ГИ на Поло 1.6 АЕЕ
- flameman5
- Автомобил: Polo + Leon TDI
- Двигател: AHW 2000 + ALH 2004
ГИ на Поло 1.6 АЕЕ
Здравейте, влезе ми една мисъл да сложа на Полото ГИ заради цените на горивата, а и откак сме го купили е навъртяло много малко км, само влагам в него. Въпроса ми е как се държат двигателите АЕЕ на газ, правят ли някакви проблеми, как са откъм разход и т.н. Изобщо струва ли си да продължавам да влагам в тази кола при положение, че е 97г. или да търся по-нова и тогава да газифицирам :). Карал съм 2бр. Рено 19 на газ, но с обикновенно АГУ. Инъче количката е запазена, има перфектен климатик и върви доста добре. Дайте мнения и съвети, за да реша по-лесно дилемата. Може и линкове по темата.
- Gramfraia
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ГИ на Поло 1.6 АЕЕ
Здрасти колега
Аз имам голф3 пак 1.6 АЕЕ и му сложих ГИ и съм много доволен. Извънградско ми дава разход 7-7.5 а градско 9-9.30
Като държене зависи кои ще ти я сложи
Според мен си заслужава инвестицията 

- gogo8012
- Автомобил:
- Двигател:
Колега , аз също съм с мотор 1.6 АЕЕ. Я кажи каква газова си сложил , като марка?
- sasho_sb
- Автомобил: Vw Golf mk3
- Двигател: AEE 1996
gogo8012 написа:Колега , аз също съм с мотор 1.6 АЕЕ. Я кажи каква газова си сложил , като марка?
ГИ Каргаз 80хил км.без ядове
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
според мен го махай. Рано или късно ще ти започнат проблемите с дроселовата клапа и смяната и, ниско налягане на маслото .
То и цената , която ще му вземеш е почти съизмерина със цената на нов ГИ
То и цената , която ще му вземеш е почти съизмерина със цената на нов ГИ
- flameman5
Дроселовата клапа му е нова. Нови: водна помпа, датчик на Хол, бобина, амортисьори, зимни гуми с джанти, сменени консумативи, зареден климатик и т.н., колицата си е в блестящо здраве и последните 5 години откак я имаме е карана много малко. Нямам намерение да я подаря на някой след като съм вложил в нея маса пари и труд. По мои груби сметки един ГИ може да се избие за около 10000км т.е. ако я подкарам и аз от време на време докато си почива Леона 1 година :)
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
От написаното по-горе следва да се очаква тракане като трактор от повдигачите от ниско налягане на маслото. Дали помпа , дали лагери ...
Калпав двигател е - имам 1 в наличност на Голф
Калпав двигател е - имам 1 в наличност на Голф
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Щом и дросела му е нов,слагай.То това му е най-големия проблем.Иначе е икономичен мотор,приятен за градско.
Наистина е калпав,но като гледам по-важните неща са му сменени и би трябвало да те слуша.
А на газ става супер,иначе
Наистина е калпав,но като гледам по-важните неща са му сменени и би трябвало да те слуша.
А на газ става супер,иначе

- flameman5
Аз отново се завръщам в темата, вече решен твърдо и готов за монтаж на ГИ. Сега въпроса ми е какво да избера. Разбрах, че този двигател не е много капризен откъм "газифициране". Първо мислех да е нещо сериозно от гледна точка на качество и име, с цел да не ми създава проблеми, като например Ланди за 1150лв. Но после прочетох, че с Фобос-4 няма грижи Полото, а и цената в момента с монтаж била 800лв /или 890лв???/ с 5г гаранция, което си е разлика. Въпроса ми е към колеги, които разбират наистина или имат повечко опит с ГИ да дадат мнение дали си заслужава по-скъпото или да скачам на Фобоса. А към колегите от Варна - бихте ли ми препоръчали добър сервиз за монтаж на Фобос-а. За Ланди знам сервиза. За Фобос намерих сервиз Авто Газови Системи в кв. Левски, ул. Явор 26 - някакви отзиви за този сервиз???
ПП Бутилката смятам да е на мястото на резервната гума/патерица, става ли?
ПП Бутилката смятам да е на мястото на резервната гума/патерица, става ли?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Става такава бутилка,но трябва да изберете от най-малките около 20-24 литрова,понеже много надига мокета.
Иначе фобоса с каква рейка и изпарител ти го предлагат?
Иначе фобоса с каква рейка и изпарител ти го предлагат?
- flameman5
Мисля, че това е офертата:
FOBOS 4
890.00 лв. за четири-цилиндров двигател с бутилка от 20 до 50 литра.
Цената включва:
- Газов компютър, превключвател, кабелен сноп и сензори (Fobos 4)
- Eвро нивомер R67-01 OMB, Easygas, OMB, Mimgas или Tomasetto със сензор за ниво.
- Италиански изпарител Stefanelli, Tomasetto или др.
- Италиански инжектори Rail Apache
- Професионален монтаж и настройка
С 5 години гаранция - възможно ли е ???
FOBOS 4
890.00 лв. за четири-цилиндров двигател с бутилка от 20 до 50 литра.
Цената включва:
- Газов компютър, превключвател, кабелен сноп и сензори (Fobos 4)
- Eвро нивомер R67-01 OMB, Easygas, OMB, Mimgas или Tomasetto със сензор за ниво.
- Италиански изпарител Stefanelli, Tomasetto или др.
- Италиански инжектори Rail Apache
- Професионален монтаж и настройка
С 5 години гаранция - възможно ли е ???
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Старото поло ми беше АЕЕ и повече от 2 години го перках с обикновенна газ без проблем.
Добре се беше изплатило.
Фобоса е достатъчно добър спрямо ценовата си конкуренция и е податлив на настройки, но на фобос 4 не знам какво му е положението честно казано.

Фобоса е достатъчно добър спрямо ценовата си конкуренция и е податлив на настройки, но на фобос 4 не знам какво му е положението честно казано.
За Варна няма смисъл от газ, колега. Тук и в региона яко се лъже с газта. Карай си на бензин и да не те боли глава. При условие и че не се кара много изобщо си губи смисъла. Колко правиш с него на година, на месец?
Не те познавам, но за 500,600, 700км на месец(предполагам, все пак е втори автомобил)... просто са пари на вятъра този ГИ.
Не те познавам, но за 500,600, 700км на месец(предполагам, все пак е втори автомобил)... просто са пари на вятъра този ГИ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Щом си инвестирал в него и не мислиш да го продаваш скоро значи ще навуртиш още доста км. с него, следователно ще си избиеш парите, а защо не и колата ;) и аз съм с поло 1.6 AEE с газов инжекцион ловато с бутилка на мястото на резервната гума 40л. поема 32л. но малко надига мокета... сложи си по малка, нямам проблеми върви стабилно но напоследък градско ми гори към 12л. извън 7, 7,5л. трябва да ми го настрояти предполагам че сте се оправи.
Върни се в “Автогазови уредби”