.6 АЕК). Тогава с 25л. газ минавах 300 км градско. Зимата с толкова газ минавах 250км, а сега едва 200км. Някой може ли да сподели от какво може да ми се промени толкова много разхода? Сега го засякох и вече е 16/100! Колата се кара нормално, дори икономично. В сервиза където ми слагаха газта ми излизат с оправданието, че аз карам много бързо или газта която зареждам е калпава. Зареждах от Еко, Петрол, Ромпетрол, ОМВ, все едно и също! Моля дайте някакъв съвет и ако има някой от Горна или Търново, който познава наистина добър специалист, моля да ми го каже. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Проблем с газов инжекцион

Мнениеот bobocamaro » Нед 02 юни 2013 17:54

Вероятно газовата рейка има нужда от профилактика и калибрация.
Периода е резонен да ти извършат тази дейност, по системата.
Ето ти и първите попаднали ми цени:
Демонтаж и монтаж на инжекторна рейка 10 лв.
Калибриране на рейка - 1бр. инжектор с микрометър - 5лв.
Рециклиране на рейка 1бр. инжектор (Включва: Почистване, подмяна на буталото, гумичките, пружината и калибриране с микрометър) цена 10лв. + цената на частите.
Фина настройка на газов инжекцион, след рециклиране на рейката 30лв. (Включва изравняване на празен ход , пътна натройка, регулиране на диф. налягане и др.

Това с "бързото каране" и калпавата газ е смешно.
Всички карат "някак" с калпава газ. :beer

Потребителски аватар
parabadabal
Контакти:

Мнениеот parabadabal » Нед 02 юни 2013 18:03

И аз в нея се съмнявах, но исках да го чуя от друг човек. Благодаря много, колега. Остава само някой да ми препоръча сервиз в региона на Търново или Горна.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Пон 03 юни 2013 0:16

Колега горните цени са просто комични... кво е това сложно демонтиране и монтиране ,та да скубят такива цени.... То ревизирането струва тея пари ,а те за "настройка" ти искат тея пари. Свестен сервиз у Търново и региона(из цяло БГ де) НЯМА :) Аз обиколих(тук уча - даже онзи ден май засичах тройката от аватара някъде) и навсякъде ми излизат с едни тъпи теории ,които аз дет съм лаик са "ми ясни" ,а те уш са разбирачите... Аз се хванах сам ,направих си кабелче и се бора с неволята ...

За тея пари по-добре един индикаторен часовник си купи ,преходничето и си калибрирай рейката ,колкот оискаш пъти на цената на едно калибриране "у сервиза" :th_up

Потребителски аватар
parabadabal
Контакти:

Мнениеот parabadabal » Пон 03 юни 2013 6:55

Вярно са доста големи цените, които колегата е посочил, но все още не знам колко ще ми вземат. То един път ми трябва да видя как се калибрира и ще си я правя и сам... Положението е, че сега на бензин ми е по-добре да я карам...

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 03 юни 2013 14:07

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Пон 03 юни 2013 15:21

С какъв инжекцион си? :) не е сложно колега ,само едно часовниче ти трябва такова и преходник и ако трябва ще ти покажа как и какво се прави да знаеш за напред!

бтв: онзи ден май я засичах колата ти из Търново ,ако не се бъркам

Потребителски аватар
parabadabal
Контакти:

Мнениеот parabadabal » Пон 03 юни 2013 16:20

Днес ходих в един сервиз, в който работят само с такива инжекциони като моя - BSM някакъв български, а компютъра ми е Veda или нещо такова. Оказа се, че е най-смотания възможен, но вече е късно да съжалявам. Разглобиха дюзичките и се оказа, че на 2 от буалцата да разлепени гумените уплътнения. Утре ще отида да ми ги сменят с нови, че днес нямаха налични. За регулиране на хода не е ставало въпрос, но утре ще ги питам. Ако откажат да направят такова регулиране ще потърся колегата Gigabyte ако може да ми покаже какво да купя и как да се науча да го използвам.
Казаха ми, че тези инжекциони миналата година имали партида с много смотани газови рейки, които много бързо се скапвали и трябвало да се сменят. Разбира се моята е точно такава...
Колата ми е точно както си е на снимката на профила ми. Всеки ден съм в Търново. Ако някой колега ме познае ще се радвам да се запознаем наживо. Утре живот и здраве ако ми оправят колата ще пиша какво са сменили и кое колко струва...

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Пон 03 юни 2013 23:58

Ремонтния комплект на цилиндърче е по 7лв мисля(бутало + уплътнения) ,да не те одрусат повече. Калибрация задълже се прави, иначе нищо не правиш. Рейл имаха дефектна партида миналата година дам :th_up Не слушай какво казват хората ,че това било скапано и онова... аз всеки газаджия чувам как плюе по на предлагания ГИ от конкуренцията и как неговия бил най-велик :mhihi

Потребителски аватар
parabadabal
Контакти:

Мнениеот parabadabal » Вто 04 юни 2013 8:05

Ами вчера така ми казаха, че ремонта е по 6 лева на цилиндърче. Но още не са се обадили да им закарам колата...

Потребителски аватар
parabadabal
Контакти:

Мнениеот parabadabal » Вто 04 юни 2013 10:32

Колеги, нов проблем!!! Колата не ще да запали. Тъкмо щях да отивам към сервиза, сядам и не мога да запаля. Върти все едно, че имобилайзера не се изключва, а лампичката се изгася уж. Чак акумулатора падна. Пробвах да запаля на газ и на бензин и все не става. Четох, че някой колеги са имали проблем с някакъв газов клапан. За какво е той и дали може и аз да имам проблем с него? Между другото колата изпуска газ преди филтърчето... Май на това се дължи космическия разход.

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Вто 04 юни 2013 11:08

Ехее тя много и стана :mhihi

Причината за непалене си я търси някъде другаде - запалителна система ,имобилайзери и тн. Провери първо и най-просто с извадена свещ идва ли искра до там

Потребителски аватар
parabadabal
Контакти:

Re: Проблем с газов инжекцион / вече и по-зле стана...

Мнениеот parabadabal » Вто 04 юни 2013 20:46

Колеги, проблемът се оказа по-сериозен от колкото си мислех. Колата не ще и не ще да запали. Пуска ток до свещите. Пробвах с разкачен температурен датчик - не става. Пробвах да подам 7-8-9 пъти на контакт да подкачи налягане бензиновата помпа и тогава да завъртя стартера - и така не запали. Теглихме я - грам не припали. Сега търся някой от Горна да ми даде бубина да пробвам все пак с друга, но не ми се вярва да е това проблемът. Някой може ли да даде акъл ???

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 05 юни 2013 7:45

Gigabyte написа:...С какъв инжекцион си? ...

Аз съм с Фобос 1 (3.10 железо), рейка Рейл IG1 3 ома. ремонтен комплект на едно буталце - 6лв.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Re: Проблем с газов инжекцион / вече и по-зле стана...

Мнениеот 1z » Чет 06 юни 2013 8:23

parabadabal написа:Колеги, проблемът се оказа по-сериозен от колкото си мислех. Колата не ще и не ще да запали. Пуска ток до свещите. Пробвах с разкачен температурен датчик - не става. Пробвах да подам 7-8-9 пъти на контакт да подкачи налягане бензиновата помпа и тогава да завъртя стартера - и така не запали. Теглихме я - грам не припали. Сега търся някой от Горна да ми даде бубина да пробвам все пак с друга, но не ми се вярва да е това проблемът. Някой може ли да даде акъл ???

А пробва ли да извадиш маркуча на самата помпа в багажника и да видиш дали работи?

Върни се в “Автогазови уредби”