Висок разход на газ Голф2 1.3

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
GrigorL
Автомобил: Golf 2
Двигател:

Висок разход на газ Голф2 1.3

Мнениеот GrigorL » Нед 04 авг 2013 19:11

Колеги, ще помоля за малко помощ,проблема е следния:
Наскоро взех въпросната кола.. колата е 1300 кубика пълна инжекция.. дава ми разход от приблизително 10/100.
Изчетох доста теми ... смених газостанциите от ОМВ.. през една селска :) и сега на Ромпетрол , разхода обаче не пада.. карах я и лекичко 1-ва..2-ра..3-та..4-та 70-80 км/ч пак си е 10-ка.. Четох че може да е от мембраните на изпарителя,обаче нито знам какви са тея мембрани нито как да го сваля тоя изпарител(общо взето с газовите системи съм тъмна Индия :) ) Ако може някои да ми даде някакви насоки , как да го сваля тоя разход или някакъв хубав сервиз във Варна... или просто ако някой колега не му се ходи на плаж и му се занимава с мен да взема някоя друга биричка и да решим проблема :drunk :)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Висок разход на газ Голф2 1.3

Мнениеот Winner25 » Нед 04 авг 2013 22:53

Ако това ти е разхода градско - едва ли ще успееш да го свалиш много. Все пак ако изпарителя дълго време не е проверяван е хубаво да го погледнеш. Разгледай тази тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=77673

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот Dushan » Пон 05 авг 2013 14:16

При мен беше същото шоу като си взех голфа. Има доста неща които могат да се направят.

Ще ти споделя какво аз съм направил за по малкия разход.
В началото това което имаше доста голям ефект беше да спра топлия въздух към двигателя. (не знам дали имаш такова)
Изцяло махнах тръбите и ламарината на изходящите колектори.
За 22 литра извънградско пробега се качи с 65 километра.
После бучеше доста отпред. Сложиха ми хубави железни гарнитурки на колектроите.
Тогава газовете минаваха всички през ламбда сондата (не знам дали имаш такава) и колата стана по пъргава.
Намаля с половин литър разхода. След 2 години четене и ровене открих други важни неща.
Разбрах как сам да си регулирам газовата. Много хора и до ден днешен за заблудени,
че врътката на изпарителя за регулиране на оборотите пуска по малко газ като я завиваш - точно обратното е!
Отвих я максимално докато не докарах да държи 840 оборота. После се завива тройника(моя е само с една врътка)
докато започне да забавя ускорението след 5200 оборота.
Важно е и да сменяш въздушния филтър по често - когато е зацапан. Избива си парите че и отгоре.

Друго което съм направил и не знам има ли значение за разхода:
Махнал съм изцяло клапата за топъл/студен въздух от филтърната кутия за да влиза повече въздух(студен),
като я махнах запуших вакумите, спрял съм водния кръг който минава през входящите колектори.

За друго не се сещам засега. Дано да помогна. Успех! :love.vwclub

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 05 авг 2013 20:21

Dushan написа: Много хора и до ден днешен за заблудени,
че врътката на изпарителя за регулиране на оборотите пуска по малко газ като я завиваш - точно обратното е!
Отвих я максимално докато не докарах да държи 840 оборота. После се завива тройника(моя е само с една врътка)

За кой модел редуктор става въпрос и коя точно врътка?

Dushan

Мнениеот Dushan » Пон 05 авг 2013 22:05

Нямам си на идея. Изпарителя ми е електрически. Говоря за врътката, за оборотите (пластмасова черна).

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Пон 05 авг 2013 22:26

Те и двете врътки по някакъв начин оказват влияние на оборотите. Като я отвиеш максимално оборотите почват да падат заради богата смес.

Dushan

Мнениеот Dushan » Пон 05 авг 2013 23:08

Аз имам само една на изпарителя. Когато я завивам сместа се обогатява!

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Пон 05 авг 2013 23:35

И аз имам само една, но при масовите изпарители като се завива сместа става по-бедна. Ти по какво съдиш, че като я завиваш се обогатява :rolleyes
Може пружината да се е свила и да не можеш да завиеш достатъчно за да получиш бедна смес.

Dushan

Мнениеот Dushan » Вто 06 авг 2013 6:52

Много се съмняваш в думите на хората значи... Като я завивам, дори да не съм до ауспуха, мирише много на газ.
А когато я отвивам дори носа да ми да е до него, не мирише! Още повече. Когато я завивам до преди да паднат оборотите,
те стават нестабилни. Когато я отвивам стават супер стабилни. Още повече! Когато я отвивам имам по малък разход.
Още доказателства искаш ли? :beat_butt2

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 06 авг 2013 12:14

@GrigorL Най-важното не си уточнил!! Каква марка ти е изпарителя ??
Това е за да знам кой с-з да ти препоръчам. Ако е много дърт с вдървени мембрани и разбити легла на клапаните -ремонта е равносилен на купуването на нов изпарител с гаранция.
Ако ти е само градско разхода ти е добър.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 06 авг 2013 12:22

Dushan написа:Още доказателства искаш ли? :beat_butt2

Вариантите не са много. Или не знаеш посоката на стягане на стандартна резба, или самата ти накатка на изпарителя е с обратна резба :a045 Не ми се изпада в подробности да ти обяснявам кое и как. Представи си един лост с една мембрана на единия край и една пружина с винт на другия. Колкото повече натягаш пружината с болта, толкоз по-трудно се мести мембраната от другия край на лоста - т.е. при равни други условия мембраната ще пуска по-малко газ - по-бедна смес.
От ауспуха може да замирише на сурова газ ако сместа ти е прекалено обогатена, което се постига с "охлабване" на въпросния винт на изпарителя. Ако обедниш сместа просто ще получиш само пукания в гърнетата.
Ако този разход 10 е в градски условия не виждам повод за притеснение.

Dushan

Мнениеот Dushan » Вто 06 авг 2013 12:41

Слабо ме интересува с каква резба е. Говоря за стандартна посока на отвиване и завиване. Ти сам си прави изводите... ако успееш. :screwy

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 06 авг 2013 12:44

Изобщо не ме интересува твоят изпарител накъде се завива-отвива. Ама да праскаш генерални заключения, че всички били заблудени, а ти си просветен :bowdown Айде поспри се малко, ако обичаш. И други хора са виждали изпарители, даже и разглобени...
Много хора и до ден днешен за заблудени,

Врътката на изпарителя НЕ служи за регулиране на оборотите, ами за чувствителността на мембраната, ама нали си многознайко...
Преди да се изказваш неподготвен и да сипваш на цитирам "много хора", вземи попрочети малко кое за какво служи в изпарителя.

GrigorL
Автомобил: Golf 2
Двигател:

Мнениеот GrigorL » Вто 06 авг 2013 19:02

Kris11 извинявам се ,че не съм написал каква марка е изпарителя, но мисля че цялата система е на ЛандиРенцо ,но не съм сигурен на бyтилката пише ЛандиРенцо, ако ме насочиш къде да погледна за марката на изпарителя бих ти дал категоричен отговор :) Просто си нямам и на идея от газови системи, заради което трябва да ми се обяснява ,като на малко дете :smile (не че съм и много голям на години де :biggrin )

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 07 авг 2013 9:36

GrigorL написа:Kris11 извинявам се ,че не съм написал каква марка е изпарителя, но мисля че цялата система е на ЛандиРенцо ,но не съм сигурен на бyтилката пише ЛандиРенцо, ако ме насочиш къде да погледна за марката на изпарителя бих ти дал категоричен отговор :) Просто си нямам и на идея от газови системи, заради което трябва да ми се обяснява ,като на малко дете :smile (не че съм и много голям на години де :biggrin )

Отиди при Слави - от светофра на бул Хр.Смирненски и Мир продължаваш към бившия Нов хлебозавод.В дясно има 1 стръмне път с дупки в началото.Качваш се нагоре и в ляво има 2 гаража за газови. Те са с Ланди Ренцо 0887 545 997

Върни се в “Автогазови уредби”