Тороидална бутилка за Голф 4

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Тороидална бутилка за Голф 4

Мнениеот plamski3 » Съб 03 яну 2015 20:30

Здравейте, колеги!

Честита Нова година с пожелания за здраве, успехи и много безаварийни километри! :beer

В момента карам голф 4 хечбек 1.6 на газ. Газовата система е Ловато Смарт (АГУ) и е с бутилка туп "пура". Искам да направя малко реформи в багажното отделение. Решил съм да сменя бутилката с тороидална (тип резервна гума) и имам няколко въпроса.

1. Какъв е максималния размер на бутилката, който се събира в нишата за резервната гума?
В момента там стои резервната гума, която е със стандартен размер 195/65/15 и нейния диаметър е 635мм. Има бутилки по 630 мм, които явно се събират. Дали ще мога да събера бутилка на 650мм ?

2.Какъв е максималния обем на бутилката, който се събира в нишата за резервната гума?
От въпрос 1 ще стане ясно за диаметъра на бутилката. Въпрос 2 го задавам, защото има бутилки с еднакви габарити (диаметър, височина), а вътрешният им обем е различен.

3. Ако има колеги с такива бутилки, нека споделят:
3.1 Какви са им размерите (диаметър, височина) ?
3.2 Какъв е вътрешния обем на бутилката ?
3.2 Колко литра газ реално събират ? (по правило е 80%, но винаги бутилката събира малко повече, преди да изключи колонката)

4. Къде в София могат да ми сменят бутилката най-качествено и за най-малко пари? От кой сервиз сте останали доволни?

5. Кое е по-добре да направя? Да си купя бутилка и да отида да ми я монтират или да си я купя от сервиза, в който ще ми я монтират?

6. От къде мога да си закупя евтина, но качествена бутилка?

7. Някой правил ли е тази "гимнастика" и колко му е струвало?

Надявам се, че ще можете да ми помогнете с информация! :smile

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Тороидална бутилка за Голф 4

Мнениеот kris11 » Нед 04 яну 2015 13:00

като съвет - провери в сайта на МСМ габаритите, измери легена и си избери. Когато купуваш задължително бутилката да има паспорт и да си го получиш !!!
Пример : бут. Т600.200.47 ; обем 47 дм3;полезен обем 37 дм3; диматър 600мм,висо1ина 200ммм

Върни се в “Автогазови уредби”