Газов инжекцион на passat b5
- nikivento
- Автомобил: Passat b5
- Двигател: AHL 98
Газов инжекцион на passat b5
Колеги искам да ви попитам каква марка газов инжекцион да сложа на моя пасат б5 1.6 двигател. Знам че е писано доста по темата но искам да питам кой е най-добрия в съотношение цена качество. И дали изобщо да слагам защото съм на два акъла. А и да попитам дали ще ми се вдигне значително разхода на газ спрямо бензина
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: Газов инжекцион на passat b5
Колега принципно е по-важен майстора, който ти го слага. Аз на моя голф 1.6 съм сложил Landi-Renzo и съм много доволен. Вече към 7-8 хил км нямам никакви проблеми. Като я карам аз колата ми дава сега лятото около 8.5-9 / 100. Баща ми казва че на него му давала около 7.5-8. Така че аз бих ти препоръчал тази марка. Съотношението цена-качество за мен е най-доброто.
Преди месец и малко и аз сложих газ на моята количка.. Гледай като слагаш газ да е изцяло Италянска (да няма турска рейка,турси испарител,италянски инжектори).. просто много мой познати проплакаха от тези турски боклуци. Моят инжекцион е Олимпиа или нещо от сорта беше , казаха ми,че сега са настъпили и са нови модели. Ако те интересува още нещо свързано със газта питай ме , много съм запознат. А до разхода на гориво преди ми даваше 9 градско и 7 извънградско, а сега след като сложих газ ми дава 10 градско и 7 и малко на дълъг път
качва до литър 2 максимум в града
ако до сега си карал само на бензин , като сложиш газта ще усетиш разликата и ще забравяш кога си минавал през бензиностанция

- nikivento
А да ви попитам има ли разлика във вървенето на автомобила смисъл усеща ли се че е на газ колата защото винаги съм карал на бензин и незнам как стой въпроса със газта. А щом зависи най-вече от майстора може ли някой да ми каже за Пловдив такъв който е доволен от него и си заслужава да му се дадът тези пари
- nikivento
Кажете, някой читав майстор в Пловдив де

- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Аз пък сложих турски ГИ Mimgas...
Май по-важно е кой е майстора...
За това дали се усеща разлика във вървежа — мне или поне аз не забелязвам такава.
Предният път, като ходих при моя майстор, имаше една Feroza, слагали и обикновена газова уж при един „добър“ майстор, където мислих да слагам и аз, и познайте — накарали собственика да сложи обикновена газова и се почнало с проблемите, та после бяха я оставили при моя майстор да слага ГИ.
Мисълта ми беше, избирайте майсторите...
Май по-важно е кой е майстора...
За това дали се усеща разлика във вървежа — мне или поне аз не забелязвам такава.
Предният път, като ходих при моя майстор, имаше една Feroza, слагали и обикновена газова уж при един „добър“ майстор, където мислих да слагам и аз, и познайте — накарали собственика да сложи обикновена газова и се почнало с проблемите, та после бяха я оставили при моя майстор да слага ГИ.
Мисълта ми беше, избирайте майсторите...
- nikivento
А да жи попитам защото съм пред дилема кой газов инжекцион да избера landi renzo или BRC. Ако може и някой да ми каже колко горе долу ще ми струва ако е слагал от тези модели колко му е излезнал

-
- Автомобил: wv sharan
- Двигател: 1.9 tdi 110
landi renzo миналата година 1450 лв.
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Ланди и БРЦ имат нови системи които се наричат "дюза" което ще рече май няма рейка а за всеки цилиндър си има газова дюза-ако щеш колата я настъпи до прекъсвач,няма ти дръпне от бензина (поне аз така знам) и е по скъпа със 100 лева от нормалния ГИ
- nikivento
Много висока цена за Ланди,аз мислех че е някъде около 1000 +/-
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
моя го сложих миналата година декември - Landi Renzo Omegas Evo - цена 1250 лв. Като отидох ми предложиха някакъв друг модел, който бил с по–различна рейка и компютър като цената му била 1100 лв. Казаха ми че по-скъпия е по-нов модел и е по добър и реших него да сложа – все пак се слага веднъж, и до момента съм много доволен – колата работи еднакво добре на газ и на бензин – разлика във вървежа няма. Разхода се е качил с около литър, което според мен е мн.добре.
1400 доколкото бях проверявал бяха BRC, но Landi-то не мисля че отстъпва по качество.
1400 доколкото бях проверявал бяха BRC, но Landi-то не мисля че отстъпва по качество.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой чул нещо от един друг, който пък ...the_red_camel написа:Ланди и БРЦ имат нови системи които се наричат "дюза" което ще рече май няма рейка а за всеки цилиндър си има газова дюза-ако щеш колата я настъпи до прекъсвач,няма ти дръпне от бензина (поне аз така знам) и е по скъпа със 100 лева от нормалния ГИ
Пробвай пак, че ен става много ясно какво искаш да кажеш!
- nikivento
Препоръчайте ми някой майстор в Пловдив който наистина си си разбира от работата

Върни се в “Автогазови уредби”