Газов инжекцион Вега 2

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
did
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEE 1996

Газов инжекцион Вега 2

Мнениеот did » Сря 03 юли 2013 9:50

Здравейте колеги !
Не успях да се справя с търсачката и имам следния въпрос:
Някой кара ли с газов инжекцион Вега 2?
Моля да сподели впечатления - положителни,отрицателни.
Особено ако ГИ е монтиран на двигател АЕЕ и автомобила се управлява във Великотърновския регион или гр. Бургас /следващите две седмици/, ще се радвам да обменим информация с колеги.
Търся колега от форума притежаващ софтуер и кабел за настройки на този модел ГИ.:beer
Ако темата е дискутирана ме извинете.
Предварително Благодаря !!!

kleveta
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Газов инжекцион Вега 2

Мнениеот kleveta » Пет 05 юли 2013 7:45

Здравей колега,
Аз съм с ГИ Вега 2,монтиран в София на AFT.
Изминал съм около 8 000 км. До момента единственият проблем,който съм имал е - задръсти се газовата рейка :icon_sad и трябваше да се чисти преди около 500 км( уредбата е монтирана септември миналата година,понеже жената я кара идея нямам къде е сипвала)
Нямам кабели и софтуери.

kleveta
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kleveta » Сря 10 юли 2013 20:59

Здфравейте колеги,
ето,че пак се появи проблема заради,който в сервиза чистиха рейката.
Проблемът: при потегляне на зелен светофар колата забива "муцуна"(настъпвам педала на газта за да не загасне),след което преминава на бензин и чак тогава потегля.
Ще съм благодарен ако някой е имал подобен проблем и сподели неговото решение. :beer

P.S. Моля колегата да ме извини,че използвам темата му за да споделя проблема,но се надявам да ми помогна при избора.

did

Мнениеот did » Пон 22 юли 2013 13:13

Благодаря на колегата kleveta за мнението!
Колега kleveta нямам представа за твоя проблем ?!? :no

И все пак само толкова ли са собствениците на Г3, Поло, Кади с мотор АЕЕ използващи такъв ГИ?
Толкова ли е лош/непопулярен този ГИ, или е толкова добър, че собствениците с такива двигатели не им остава време да споделят мнение, а само карат и се наслаждават на безаварийна работа ?
Смятам, че темата е отворена и за други двигатели не само АЕЕ ! Интересувам се най вече относно газовия инжекцион !

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Пон 22 юли 2013 14:14

Здравей колега! ГИ Вега 2 е конф. от БГ софт и комп, италиянски изпарител и рейка, среден клас ГИ. Аз съм с такъв ГИ и вече 10000 км. съм минал. В началото имах ядове, но се оказа ,че са ми сложили по малки дюзи. Сега в момента имам едно досадно притрисане на място с което ще се боря!Мотора ми е 1.6 101 к.с. на голф 4. Разход извън града 7-7.5 при нормално каране, градско 10-11/100 км.(в София). Като цяло добри са ми впечатленията!

Поздрави!

did

Мнениеот did » Вто 30 юли 2013 13:44

liderass написа:Здравей колега! ГИ Вега 2 е конф. от БГ софт и комп, италиянски изпарител и рейка, среден клас ГИ. Аз съм с такъв ГИ и вече 10000 км. съм минал. В началото имах ядове, но се оказа ,че са ми сложили по малки дюзи. Сега в момента имам едно досадно притрисане на място с което ще се боря!Мотора ми е 1.6 101 к.с. на голф 4. Разход извън града 7-7.5 при нормално каране, градско 10-11/100 км.(в София). Като цяло добри са ми впечатленията!

Поздрави!

Знаеш ли в момента с какъв диаметър са ти дюзите. При мен първоначално бяха 1,5 мм., но сега са разпробити с 1,6 мм.
Интересува ме необходимо ли е да се увеличи още диаметъра?
Това ще доведе ли до по добър разход?

Относно претрисането какво мислиш да предприемеш?

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Вто 30 юли 2013 15:08

Дюзите са ми 1.8! Разход в града е 10-11/100 , извън 7-7.5/100 при скорост 100-110-120 км/ч. За притрисането в петък съм на смяна на буталцата на рейката, тъй като 2012 г. партидата рейки Реил била калпава и се налага тази смяна!

Върни се в “Автогазови уредби”