Кой изпарител да рециклирам - БРЦ или Ланди Ренцо?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Кой изпарител да рециклирам - БРЦ или Ланди Ренцо?

Мнениеот Lifeguard » Съб 08 дек 2012 18:23

И двата са електрически.Чудя се кой да рециклирам и да го карам на 2.0 л , 115 к.с. 2Е.
Дайте мнения моля. :wink:

Потребителски аватар
Ник никишето
Автомобил: Golf G60
Двигател: Pg 1990

Re: Кой изпарител да рециклирам - БРЦ или Ланди Ренцо?

Мнениеот Ник никишето » Съб 08 дек 2012 21:43

бачках в брц България направо го хвърляй този му боклук даже ти препоръчвам да си вземех лавато нов и си ти карат доста и са доста по добре от брц стандартен :beer

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Нед 09 дек 2012 14:19

Осем години карах Пасат 2Е с BRC от този вид:
Изображение
Тъй като между газовата и водната камера няма мембрана, а е отливка, бях му набил две подгряващи свещи от дизел през едно силово реле и сутрин през зимата, преди да завъртя стартера, като ги пусна да подгреят, точно за 30 сек. вътре в купето се чува как водата в изпарителя завира. Той събира около 120 грама вода. Това е достатъчно да запали и ако не форсирам двигателя, докато изчистя стъклата отвън, малкия кръг е обърнал температурата и вече съм ОК.
Така и го дадох Пасата без да съм сменял мембрани. Единственото, което съм правил е да врътна малко празния ход при смяна на въздушен филтър.

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Нед 09 дек 2012 20:14

pedalchobaba написа:Осем години карах Пасат 2Е с BRC от този вид:
Изображение
Тъй като между газовата и водната камера няма мембрана, а е отливка, бях му набил две подгряващи свещи от дизел през едно силово реле и сутрин през зимата, преди да завъртя стартера, като ги пусна да подгреят, точно за 30 сек. вътре в купето се чува как водата в изпарителя завира. Той събира около 120 грама вода. Това е достатъчно да запали и ако не форсирам двигателя, докато изчистя стъклата отвън, малкия кръг е обърнал температурата и вече съм ОК.
Така и го дадох Пасата без да съм сменял мембрани. Единственото, което съм правил е да врътна малко празния ход при смяна на въздушен филтър.

Хмм колега много ме заинтригува с тва с подгряващите свещи. Моя БРЦ е обсолютно същия.
Имаш ли тема с тва как си ги пригодил тия свещи вътре?

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Нед 09 дек 2012 21:09

Ами като махнеш капака, този с щуцерите за водата, ще видиш как могат да влязат. Помня, че заради оребренията вътре, не можеха да се набият повече от две свещи.
После пробиваш отстрани, нарязваш резбата и слагаш. Да не те подведа, но резбата мисля че беше M 10x1. Това ще си го премериш преди да дупчиш. За големината на отвора, преди да пуснеш метчика, ползвай това.
Захранването задължително през силово реле, за да не ти гори ключа, с който ще ги пускаш. Аз ползвах един за подгряване на задното стъкло и си стоеше на таблото при другите. Дори му бях вързал подсветката, та да не го забравя. И задължително трябва да има много добра маса на изпарителя.
Свещите по спомен стоят така:
Прикачени файлове
brc%20el-500x500.jpg

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 11 дек 2012 12:57

От кога чакам някой да сподели нещо подобно, че и аз да се "пална" да го направя.
Тази година трябва да го направя :lol:, само ме притеснява дали е достатъчно дебело "месото" там на него място.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 11 дек 2012 19:39

БРЦ е отличен изпарител, но му сменете щуцерите за вода с метални. Ако ще слагате подгревни свещи - да, става без проблем, но слагайте бленда 4 - 5 мм за ограничаване на циркулацията на антифриза.
Трърдо за БРЦ.

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Вто 11 дек 2012 20:42

muns61 написа:БРЦ е отличен изпарител, но му сменете щуцерите за вода с метални. Ако ще слагате подгревни свещи - да, става без проблем, но слагайте бленда 4 - 5 мм за ограничаване на циркулацията на антифриза.
Трърдо за БРЦ.

Не че е толкова важно но след като си толкова категоричен ей така за спорта би ли се аргументирал?

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Вто 11 дек 2012 20:50

Човека с това си вади хляба верваи му :beer

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Вто 11 дек 2012 21:37

hristodj написа:Човека с това си вади хляба верваи му :beer

:D :D :D Аз какво правя?Освен за хляб понякога изкарвам и за салам! :D :D :D :D

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 11 дек 2012 22:09

брц е много хубав изпарител и като цяло уредби, но рециклирането на изпарителя нещо не с получава както трябва. за разлика от едно ловато например.

един изпарител не е само мембрани. пълния ремонтен комплект идваше почти колкото нов изпарител, което се обезсмисля и аз лично след едно такова рециклиране само с мембрани, си сложих в крайна сметка нов.

за ланди нищо не мога да кажа.

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Сря 12 дек 2012 6:59

landir-Не мога да знам всеки с какво се занимава :drunk

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Сря 12 дек 2012 15:10

А може ли някой да ми обясни каква е разликата между вакуумен изпарител и електрически.Моите изпарители до сега са били все електрически.Явно разликата е в управлението,но точно какво е различното не разбирам,понеже не съм разглеждал кола в вакуумен изпарител как е вързан.Може ли вакуумен изпарител да си сложа сега на мястото на електрическия?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 12 дек 2012 15:54

Когато гасиш мотора, електрическия спира веднага газта, а вакуумния - когато спре вакуума в смукателя - когато спре да се върти мотора. Така смукателя е пълен с горивна смес и това не е много желателно.

Сравнявал съм доста изпарители, БРЦ и Тартарини имат най-постоянно съотношение гориво-въздух при различни натоварвания, а и конструктивно БРЦ е по-добре замислен. Инак всеки е в правото си да харесва и предпочита каквото иска...

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Чет 13 дек 2012 1:15

muns61 написа:Когато гасиш мотора, електрическия спира веднага газта, а вакуумния - когато спре вакуума в смукателя - когато спре да се върти мотора. Така смукателя е пълен с горивна смес и това не е много желателно.

Сравнявал съм доста изпарители, БРЦ и Тартарини имат най-постоянно съотношение гориво-въздух при различни натоварвания, а и конструктивно БРЦ е по-добре замислен. Инак всеки е в правото си да харесва и предпочита каквото иска...

Така както разбирам колата ми има вероятност да се дави тогава на моменти,да има малко по-висок разход и по-голям риск да гръмне в колекторите ,ако вържа вакуумен изпарител.Иначе има ли някаква разлика при свързването?

Върни се в “Автогазови уредби”