Проблем след монтаж на газова уредба за Пасат Б4 с ABF мотор
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем след монтаж на газова уредба за Пасат Б4 с ABF мотор
[list=][/list]Здравейте колеги. От една седмица притежавам страхотен Пасат Б4 комби с ABF мотора. Твърдо съм решил да монтирам газова уредба и за това Ви моля да ми препоръчате дали тя дабъде ГИ или обикновена. Четох доста из раздела Автогазови уредби и виждам, че и обикновена става и то доста успешно при някои. Ще съм благодарен ак ме посъветвате. В годината минавам между 8 и 10 хил.км.и точно този факт говори, че един ГИ ще бъде избит много трудно /за около три години/. Препоръчайте марка и модел както на обикновена, така и на ГИ и някои специфики при монтирането на двата вида уредби. Благодаря предварително.
Последна промяна от ponifar1 на Вто 06 авг 2013 22:43, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет при избор на газова уредба за Пасат Б4 с ABF мотор
Колеги,предлагат ми на изгодна цена газов инжекцион "Тамона". Споделете мнение и съвети.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Хайде де колеги, дайте някое друго мнение. Трябва да дам отговор за офертата до утре сутрин и за това Ви моля да ме посъветвате нещо. Всяко мнение е важно за мен. Пишете дали работят добре на газ тези двигатели и всичко което ви хрумне.
-
- Автомобил: VW BORA 2.0 115
- Двигател: AQY 1999
Аз не намерих компетентно отрицателно мнение(дори напротив) за Тамона,и сложих именно такъв.Предлага повече възможности и от някои по-скъпи.Нямам никакви проблеми!Но как ще работи с твоя двигател не мога да кажа !
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Тоя мотор верно носи и обикновена газова,а по-хубаво от това няма.Разбира се,че ГИ е хубаво нещо но си сяда по-скъпо и от към подръжка.
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Чувал съм че при такива двигатели монтирането на обикновенна газова уредба водило до намаляване на мощността отколкото при ГИ
ако греша ме поправете, а за избиването жестоко грешиш колега, точно 1 година 10 000км ти стигат с тез цени.. успех

Карал съм преди време пасат с такъв мотор и италианците бяха монтирали обикновена газова уредба. Доста прилично си вървеше.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Избрах офертата с уредбата втора употреба и днес я монтираха. Двигателят работи както на бензин, без промяна на оборотите, неспокойна работа или подобни. Почти не намирам разлика във вървенето на газ. Доста прилично се държи както в ниските, така и във високите обороти. За разхода не мога да кажа, тъй като съм минал едва 30-40км. Първите ми впечатления са отлични.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги искам да използва темата за да попитам за нещо странно след монтажа на уредбата. Колата работи много добре на газ и бензин . Доста е икономична при разумно шофиране със скорост до 100-110км.ч. От няколко дни ми прави впечатление, че когато колата не е работила повече от 5-6часа пали трудно и то от второто завъртане на контактния ключ. Ясно изразен е проблема сутрин и по-рядко през деня. Когато интервала е по-кратък примерно от час-два-три няма проблем. Това нещо го нямаше преди да сложат газовата уредбата. Кабелите и свещите са на няколко месеца. Ще съм благодарен ако ме посъветвате нещо.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Проблем след монтаж на газова уредба за Пасат Б4 с ABF м
И на двете горива ли запалва по описаният начин?
Темата е за същият двигател и твърде сходен проблем http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=293042&hilit=%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BD%D0%BE+%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B8+%D0%B3%D0%B0%D0%B7+%D0%90%D0%91%D0%A4
Темата е за същият двигател и твърде сходен проблем http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=293042&hilit=%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BD%D0%BE+%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B8+%D0%B3%D0%B0%D0%B7+%D0%90%D0%91%D0%A4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Dpop написа:И на двете горива ли запалва по описаният начин?
Аз паля само и единствено на бензин и при достигане на определени градуси на водата / 30градуса / сама прехвърля на газ. Не знам дали ще мога да запаля директно на газ, тъй като уредбата е ГИ "Тамона". Интересно, че само до преди няколко дни когато колата вървеше само на бензин този проблем с трудното палене когато колата е студена го нямаше.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
възможо е да пропуска газ вентила и да дави двигателя. беше 2 ра употреба ГИ
Вечер си откачи маркуча от изпарител редуктора към рейката. Сутрин преди да запалиш вдигни капака изчаках 3-4 мин и тогава пали. Ако запали от раз ясна е работата
Вечер си откачи маркуча от изпарител редуктора към рейката. Сутрин преди да запалиш вдигни капака изчаках 3-4 мин и тогава пали. Ако запали от раз ясна е работата
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
kris11 написа:възможо е да пропуска газ вентила и да дави двигателя. беше 2 ра употреба ГИ
Е то и инжекторите трябва да пропускат, не само вентила. И какво като е втора употреба, и с първата употреба има не малко проблеми.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
jijane написа:Е то и инжекторите трябва да пропускат, не само вентила. И какво като е втора употреба, и с първата употреба има не малко проблеми.
знам ли да ли е минал профилактика ????, а ти знаеш ли ?? Може и да е минал повърхностна.
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
kris11 написа:jijane написа:Е то и инжекторите трябва да пропускат, не само вентила. И какво като е втора употреба, и с първата употреба има не малко проблеми.
знам ли да ли е минал профилактика ????, а ти знаеш ли ?? Може и да е минал повърхностна.
Ти от къде знаеш, че се налага профилактика, нито му знаеш какви са му инжекторите, нито изпарител и т.н. Клапана е последното нещо което се гледа при такъв проблем.Това да не ти е обикновена уредба дето всичко се наглася на ухо и мирис, с кранчета.
Върни се в “Автогазови уредби”