проблем с одушника на резервоара на пасат 4

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
ia1964
Автомобил:
Двигател:

проблем с одушника на резервоара на пасат 4

Мнениеот ia1964 » Пон 02 сеп 2013 18:28

здравейте колеги,имам пасат 4 бензин 125 к.с. днес излезе един проблем,чува се едно свистене в резервоара,освен бръмченето на помпата.в сервиз ми казаха ,че е запушен одушника на резервоара и развиха малко капачката за да взима въздух.някой знае ли къде се намира този удушник и дали трябва да се сваля целия резервоар,защото така ми казаха в сервиза. благодаря предварително!!! забравих да попитам от това може ли да изгори помпата.

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Re: проблем с одушника на резервоара на пасат 4

Мнениеот mrpetrov » Пон 02 сеп 2013 18:58

Извода на въпросният отдушник поне на моя пасат е под капачката, която се маха за да се зарежда бензин, т.е. вижда се при зареждане. Отделно - и самата капачка има едни миниатюрни отвори...

Огледай зоната около гърлото на резервоара.

С помпата иначе не би трябвало да има проблем, но както ги описваш нещата - ще работи малко по-натоварена от обичайното.

ia1964
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ia1964 » Пон 02 сеп 2013 19:16

четох че аудито има и ел клапан,който вкарва газовете от резервоара обратно в двигателя с цел подобряване на екологията,дали и пасатите не са така и този клапан да е изгорял .ако е така някой би ли изпратил снимка къде се намира.

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Пон 02 сеп 2013 20:15

Колега, за конкретна информация - уточни автомобила - Пасат Б колко, кубатура на мотора, код на мотора, година на производство на колата...

До тук разбрах за Пасат Б4, но аз поне модел със 125 коня не намирам...

Да не говориш за Б5 (виж в тази тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785)?

А за кода на двигателя - трябва да гледаш по самата кола...

Дай детайли, за да можем и ние да дадем такива...

Върни се в “Автогазови уредби”