Малко помощ за Газовия Инжекцион.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Малко помощ за Газовия Инжекцион.
Здр на всички. Преди няколко дена Колата ми спря да върви на Газ!! Колата е Пасат 1.8 20в с Газ Инжекцион Тамона. Та както си карах на Газ изведнъж ми изписка индикатора(червената лампичка) че все едно съм на резерва и веднага ми светна лампата че карам на бензин и от този момент колата не иска да превключи изобщо на газ! Можете ли да ме насочите от какво може да е станало и евентуално мога ли само да го отремонтирам! Тъи като сам в чужбина. Ако трябва още някакво инфо ще споделя! Благодаря ви предварително.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: Малко помощ за Газовия Инжекцион.
Трябва да се види на диагностика. Може някой датчик да е умрел. При мен фобоса така се държеше, след като датчика за налягане на газта показваше 0 милибара.
-
- Автомобил:
- Двигател:
KingoftheROAD написа:Трябва да се види на диагностика. Може някой датчик да е умрел. При мен фобоса така се държеше, след като датчика за налягане на газта показваше 0 милибара.
Имам кабели и програма за газта! Само че като не разбирам и не пипам. Ако можеш да ми кажеш кое да глед като я закача? И каде се намират тези датчици за които говориш?
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
При Тамона-та не знам как е с програмата. При мен фобоса показва оцветно в червено, някое показание, което излиза извън нормалните му граници. Датчиците също може да са на различни места. Последно време фобос работят с комбинирани датчици за МАР,делтаР, и температура на газта. Погледни в ръководство, ако има такова за Тамона. Предполагам, можеш да се ориентираш, кое показание е за температура на газта, температура на изпарителя, налягане на газта. Те обикновено са надписани.
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Тея които са ти слагали газовата ,да не са ти сложили някъв пробег ,при който да ти влиза в сервизен режим и да трябва да ти "изтрият грешката"...? така правят понякога на "гаранционните" 

-
- Автомобил:
- Двигател:
korlleonne написа:Здр на всички. Преди няколко дена Колата ми спря да върви на Газ!! Колата е Пасат 1.8 20в с Газ Инжекцион Тамона. Та както си карах на Газ изведнъж ми изписка индикатора(червената лампичка) че все едно съм на резерва и веднага ми светна лампата че карам на бензин и от този момент колата не иска да превключи изобщо на газ! Можете ли да ме насочите от какво може да е станало и евентуално мога ли само да го отремонтирам! Тъи като сам в чужбина. Ако трябва още някакво инфо ще споделя! Благодаря ви предварително.
Провери дали стига захранване и/или маса до бобините на клапаните, ако не включи някой клапан прави така тамоната.
Това като на сляпо, за повече трябва да се закачиш към ЕКУто.
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Тамонта, до колкото ми е известно, няма такива 'екстри'. Най-вероятно не стига газ до редуктора или датчика за налягане се е предал, или някй мъркуч се е откачил, или .... Закачай Тамоната и гледай:
1. Виж за записани грешки на таб F6 - Errors. Ако има нещо пиши пък ще го мислим.
2. Пали колата и давай на таб F1 - General. Като чукнеш копчето на газ, виж какво пише в полето "Disconnect" от долу на снимката.
Даже може да направиш няколко снимчици за повече яснота :)
Ако имаш затруднения със софтуера, пиши. Има много хора, които могат да помогнат тук :)
1. Виж за записани грешки на таб F6 - Errors. Ако има нещо пиши пък ще го мислим.
2. Пали колата и давай на таб F1 - General. Като чукнеш копчето на газ, виж какво пише в полето "Disconnect" от долу на снимката.
Даже може да направиш няколко снимчици за повече яснота :)
Ако имаш затруднения със софтуера, пиши. Има много хора, които могат да помогнат тук :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здр отново, вчера ненадейно колата трагна отново на Газ!! Никаква идея нямам какво е станало и от какво не е варвяла.В компа на газ инж. нямаше грешки.Но сега не работи както трявбва. Забелязван че м/у 2000 и 2700 Оборота колата почва да тресе все едно не и достига нещо. Но като карам нат 2800 Оборота това тресене го няма! И напразен хот сащо се осеща трептенето на двигателя! Някакви идеи от какво може да е това! Направих една ауто калибровка и пак същото се получава тресе и тва е! Ако има Колеги които могат да ми помогнат да си я настроя ще сам и безкрайно благодарен а пък и ще почерпя :)
Върни се в “Автогазови уредби”