Прочетох всички теми относно газификацията на тези двигатели.Понеже съм решил да поставям ГИ на голф 4 обадих се в Фобос Плевен и човекът там ми каза, че за този двигател, който е 1999 година нямало нужда да се слага инжекцион с OBD 2 функция на компютъра, понеже бил преди 2002 година и нямало абсолютно никакво значение кое поколение на системата Фобос ще се монтира!В смисъл защо да давам 300 лв за ФОБОС 1 !?
Въпросът ми е ако има колеги тук компетентни правилно ли е преценил техникът от сервиза на Фобос или двигателят се нуждае от т.нар. висок клас Г.И.?
Съвет относно избор на Г.И. Фобос за двигател AQY/AZM
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Re: Съвет относно избор на Г.И. Фобос за двигател AQY/AZM
Това съм го писал и на други места из форума:
Цялата ти газова уредба ще ти дойде някъде измежду 700-900 до 1200-2000 в зависимост от това на колко скъпи компоненти се спреш.
Ако си решил да слагаш Фобос - в момента на fobosgas.com най-евтиният комп е 192.37лв, най-скъпият - 246.24лв. При положение, че се готвиш да инвестираш грубо хилядарка - 50 лв оправят ли те? За тези пари - повярвай, разликата в газовите компютри определено си струва.
Успех в газифицирането!
Цялата ти газова уредба ще ти дойде някъде измежду 700-900 до 1200-2000 в зависимост от това на колко скъпи компоненти се спреш.
Ако си решил да слагаш Фобос - в момента на fobosgas.com най-евтиният комп е 192.37лв, най-скъпият - 246.24лв. При положение, че се готвиш да инвестираш грубо хилядарка - 50 лв оправят ли те? За тези пари - повярвай, разликата в газовите компютри определено си струва.
Успех в газифицирането!

O.K.,благодаря колега, но за майстора няма никакво значение коя версия ще избера, мен това ме притеснява по скоро!Тоест според него моят двигател не го бъркал какъв комп. ще ползва.така си правя извода, че и настройките ще са му едни и същи за който и да е комп.!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
На кой в Пл си се обаждал? На Фобос в сервиза са смешници...
...,че къде другаде, нали това е фирменият им сервиз!?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Iv0 написа:...,че къде другаде, нали това е фирменият им сервиз!?
На човека с предния пост .НА лични .

Да споделя, че вече съм с монтирам Г.И. Оптима-Полша.С компютър потдържащ ОБД и дюзи баракуда.Като цяло за 2000 км съм доволен т.е. никакви оплаквания.Мога да направя сравнение с другият голф от аватара 1.6 АКЛ, който е с Фобос 4.Този превключва на газ поне два пъти по-бързо и неусезаемо на газ, когато е студена( и двата обръщат на 30 градуса) но реално този с Фобуса трябва да стане поне на 50 за да обърне особено в движение.Освен това дюзите Баракуда не се чуват, а тези на Фобос не знам кой е производителят, но от самото начало тракат като дизел.Като разход спокойно мога да кажа , че двата двигателя 1.6 101к.с. и 2.0 116к.с. дават един и същ разход около 8.5 л газ на 100 при нормално каране (80-110 км/ч), като 2.0 мотор дърпа осезаемо много по-добре кото субективно при скорости до 110 км/ч е по-икономичен.
ПП става въпрос за голф4 комби и двата 99година.
ПП става въпрос за голф4 комби и двата 99година.
Върни се в “Автогазови уредби”