Преди няколко часа ми монтираха ГИ на VW Polo Variant 1.4i 60 коня. Заредих бутилката до горе в Сливен, хващам пътя за В.Търново, но по пътя взе да ме алармира, че съм на резерв, стигнах гр.Елена, заредих отново до горе и 10 литра си ги пое. (ИЗВЪНГРАДСКО) Разстоянието между двата града е по-малко от 80 км. Карах от Елена до съседния град (16 км) и влязоха 3 лв., което по мои изчисления колата дава разход от 14 литра на 100 км. Наясно съм, че на всяка бензиностанция налягането на помпите е различно, но...
BTW: Колата извън града ми гори около 6 на 100 бензин.
Някакви идеи, евентуално да си спестя пътя до Сливен отново... Благодаря предварително!
VW Polo Variant 1.4i 60 коня Нереален разход на новия ГИ
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Re: Нереален разход на новия ГИ
На всяка кола като се монтира газ в началото гори МНОГО. Моя голф си удряше 17. После спадна на 8.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
piter_96 написа:На всяка кола като се монтира газ в началото гори МНОГО. Моя голф си удряше 17. После спадна на 8.
Откъде го измисли ???
При нормална регулировка си гори почти като на бензин /макс 1л отгоре/
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Колега, начинът на измерване е неточен.
Едната газстанция може да не е имала достатъчно налягане или да е било по-топло и тази газ в бутилката ти да е била с повишено налягане.
Изхарчи каквото има в бутилката и сипи за 20 лв.
Карай както си караш нормално и ще видиш колко гори като свърши
Едната газстанция може да не е имала достатъчно налягане или да е било по-топло и тази газ в бутилката ти да е била с повишено налягане.
Изхарчи каквото има в бутилката и сипи за 20 лв.
Карай както си караш нормално и ще видиш колко гори като свърши

Направи 500км и тогава прави заключения. Освен това от ГИ до ГИ има разлика - ако си минал с нещо евтино, ново и експериментално може всичко.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Масово се лъже с половин - един литър на зареждане, без значение дали си заредил за 5лв или за 50. Изгори си бутилката докрай и после пак зареди (не в Елена или някакво подобно градче, по такива места се лъже най-много, избери си някоя голяма верига, не че и те не лъжат, ама уж е по-малко) догоре и като изпразниш и тази бутилка тогава може да смяташ какъв ти е разхода.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И газаджията така ми каза, сега чакам да свърши газта и после ще видя как ще е. Благодаря на отзовалите се, дано да няма проблеми :)
-
- Автомобил: ШКОДА ОКТАВИЯ
- Двигател: BLS 2008
Колега до колкото си спомням пътя от Сливен до Елена е само в завои,не е като права магистрала.От там мисля,че разхода се е вдигнал.Извън градско повече от 8 на сто при теб е много
На мен миналата седмица ГИ ми изгори 20л газ за 220км на чисто извънградско. Заредих от Петрол при напълно източена бутилка и засякох километрите като записка пак. С климатик и 100+км на магистрала с 110-130км/ч, но ми се струва че пак идва малко висок разхода. (Astra F комби.)
-
- Автомобил:
- Двигател:
7.8-7.9 при 70% извънградско каране я засякох, а когато паля при студен двигател и потегля на бензин, има едно придърпване, което го предвиди и газаджията още при монтажа, нормално ли е това или е за смяна на свещи, при газта няма такива проблем и не знам дали си въобразявам, но на газ сякаш колата върви повече ??
-
- Автомобил: ШКОДА ОКТАВИЯ
- Двигател: BLS 2008
Ако само на бензин ти предърпва не е оот свещи.Мисля си за ламба сонда,или дюзи?
Върни се в “Автогазови уредби”