здравейте колеги,
имам един бърз въпрос.Одеве разглобих газовия клапан(ловато) за да продухам филтърчето и ми се стори че е било сложено неправилно..понеже нямаше с какво да направя снимка..значи по широкия отвор на филтъра беше от горната страна като там между отвора и болта който влиза с него има широк 0-пръстен.Въпроса ми е тоя по-широк отвор отгоре или отдолу трябва да е и от къде трябва да влиза газта-отгоре или отдолу
почистване филтъра на газов клапан
- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Re: почистване филтъра на газов клапан
Ето отговор на въпроса:
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=81644
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=81644
мерси....но пак нещо не ми стана ясно...при мен като че ли са по малко гумички вътре...а и едната за която споменах май затваря по широкия отвор на филтъра..което ми се струва че не трябва да е така:)
тая гумичка на която външния диаметър е колкото по-големия отвор на филтъра беше точно там на отвора...но не виждам кое я фиксира там...тя може да падне и надолу
- swir4o
През нея трябва да минава болта. Той я фиксира.
да,фиксира я по средата,но тя както може да седи в отвора така може да се премести и надолу по дължината на болта..а и се чудя така както поне беше сложена каква е ролята на по широката дупка на филтъра като и без това тая гумичка я затиска(ако наистина там и е местото де)
- swir4o
През по- широката дупка вкарваш магнита. Той трябва да стои вътре във филтъра.
Болта като мине през уплътнителя леко го раздува и не се мести така лесно. Огледай го добре и ще видиш как става.
Болта като мине през уплътнителя леко го раздува и не се мести така лесно. Огледай го добре и ще видиш как става.
"""Уплътнението не трябва да влиза във филтъра - мисля, че са ти обърнали филтъра при някоя смяна... - то трябва да притиска филтърчето и така да уплътнява... """
това е казал един колега и мисля че става дума точно за тази гумичка.въпреки че е с диаметъра на отвора май не и е там мястото а точно от към по-тесния отвор.незнам дали съм прав :)
това е казал един колега и мисля че става дума точно за тази гумичка.въпреки че е с диаметъра на отвора май не и е там мястото а точно от към по-тесния отвор.незнам дали съм прав :)
прегледах всичко добре.Оказа се че е точно така както си мислех.Филтърчето ми е обърнато.Ширия отвор трябва да е отдолу-през него влиза газта и излиза отстрани на филтъра.Така както беше поставено газта е минавала през малкото разстояние между болта и тесния отвор,като е минавала и директно не през филтъра.Чудя се сега като си е на място дали да очаквам леко падане на разхода :)
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Никога не чакай падане на разхода!
Върни се в “Автогазови уредби”