Едновременене разход и на бензин и на газ!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Едновременене разход и на бензин и на газ!
Здравейте, Колеги. Силно съм разтревожен от случващото се напоследък по отношение на горивната икономичност на Голф-а ми - 1.8 mi ABS (90hp). По отношение на разхода на газ нямам оплаквания - 7,5-8 извънградско и 9-12 градско. Но забелязах, че стрелката на показателя за нивото на горивото в резервоара намалява осезаемо. Онзи ден налях 25 литра и за няма 400 км е вече граничи с червения сектор. Не мога да я изхраня ако продължава така> Как се държи мотора - след като съм я загасил, не трябва да се стартира поне 15-20 мин, иначе стартера върти поне 7-8 секунди,м докато запали..явно се дави..прониква бензин..имам изтичане на бензин. На трета без газ започва да "прихълцва". ТПС датчика ми е почти взел-дал... а съм чувал, че тези датчици са много тъсени и са болка за много моноинжекционни уредби. Ще се радвам ако можете да ми помогнете. Поздрави :)
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Едновременене разход и на бензин и на газ!
Като за начало си изключи бензиновата помпа от бушона и виж дали продължава да пада бензина.
Ако да,значи дюзата на моното "пикае" и ще трябва да се прекъсне и бенз. помпа или друга дюза.
Ако да,значи дюзата на моното "пикае" и ще трябва да се прекъсне и бенз. помпа или друга дюза.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Едновременене разход и на бензин и на газ!
За дюзата е ясно,ще си сложиш реле на помпата и готово.
Ако обаче е прецакан бензиновия регулатор?Свали капака на моното и огледай да не би да е олято с бензин край регулатора.
Ако обаче е прецакан бензиновия регулатор?Свали капака на моното и огледай да не би да е олято с бензин край регулатора.
Върни се в “Автогазови уредби”