Реален разход на газ ??
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Реален разход на газ ??
Днес прочетох тази статия http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2251003 и се зачудих журналистите ли грешно са смятали,ситроенчето ли /с фабрична газ/ гори много или хората като споделят колко им горят "газираните" коли лееекинко "коригират" данните
Вие какво мислите по въпроса ?

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Реален разход на газ ??
То в статията си пише! Колата е карана със 4,500 оборота през повечето време! Което завишава разхода!
А и да не забравяме, че колата е 1.4 с фабрична газ! Слаб мотор и високи обороти, води до висок разход!
Докато 2.0 бензин няма да се мъчи грам на 4,500 оборота и ще харчи горе доло същото на бензин!
Всяка кола си харчи, толкова колкото трябва за да върви! Няма как да държиш 140км/ч и да очакваш да харчи 4 на 100 газ или нафта! Говорим за кола от малките класове, не за джип 4.4 дизел!
Според мен, всеки си пише каквото иска, и всяка кола гори когато я натискаш, за да върви си трябва обороти и гориво
А и да не забравяме, че колата е 1.4 с фабрична газ! Слаб мотор и високи обороти, води до висок разход!
Докато 2.0 бензин няма да се мъчи грам на 4,500 оборота и ще харчи горе доло същото на бензин!
Всяка кола си харчи, толкова колкото трябва за да върви! Няма как да държиш 140км/ч и да очакваш да харчи 4 на 100 газ или нафта! Говорим за кола от малките класове, не за джип 4.4 дизел!
Според мен, всеки си пише каквото иска, и всяка кола гори когато я натискаш, за да върви си трябва обороти и гориво

- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Вечната тема "Разход".....!
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=6614&hilit=%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4
Колко и сипиш...толкова ще харчи....!
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=6614&hilit=%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4
Колко и сипиш...толкова ще харчи....!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Само не разбрах кой ги е карал да натискат тоя асматик със 140? и да им удари 11/100 газ.
Аз примерно ще карам със 100 и ще ми даде към 8/100 газ,и до Бургас ми е към 30 лв.
Аз примерно ще карам със 100 и ще ми даде към 8/100 газ,и до Бургас ми е към 30 лв.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Bai Sando написа:Аз примерно ще карам със 100.....
Не си ли в нарушение при ограничение 140км/ч да се движиш със 100км/ч? Така се прави тапа в дясното платно, задавам този въпрос защото съм го правил и са ми правили забележки

"За 1 литър на 100км караш като баба!" То не, че моя асматик ще ги дигне с 4 човека де, ама и да оспее ще си е на ръба на възможностите!
Иначе сайта си прави леко скрита реклама на новите такси за магистралата

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
проверено.
по подбалканския, със спокойно каране и приятно пътуване-разхода ми е с поне литър надолу.
по магистралата ми е по неприятно да карам-особено, когато пътувам за удоволствие.
участъка около пазарджик пък изобщо няма да коментирам...

по подбалканския, със спокойно каране и приятно пътуване-разхода ми е с поне литър надолу.
по магистралата ми е по неприятно да карам-особено, когато пътувам за удоволствие.
участъка около пазарджик пък изобщо няма да коментирам...

- Bai Sando
Уж щели да ремонтират пазарджишкия участък,а дано...
А това да искат такси за някаква псевдо магистрала
Не,че няма да го направят,то нищо не може ме учуди в тая държава,ама поне да направят целия асфалт джам,та с кеф да си караш до морето и да си платиш таксата.
А подбалканския път наистина е много живописен,особено от както го ремонтираха е много приятен и разтоварен от към движение.
А това да искат такси за някаква псевдо магистрала

А подбалканския път наистина е много живописен,особено от както го ремонтираха е много приятен и разтоварен от към движение.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
поредният журналист, който не разбира от коли, но изкарал някой лев от автомотор и ходил на аванта да топне дупето.
В Европата карат на газ още преди тук да караме лади...
и по-интересното:
колата на природен газ ли е или на пропан-бутан ?
щото има разлика между метан и пропан-бутан
Тестовият автомобил бе сравнително близък като параметри до по-масовата употреба - Citroen C-Elysee, оборудван фабрично с газова уредба. Природният газ си остава една от най-евтините алтернативи за пътуване, която от години е предпочитана у нас, а напоследък става актуална и в Западна Европа.
В Европата карат на газ още преди тук да караме лади...
и по-интересното:
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Бе това със отиването към морето и моренето на дребосъка със 140 да го оставим настрана,на мен ми е по-любопитно връщането към София по подбалканския където би трябвало да са карали със 90-100 а пък разхода 9,5
При такава скорост тук обикновено чета за 7/100 че някой по-смели свалят и надолу
Но пък средната скорост им била 85км/ч а това за да го постигнеш по този маршрут доста голяма част от него трябва да я минеш с над 100км/ч което май не се връзва с типичното икономично каране !

- Bai Sando
На връщане с тая чисто-нова кочина с нова уредба би трябвало да му даде най-много 8 с климатик 

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Да бе.. 5 ще му даде ..
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Ако се спазват ограниченията голфа наистина си гори 7л газ, ама накрая средната скорост е под 70км/ч. Явно са го понастъпвали цитрончето поне до 120 - 130 за да имат средна 85 и разхода си е нормален.
Само не ми е ясно този дето е поръчал статията що не я е поръчал на някой по-грамотен журналист - Средностатистическия читател на вестника ще остане с впечатлението, че новото и икономично ситроенче гори точно колкото и старата жигула на дядо му
Само не ми е ясно този дето е поръчал статията що не я е поръчал на някой по-грамотен журналист - Средностатистическия читател на вестника ще остане с впечатлението, че новото и икономично ситроенче гори точно колкото и старата жигула на дядо му

-
- Автомобил: VW Passat Variant B5
- Двигател: AJM 2000
А може би просто са гледали средната скорост за цялото пътуване, а не само за разстоянието Бургас-София.
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Наистина ако всичко му е наред ,разхода трябва да му е около 8 при спокойно извънградско каране (все пак не знаем "маниерите" на каране на журналиста - ако постоянно е на газ-спирачка).
Малко висока ми се вижда средната скорост от 85км/ч. Когато си пътувам някъде по междуградските пътища из БГ ,обикновено спазвам ограничения и тн(беден студент съм все пак) и винаги ми дава средна скорост между 69 до 72км/ч като в селата даже понякой път си се движа с 60-70км/ч
Малко висока ми се вижда средната скорост от 85км/ч. Когато си пътувам някъде по междуградските пътища из БГ ,обикновено спазвам ограничения и тн(беден студент съм все пак) и винаги ми дава средна скорост между 69 до 72км/ч като в селата даже понякой път си се движа с 60-70км/ч

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
golfer написа:поредният журналист, който не разбира от коли, но изкарал някой лев от автомотор и ходил на аванта да топне дупето.
Писанието на журналиста е манджа с грозде.Разлика м/у пропан бутан и природен газ няма според него - нали е газ все тая.
Ега ти лакомия нов автомобил .
На газ харчи колкото кораба / ама той е доста по-висок,широк и тежък/.

Последна промяна от kris11 на Чет 22 авг 2013 21:23, променено общо 1 път.
Върни се в “Автогазови уредби”