Малко информация за газта..

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
viktorzlatkov
Автомобил:
Двигател:

Малко информация за газта..

Мнениеот viktorzlatkov » Съб 07 сеп 2013 12:07

Здравейте пичове скоро ще си купувам голф,та мисля да го правя на газ..Въпросите са ми:
Има ли разлика в вървежа?
Минават ли се някакви прегледи на бутилката?
Колко гори приблизително golf 4 sr 101 коня?
Повече ли се износва двигателя така ?
Взима ли много място в багажника?

N3wb1e
Автомобил:
Двигател:

Re: Малко информация за газта..

Мнениеот N3wb1e » Съб 07 сеп 2013 20:31

Има ли разлика в вървежа ?
-При добре настроен ГИ, разлика няма да усетиш.
Минават ли се някакви прегледи на бутилката ?
-Прегледа се извършва заедно с Годишният Технически Преглед.
Колко гори приблизително golf 4 sr 101 коня ?
-Градско:11-13/100 (като зависи дали се настъпва или не)
-Извънградско:8-9 (при нормално каране)
Повече ли се износва двигателя така ?
-Има много изписано по тази тема. Просто потърси по-старателно.
Взима ли много място в багажника ?
-Главно зависи от бутилката(колко литра е), но винаги можеш да си вземеш тороидална бутилка(кръгла е и се слага на мястото на резервната гума).
Надявам се да съм помогнал. :beer

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Съб 07 сеп 2013 20:35

Може да има разлика може и да няма, всичко е с цената на разхода.
По принцип се минава хидравличен тест на бутилката на всеки 5 години.Не съм чул някой да го прави, но по закон го пише някъде.Иначе нормален технически преглед за мпс всяка година.Колко гори зависи как го караш сигурно може и 7 извънградско,може и 15 градско ако натискаш много,караш на кратки растояния и в голями задръствания.Ако си с по-лек крак и караш по на дълго 11 е нещо съвсем реално,сигурно може и 10.Порови във форума има колеги споделят за този мотор на този автомобил.Колко се износва двигателя ми питай някой шофьор на такси.Качи се в старите сонати на OK супер транс ако си от софия на километража се мъдри нещо от рода на 700-800хиляди, на по новите сонати вече се мърди 400+хиляди.В крайна сметка взимаш кола за 3хиляди лева ,която гони 15 години според мен не трябва да ти пука за двигателя.Сигурно ще си поне трети собственик на тази кола.Все тая.Един такъв двигател работещ струва 400лв някъде.Като сложиш примерно 10лв на 100км икономия от газта излиза че за 4 хиляди километра правиш икономия за цял двигател.Иначе ням да ти се скапе двигателя бъди сигурен,но дори някой да ти се кълне че ще се скапе 400лв икономисваш за 4000км,което зависи колко караш аз карам може би и по 30 хиляди на година, някои карат по 8-10-15.в смисъл не са много.
А за бутилката има всякакви от 20 до 80литра има навсякъде дебели,тънки,дълги,кръгли.Все ще си избереш някаква.Ако те притеснява мястото в багажника се ориентирай към пасат примерно не към голф.Успех

emzobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emzobg » Нед 08 сеп 2013 14:27

При идеално настроени смеси, ще усетиш разлика с климатик и на баир.
И няма как да не усетиш, след като газта има нужда от по-голямо предварение, за да изгаеря по-пълноценно.

Върни се в “Автогазови уредби”