аванс процесор на голф 2 1.6
- IvanCHyZz
- Автомобил: Audi A4 1.9 TDI
- Двигател: AHU
аванс процесор на голф 2 1.6
колеги интересува ме има ли смисал да слагам аванс процесор ТАП на голфа тои е 1.6 с руски карб балгодаря предварително и се извинявам ако съм збъркал нещо
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: аванс процесор на голф 2 1.6
Че завърти си делкото...защо да слагаш електроника
?
?
- IvanCHyZz
ми незнам иска ми се да може и на бензин и на газ да ми работи идеално
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
IvanCHyZz написа:ми незнам иска ми се да може и на бензин и на газ да ми работи идеално
А колко ще я караш на бензин???Особено с "руски карб"...????!!!!
- IvanCHyZz
мисля да я покарам доста време щот сега разработвам от основен ремонт
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Ем карай я без аванс...няма да умреш от разходана газ :)
- IvanCHyZz
неми е разхода просто студена ваобще не пали на газ и започва да работи нормално като загрее на 90 градуса та ми е влезнала мухата че може да е от центровката.... днес ще врътна малко делкото че и на бензин малко неми харесва да видим далли ще се пооправи и на газ....а за аванс процесора просто питам да знам има ли смисал с две думи чудя се каде да си вложа парите :Д Много благодаря за отговорите колеги :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Смукач? Газта принципно като се настрои на загрял мотор тази настройка е валидна при загрял мотор.При студен нещата са по-други,това първо от самия изпарител второ двигателя е студен,има повече триене,маслото е гъсто и му трябва повече енергия и тн.Ако не караш на смукач или не ти работи напълно са си така нещата както ги описваш.
Иначе за разработвнето на мотора след ремонт няма значение на какво гориво ще караш.
Също и каква центровка трябва да ти се направи с този карбуратор е малко проба-грешка.Като цяло няма как да се нагоди идеална работа на двете горива.90 и много процента задоволителна може,ама безпроблемна и идеална както се изрази няма как.На нова кола с газов инжекцион може да се постигне 99% същото като на бензин ,ама тука трудно,просто газта и бензина имат доста различни свойства-температури и скорости на горене,октаново число и тн.
Нагласете я колата в някакво положение и не и се впечатлявай.Ако случайно караш само градско в Ботевград можеш да караш и на бензин само няма да те удари по джоба.Повече от 3км няма къде да минеш.Особенно зимата не може и да я загрееш да минеш на газ да не гасне това ако не ти работи смукача.
Успех
Иначе за разработвнето на мотора след ремонт няма значение на какво гориво ще караш.
Също и каква центровка трябва да ти се направи с този карбуратор е малко проба-грешка.Като цяло няма как да се нагоди идеална работа на двете горива.90 и много процента задоволителна може,ама безпроблемна и идеална както се изрази няма как.На нова кола с газов инжекцион може да се постигне 99% същото като на бензин ,ама тука трудно,просто газта и бензина имат доста различни свойства-температури и скорости на горене,октаново число и тн.
Нагласете я колата в някакво положение и не и се впечатлявай.Ако случайно караш само градско в Ботевград можеш да караш и на бензин само няма да те удари по джоба.Повече от 3км няма къде да минеш.Особенно зимата не може и да я загрееш да минеш на газ да не гасне това ако не ти работи смукача.
Успех

- IvanCHyZz
прав си за всичко колега но след ремонта стана така знам как палеше само с клъцването на топал двигател и на газ и бензин...ползвам смукача колега иначе немога да я запаля на бензин да не говорим за газ;)
Върни се в “Автогазови уредби”