Здравейте,
как да изпусна принудително тази бутилка https://skydrive.live.com/redir?resid=73CA7A93F9DCBF18!128&authkey=!AGbU1vp--K1HpkI
Проблема е, че тече от някъде (чува се съскане). Развъртях двете тръби, но продължава да се чува съскането. Другия проблем е, че съм в Китен.
Изпускане на бутилка
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Изпускане на бутилка
А защо не направиш пяна с една гъба да видиш къде е теча?
Може да има разхлабени болтове по фланеца и т.н.
Откачи си масата на акумулатора, на някое поле далече от Китен, махни соленоида на клапана и го отхлаби леко от основата.
Може да има разхлабени болтове по фланеца и т.н.
Откачи си масата на акумулатора, на някое поле далече от Китен, махни соленоида на клапана и го отхлаби леко от основата.

Първо провери откъде изпуска - както колегата ти е казал. Най-вероятната причина е уплътнението на фланеца и с голяма доза вероятност притягането на болтовете на фланеца може да отстрани теча.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Ако теча след стягане на фланеца продължи най-вероятно си за ново оплътнение.Махни тръбите от бутилката и я изкарай извън колата.Отхлаби я малко да вземе да съска маалко повече на някое поле и се върни след 1-2 часа(дано нямаш много газ).При мене ми заседна сондата на положение пълно и не искаше да пълни.Карах докато газта свърши и после след 5-10мин фъщене беше излезнало цялото налягане.Лошото в случея е,че сондата ти е с ел.клапан и няма как да я накараш да изпуска бавно налягането както при обикновенните сонди от самият изход.
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за отговорите. Вече се прибрах в София (на бензин) и тези дни ще я карам в сервиза където я монтираха. Все още е в гаранция. Обаче все още ме чопли дали не се е спукала. Дори и след като свалих маркучите и някакъв клапан затегнах продължаваше да изпуска от някъде. Да се надявам скоро да се оправи и да нямам други ядове с нея.
Като имам отговор от сервиза за повредата ще коментирам отново.
Лека вечер на всички.
Като имам отговор от сервиза за повредата ще коментирам отново.
Лека вечер на всички.
-
- Автомобил: polo 6n2
- Двигател: AHW
И аз да споделя моят проблем.Преди месец закарах колата в гаранционният сервиз за поправка на нивомера,защото просто заяде и не можеше да се пълни бутилката.Поправиха го,въпреки че очаквах да ми го сменят с нов,но както и да е.От тогава постоянно мирише на газ в колата,след престой.След като прочетох темата на колегата,реших да проверя за течове.След като махнах капака,ясно се чуваше съскане някъде от нивомера.Останах доста учуден,защото всичките болтчета,тези със шестограмовата глава,бяха хлабави.Не стегнати малко,а завити на ръка и въобще не стягани
Притегнах ги па да видиме ще има ли ефект.Дано поне уплатнението е здраво,че не ми се ходи пак в сервиза...

- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Оказа се, че наистина бутилката е била спукана някъде по заварката. Момчето от сервиза каза, че това за първи път им се случва. Дали е така или не не знам, но вече се замислям за сигурността на тези бутилки.
- mupk0
- Контакти:
Затуй метан :) Шегата настрана,но е така(за метана). Иначе за тея бутилки...интересно защо се е пукнала.Има ли следи от триене?
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mupk0 написа:Затуй метан :) Шегата настрана,но е така(за метана). Иначе за тея бутилки...интересно защо се е пукнала.Има ли следи от триене?
Защо да е по-добре на метан? Там налягането не е ли по-голяма.
Ето и линк за снимката
https://skydrive.live.com/redir?resid=73CA7A93F9DCBF18!129&authkey=!AO7FLnbxID6AI5k
- mupk0
- Контакти:
archimedes написа:mupk0 написа:Затуй метан :) Шегата настрана,но е така(за метана). Иначе за тея бутилки...интересно защо се е пукнала.Има ли следи от триене?
Защо да е по-добре на метан? Там налягането не е ли по-голяма.
Ето и линк за снимката
https://skydrive.live.com/redir?resid=73CA7A93F9DCBF18!129&authkey=!AO7FLnbxID6AI5k
Налягането е доста по-високо,но бутилките се правят по съвсем друг начин и са в пъти по-здрави.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Нова бутилка да изпуска, а стига бе. И то на заварката.
Не съм чувал и аз. Колко ли дебели ги правят вече. И кой, и как точно ги заварява?
Предполагам си е обикновена турска бутилка.
Не съм чувал и аз. Колко ли дебели ги правят вече. И кой, и как точно ги заварява?
Предполагам си е обикновена турска бутилка.
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Първо си изхарчи газта на макс и тогава прави каквото и да е :)
Върни се в “Автогазови уредби”