Ключа за газта

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Ключа за газта

Мнениеот Oleg_Yanev » Сря 14 мар 2007 9:31

Здравейте,

от скоро ключа на газта започна да превключва на бензин, когато си реши. Като достигне оборотитр, пак обръща на газ, но ме притеснява, че като направи тоя номер по магистралата, без да го усетя ще ме набута с бензинец... Та искам да попитам: 1. Някой има ли идея къде другаде да проверя? 2. Мога ли да взема какъв да е ключ /ако се окаже, че проблема е в него/ и да го сменя, т.е. стандартна ли е буксата?

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: Ключа за газта

Мнениеот kossel » Сря 14 мар 2007 11:30

Oleg_Yanev написа:Здравейте,

от скоро ключа на газта започна да превключва на бензин, когато си реши. Като достигне оборотитр, пак обръща на газ, но ме притеснява, че като направи тоя номер по магистралата, без да го усетя ще ме набута с бензинец... Та искам да попитам: 1. Някой има ли идея къде другаде да проверя? 2. Мога ли да взема какъв да е ключ /ако се окаже, че проблема е в него/ и да го сменя, т.е. стандартна ли е буксата?

Провери за лоша връзка някъде .
Най вероятно ключа ти стои на средно положение , в един момент се губи връзката и после се появява и ключа вече пак е от стартово положение на бензин. Може и да го оставих в положение ГАЗ

Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oleg_Yanev » Сря 14 мар 2007 12:43

Може би трябваше да уточня, че ключа ми е с две положения - бензин и газ. Като превключиш на газ трябва да достигнеш определени обороти и при падането на оборотите превключва на бензин

Serg71
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Serg71 » Сря 14 мар 2007 20:20

Колега най-вероятно се е прецакало релето което изключва моното(ако си с моноинжекция)Моето го смених преди 2-3дни и работата се оправи а проблемите ми бяха като твоите ,

Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oleg_Yanev » Чет 15 мар 2007 14:37

Благодаря за мненията!
... и аз съм сменял релето, но мисля, че сега не е от него, защото много отчетливо се чува причракване от ключа... освен това сякаш проблема го прави при дупки...
общо взето трябва да заложа на релето в ключа или на кабелите към него..., та за това и попитах, дали буксата е стандартна, ако се е прецакал ключа

Върни се в “Автогазови уредби”