Здравейте, Колеги.
Понеже опитах да се информирам сам от нета(вкл. и тук прочетох няколко теми) и не ми стана ясно, моля, който е по-запознат да ме простветли.
Евентуалната уредба с ОБД ще се монтира на Хонда Акорд CL7 K20A6 мотор i-VTEC от 2003та.
Хора, по-запознати с Хондовите мотори, твърдят че бензиновото ECU не виждало бензиновите тримове, при Хондите преди 2006-7ма.
При това положение има ли смисъл от ОБД връзка и може ли например, ГИ да се адаптира ако е свързано с ECU и прочете грешка "бедна смес" ?
Знам, че въпроса е малко несвойствен за Фолксваген форум, но ще съм много благодарен ако някой обясни, какви са евентуалните ползи от ОБД връзката на газовия компютър с бензиновия.
Газов инжекцион с OBD - има ли смисъл?
- chavdu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Газов инжекцион с OBD - има ли смисъл?
Благодаря колега :)
Прочетох и ...
...разбрах само,че не ми е ясно :) и на колегата питал там .. също не му е ясно все още :)
Прочетох и ...
eurogas, на 28 Aug 2013 - 07:34, написа: Голям противник съм на този тип форумски обучения, има си семинари на марката, ела там и се учи, тука трябва да те въвеждаме в "А" и "Б" на занаята, знам че ти е приятно да задаваш въпроси, но за да се отговори подобаващо трябва да си изтрия клавиатурата, нито имам такова време, нито има гаранция че ще ме разбереш.
...разбрах само,че не ми е ясно :) и на колегата питал там .. също не му е ясно все още :)
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Re: Газов инжекцион с OBD - има ли смисъл?
Здравейте всички!
Добре бе, колега - погледни горе какво си написал! Как може бензиновият компютър сам себе си да не се вижда какво прави?!?!
Хора с опит по въпросните модели коли и мотори при инсталации на газови уредби може и да казват, че ГАЗОВИЯТ компютър не вижда бензиновите тримове през OBDII връзката, ама това е съвсем друга работа... В крайна сметка - ако газовият компютър има "достъп до информацията от бензиновите инжектори" (разбирай по някакъв начин бензиновите инжектори са свързани с газовият компютър) - то тогава газовият компютър така или иначе "вижда" резултата от тримовете на бензин. А аз лично не мога да си представя как да му се каже на бензин "спри да пръскаш бензин", освен ако не се прекъснат бензиновите инжектори, т.е. връзка бензинови инжектори <--> ГАЗОВ компютър си трябва.
Та това което всъщност питаш, до колкото разбирам правилно изложеното в темата, е "наистина ли има проблеми при инсталация на газова с връзка по OBDII?" - за жалост не мога да отговоря. Както е казал народа - "Не питай старило, ами патило." Някой с опит да каже.
Успехи!
chavdu написа:...бензиновото ECU не виждало бензиновите тримове, при Хондите преди 2006-7ма.
...
Добре бе, колега - погледни горе какво си написал! Как може бензиновият компютър сам себе си да не се вижда какво прави?!?!

Хора с опит по въпросните модели коли и мотори при инсталации на газови уредби може и да казват, че ГАЗОВИЯТ компютър не вижда бензиновите тримове през OBDII връзката, ама това е съвсем друга работа... В крайна сметка - ако газовият компютър има "достъп до информацията от бензиновите инжектори" (разбирай по някакъв начин бензиновите инжектори са свързани с газовият компютър) - то тогава газовият компютър така или иначе "вижда" резултата от тримовете на бензин. А аз лично не мога да си представя как да му се каже на бензин "спри да пръскаш бензин", освен ако не се прекъснат бензиновите инжектори, т.е. връзка бензинови инжектори <--> ГАЗОВ компютър си трябва.
Та това което всъщност питаш, до колкото разбирам правилно изложеното в темата, е "наистина ли има проблеми при инсталация на газова с връзка по OBDII?" - за жалост не мога да отговоря. Както е казал народа - "Не питай старило, ами патило." Някой с опит да каже.
Успехи!
Върни се в “Автогазови уредби”